Wysłany: 21-11-2013, 08:36 Sunia w typie labradora pilnie szuka domu
http://tablica.pl/oferta/...html#4ee26f0205
PELA jest pięknym, 4-letnim biszkoptowym labradorem. W przeszłości wielu "Dobrych ludzi" , dało jej dom , który miał być tym „na zawsze”. Jednak życie pisze różne scenariusze, również takie, których nie jesteśmy w stanie wcześniej przewidzieć(choroba , brak środków, czasu i miejsca do zamieszkania)jak w moim przypadku, dlatego też nie jestem w stanie zapewnić jej odpowiedniego domu.
Pela miała 5 właścicieli
Dziś ja, nie będąca jej właścicielem, a jedynie opiekunem tymczasowym – mimo wielkiej miłości do Peli – stoję przed koniecznością znalezienia jej nowego, wspaniałego domu. I kogoś, kto pokocha ten uśmiechnięty pyszczek tak samo mocno jak ja .
Pela jest typowym labkiem - radosnym, pełnym energii, kochającym ludzi bez względu na ich płeć i wiek - tych najmłodszych najbardziej. W tym dużym ciałku wciąż ukryta jest szczenięca radość życia. Dlatego PELA lubi się bawić, lubi być w ruchu. NIE szczeka na obce psy, spotkane na spacerze,toleruje obecność innych zwierząt(kotów). Potrafi też pociągnąć na smyczy, kiedy w pobliżu dzieje się coś ciekawego. Ale to akurat da się z pewnością skorygować aktywnością, dużą ilością zabaw i cierpliwością.
Psinka przyzwyczajona jest do zostawania w domu, nie niszczy i czeka na właściciela. Jednak gdy samotność trwa zbyt długo – zaczyna płakać i się „użalać”. Kocha kontakt z człowiekiem, chce z nim być, czuć miłość i błogie „mizianie”.
Obok całej palety zalet PELA ma chyba tylko jedną wadę. Nagminnie dba o swój „pełny brzuszek” wyszukując jedzenia. Trzeba pamiętać, by w jego zasięgu nie pozostawały rzeczy uznawane za „jadalne”. Ten łakomczuch jest prawdziwym „tropicielem” jedzonka i nie pozwoli, by wytropiony kąsek pozostał na swoim miejscu. PELA zje wszystko co znajdzie a szukać potrafi.
Mieszka obecnie w moim domu rodzinnym lecz mój ojciec jest coraz starszy i ma dwa psy, ja natomiast sama szukam domu , po za tym, pracuje , uczę się, wynajmuje pokój i mam problemy ze zdrowiem .
Pies ma małe problemy ze stawami . Jest wysterylizowana .
Szukamy dla Peli ŚWIADOMEGO domku i Człowieka, który ją prawdziwie pokocha. Ten piękny psiak cierpliwie czeka na swoją kolejną szansę, czeka na nowego Przyjaciela, z którym dalej pójdzie przez życie, ofiarując całego siebie: cudowne, wpatrzone w człowieka oczy, merdający bez przerwy ogon i swoją dozgonną psią miłość i wierność.
Może PELA czeka właśnie na Ciebie? Może Ty szukasz właśnie Jej ?
Może w Twoim domu i Twoim Sercu jest miejsce dla PELI ?
Ostatnio zmieniony przez Ryniu 21-11-2013, 12:43, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum