Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pies hałasuje w nocy i wszystkich budzi
Autor Wiadomość
Martuś 

Mój labrador: Lady
Suczka urodziła się:
20.04.2011r.

Wysłany: 05-10-2011, 16:16   

Niestety nic nie pomaga :( sama nie wiem co mam robić, zastosowałam polecane metody,ale ona jak coś jej blokuje przejście czy jest na smyczy to oczywiscie piszczy i szczeka.. nie wiem czemu ona to robi, że punkt 4 leci do rodziców.. i jakby spała to mniejszy problem,ale ona na nich skacze i liże.

I ona ruchu ma sporo,wręcz bałam się, że nie za dużo.. ma swoich psich przyjaciół i codziennie z nimi biega od około 19. A jestem z niej dumna,bo jest mega szybka ;)
Jedzonko dostaje 3 razy dziennie i ostatni posiłek o 22.
Siku ani kupę też jej się nie chce, bo nam ładnie długo wytrzymuje..

mibec 

Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Pomogła: 12 razy
Wysłany: 05-10-2011, 16:23   

Martuś napisał/a:
piszczy i szczeka
poswiecie kilka nocek i ja przetrzymajcie - wydajesz komende i ignorujesz psa, za jakis czas zalapie, ze to nic nie daje i w nocy nalezy spac, a nie szukac uwagi, ale niestety rodzice musza sie zdobyc na wyrozumialosc jesli sunia ich obudzi szczekaniem.

Madzialenka 

Mój labrador: Blondi
Suczka urodziła się:
18.10.09

Mój labrador: Dusia (Acaramelada Omaticaya)
Suczka urodziła się:
26.08.2012

Pomogła: 13 razy
Wysłany: 05-10-2011, 22:44   

Martuś napisał/a:
,ale ona na nich skacze i liże.

Ja bym w takiej sytuacji wprowadzila zakaz wchodzenia na lozko .

isla84 

Mój labrador: Bruno
Pies urodził się:
31.03.2011

Wysłany: 21-10-2011, 22:02   

hej. Mój Brunek to też nocny wędrowiec :D na szczęście jeśli wskakuje mi na łóżko, to tylko od strony nóg i robi to w miare delikatnie :-P ma już 7 m-cy i waży ok 30 kg więc jakby tak wskoczył na mnie to faktycznie zawał na miejscu i jeszcze pewnie cos połamane... :-P
niestety mama nauczyła, własciwie pozwoliła mu spać na łóżku, a wcześniej, jak był maluni, to grzecznie spał sobie w kuchni :confused: teraz uczymy go spać w pokoju, ale na fotelu i faktycznie kładzie sie tam(właśnie smacznie sobie na mim śpinia), ale z łóżka nadal korzysta :D nie byłoby w sumie w tym problemu, gdyby nie fakt, że nasz chłopczyk dorasta i nieco brudzi kołuderki :confused: musze mu dawać więć jakiś recznik lub kocyk, ktory w nocy i tak ściąga wierzgając...

yakuzapl 

Mój labrador: Doda
Suczka urodziła się:
8.10.2013

Wysłany: 17-12-2013, 04:13   Skamlenie w nocy, przestawiony zegar

Witam . Od dzis ( wlasciwie wczoraj ) jestem wlascicielem 7 tygodniowej suczki rasy Labrador o imieniu Doda :-P . Już w drodze powrotnej od poprzedniego właściciela spała cały czas , gdy dojechaliśmy do domu i oprowadziłem ją po całym mieszkaniu ściągnęła poduszkę i poszła spać . Od godziny 14 do 16 bez nawet mruknięcia . Później do godziny 20 z małymi przerwami spała . Ale ja wiedziałem , że to będzie niosło za sobą coś złego . Jak patrzycie na date tego postu to widzicie że jest godzina 4 a ja jestem wykończony po całonocnym maratonie wycia .Gdy piesek tylko sie przebudzi (co jakieś 20 min) i widzi że jest ciemno zaraz zaczyna piszczeć i skakać na moje łóżko tylko po to bym wstał . Jeśli to ignoruję to piszczy , wchodzi pod łóżko i tam zaczyna skakać i piszczeć. Zwracam się z pytaniem do was co mam robić bo nie chcę popełnić błędu na samym początku wychowywania mojego najwierniejszego przyjaciela na lata :P . Pozdrawiam

bunia69 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 17-12-2013, 07:45   

Uzbrój się w cierpliwość
zmiana miejsca,nie ma przy niej matki
rodzeństwa,musi się oswoić i do was przyzwyczaić
dacie radę,a co to nie przespana jedna nocka :-P
następne będą lepsze :) :lookdown:

evecious 

Mój labrador: Rico (Wanaheim Sodalis)
Pies urodził się:
13/01/2013

Wysłany: 17-12-2013, 09:33   Re: Skamlenie w nocy, przestawiony zegar

yakuzapl napisał/a:
Witam . Od dzis ( wlasciwie wczoraj ) jestem wlascicielem 7 tygodniowej suczki rasy Labrador o imieniu Doda :-P . Już w drodze powrotnej od poprzedniego właściciela spała cały czas , gdy dojechaliśmy do domu i oprowadziłem ją po całym mieszkaniu ściągnęła poduszkę i poszła spać . Od godziny 14 do 16 bez nawet mruknięcia . Później do godziny 20 z małymi przerwami spała . Ale ja wiedziałem , że to będzie niosło za sobą coś złego . Jak patrzycie na date tego postu to widzicie że jest godzina 4 a ja jestem wykończony po całonocnym maratonie wycia .Gdy piesek tylko sie przebudzi (co jakieś 20 min) i widzi że jest ciemno zaraz zaczyna piszczeć i skakać na moje łóżko tylko po to bym wstał . Jeśli to ignoruję to piszczy , wchodzi pod łóżko i tam zaczyna skakać i piszczeć. Zwracam się z pytaniem do was co mam robić bo nie chcę popełnić błędu na samym początku wychowywania mojego najwierniejszego przyjaciela na lata :P . Pozdrawiam

My przy pierwszej nocy jak Rico do nas trafił w ogóle spaliśmy przy zapalonym świetle (mała nie przeszkadzająca nam nocna lampka) , bo jak zgasło to piszczał, jak było zapalone to z miejsca w miejsce, ale się kład i spał, co jakiś czas podchodził i niuchał sobie czy jesteśmy, jak pchniemy :) druga noc już po ciemku i było okej :)

Milena 

Mój labrador: ZEFIR
Pies urodził się:
01.05.2007

Mój labrador: PUMA
Suczka urodziła się:
18.09.2009

Pomogła: 9 razy
Wysłany: 17-12-2013, 14:35   

yakuzapl, przeczytaj sobie :)

http://www.psy.pl/archiwu...pieski-dwa.html

Poza tym bierz pod uwagę, że psiak jest w nowym miejscu, z dala od mamy, jeszcze nie zna waszego trybu... cierpliwości i wyrozumiałości przede wszystkim :)

yakuzapl 

Suczka urodziła się:
8.10.2013

Wysłany: 17-12-2013, 14:52   

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi . Jest to mój 1 piesek , lecz jestem zdeterminowany do tego żeby zrobić wszystko aby żyło mu sie u mnie jak najlepiej . Pozdrawiam :P

agata01510 

Mój labrador: RAMZES
Pies urodził się:
07.01.2009

Wysłany: 18-12-2013, 10:53   

yakuzapl napisał/a:
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi . Jest to mój 1 piesek , lecz jestem zdeterminowany do tego żeby zrobić wszystko aby żyło mu sie u mnie jak najlepiej . Pozdrawiam

Przede wszystkim dużo cierpliwości, a wszystko się ułoży :) .

Galeria Ramzesa,zapraszamy:):):)!!!

http://forum.labradory.or...p=182162#182162

yakuzapl 

Suczka urodziła się:
8.10.2013

Wysłany: 22-12-2013, 15:56   

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Piesek juz po 2 dniach nauczył się spać w innym pomieszczeniu . Pozdrawiam :>

agata01510 

Mój labrador: RAMZES
Pies urodził się:
07.01.2009

Wysłany: 05-01-2014, 00:26   

yakuzapl napisał/a:
Piesek juz po 2 dniach nauczył się spać w innym pomieszczeniu . Pozdrawiam

Super ;*

Galeria Ramzesa,zapraszamy:):):)!!!

http://forum.labradory.or...p=182162#182162

Odpowiedz do tematu