Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Warszawa - Znęcał się nad zwierzętami. Zwłoki psów w lodówce
Autor Wiadomość
Monisiaczek 

Mój labrador: SAMBA (Samba de Janeiro vel Luna)[*]
Suczka urodziła się:
styczeń 2009 - 16.02.2021

Mój labrador: Skipper Lab Commando
Pies urodził się:
25.02.2011

Mój labrador: Zulus [*]
Pies urodził się:
23.09.1993 - 24.07.2005

Wysłany: 19-12-2013, 11:33   Warszawa - Znęcał się nad zwierzętami. Zwłoki psów w lodówce

Cytat:
Znęcał się nad zwierzętami. Zwłoki psów w lodówce

Ma­ka­brycz­ne od­kry­cie w jed­nym z miesz­kań w War­sza­wie. Jego wła­ści­ciel trzy­mał w za­mra­żar­ce zwło­ki dwóch psów. Osiem in­nych czwo­ro­no­gów gnieź­dzi­ło się w fa­tal­nych wa­run­kach w miesz­ka­niu. 44-la­tek usły­szał za­rzut znę­ca­nia się nad zwie­rzę­ta­mi. Grożą mu dwa lata wię­zie­nia.
Foto: Materiały policji / Onet

Lo­ka­to­rzy jed­ne­go z blo­ków przy ul. Rey­mon­ta na war­szaw­skich Bie­la­nach po­in­for­mo­wa­li po­li­cję, że z jed­ne­go z miesz­kań do­bie­ga­ją ha­ła­sy i czuć nie­przy­jem­ny za­pach. Funk­cjo­na­riu­sze od razu udali się pod wska­za­ny adres.

- Po wej­ściu do miesz­ka­nia oka­za­ło się, że w lo­ka­lu prze­by­wa jego wła­ści­ciel, 44-let­ni Adam C. oraz osiem psów rasy husky, le­on­ber­ger i pa­pil­lon. Zwie­rzę­ta prze­trzy­my­wa­ne były w bar­dzo złych wa­run­kach - gnieź­dzi­ły się na małej po­wierzch­ni, w miesz­ka­niu pa­no­wał ba­ła­gan i rze­czy­wi­ście czuć było smród – mówi One­to­wi pod­ko­mi­sarz El­wi­ra Brzo­stow­ska z Ko­men­dy Re­jo­no­wej Po­li­cji War­sza­wa V.

To jed­nak nie wszyst­ko. - Pod­czas wy­ko­ny­wa­nia dal­szych czyn­no­ści funk­cjo­na­riu­sze ujaw­ni­li w za­mra­żar­ce zwło­ki dwóch ko­lej­nych psów – była tam głowa szcze­nia­ka bul­do­ga bo­stoń­skie­go oraz całe ciało psa husky. Zwło­ki zwie­rząt zo­sta­ły za­bez­pie­czo­ne w celu wy­ko­na­nia sek­cji. Ma ona wy­ja­śnić, czy śmierć zwie­rząt na­stą­pi­ła w spo­sób na­tu­ral­ny, czy jej przy­czy­ny były inne – tłu­ma­czy El­wi­ra Brzo­stow­ska.

Na miej­sce zo­stał we­zwa­ny przed­sta­wi­ciel Po­go­to­wia dla Zwie­rząt, który za­brał wszyst­kie osiem psów prze­by­wa­ją­cych w miesz­ka­niu. Po­li­cjan­ci prze­wieź­li Adama C. do ko­men­dy. Oka­za­ło się, że męż­czy­zna już był ka­ra­ny w po­dob­nej spra­wie. W lipcu mun­du­ro­wi z Bie­lan za­trzy­ma­li 44-lat­ka, po­nie­waż znę­cał się nad 5-mie­sięcz­nym szcze­nia­kiem.

- Wobec męż­czy­zny, który trzy­mał psa za łapy i ude­rzał nim o ławkę, in­ter­we­nio­wa­li przy­pad­ko­wi prze­chod­nie. Wów­czas pies rasy ma­la­mu­te tra­fił do Po­go­to­wia dla Zwie­rząt, a wraz z nim jesz­cze trzy inne zwie­rzę­ta, które 44-la­tek miał w miesz­ka­niu – mówi El­wi­ra Brzo­stow­ska.

Ada­mo­wi C. wów­czas zo­stał przed­sta­wio­ny m.​in. za­rzut znę­ca­nie się nad zwie­rzę­ta­mi. Teraz 44-la­tek po­now­nie usły­szał ten sam za­rzut. Grozi mu za to do dwóch lat wię­zie­nia. Jeśli okaże się, że psy, któ­rych zwło­ki zna­le­zio­no w za­mra­żar­ce, zo­sta­ły za­bi­te, za­rzut ten może zo­stać zmie­nio­ny.

Adam C. nie po­tra­fił wy­tłu­ma­czyć mo­ty­wów swego po­stę­po­wa­nia.

Źródło: http://wiadomosci.onet.pl...w-lodowce/1h9pb

Milena 

Mój labrador: ZEFIR
Pies urodził się:
01.05.2007

Mój labrador: PUMA
Suczka urodziła się:
18.09.2009

Wysłany: 19-12-2013, 12:30   

Kary w Polsce za znęcanie się za zwierzętami powinny być o wiele bardziej surowe, może wtedy ludzie zastanowiliby się nad tym co robią!

Za 2 lata wyjdzie (o ile tyle dostanie, bo jak wiemy rzadko dostają taki wyrok w tego typu sprawie) i co? Po raz 3 spróbuje?

donia457 

Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]

Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010

Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014

Wysłany: 19-12-2013, 13:12   

25 lat i tez nei wiem czy tyle byloby ok :-o
2 lata -smiechu warte ]:)