Mój labrador: Power of Dream labradors
Mój labrador: Rezydentki, Młodzież i Ivan :)
Wysłany: 22-04-2012, 00:15
Niestety tylko w Polsce sa tak niskie ceny Labradorów z rodowodem. Jeśli się chce mieć psa z dobrej hodowli ceny startują od 1500 euro. Im starszy pies tym droższy. A żeby dostać się do dobrej hodowli na zachodzie to trzeba sobie poszukać dojścia- nie ma szans kupić labradora "z ulicy". Niektóre hodowle w ogóle nie sprzedają szczeniąt, tylko oddają na warunek lub współwłasność znajomym hodowcom.
I niestety tylko w Polsce pies z wiekiem tanieje a kupujący patrzą tylko na cenę, a nie na pracę hodowcy (i to jest jedyny "słuszny" priorytet, argument przy kupnie psa). Wszędzie indziej starszy pies jest droższy niż szczeniak.
Wysłany: 10-03-2014, 16:21 Sprowadzenie szczeniaka zza granicy
Witam w internecie natknąłem się na ogłoszenie w którym kobieta która jest polką teraz mieszka w Kamerunie gdzie dostała w prezencie 2 szczeniaki, lecz warunki nie są najlepsze dla nich poza tym zamierza się przeprowadzić do innego mieszkania w którym nie może mieć zwierząt. Pisze mi w e-mailach, że są dla niej bardzo ważne dlatego nie chcę ich sprzedać a oddać, jedyny koszt to pokrycie transportu 400zł. Czy ktoś jest w stanie mi coś doradzić ? Warto się pakować w takie coś ?
Ostatnio zmieniony przez tenshii 05-04-2014, 16:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie warto! Nigdy nie warto pakować się w podejrzane interesy;) Jest tyle fajnych hodowli w Polsce. Dlaczego nie poszukasz szczeniaka w normalny sposób?
szukam czegoś w okolicy Gdyni w rozsądnej cenie, a na to się natknąłem przypadkiem
Ania8017 [Usunięty]
Wysłany: 10-03-2014, 17:12
niaGdy napisał/a:
szukam czegoś w okolicy Gdyni w rozsądnej cenie, a na to się natknąłem przypadkiem
Czasem warto wziąć psiaka z drugiego końca Polski;) Moja Saba jest z okolic Gdyni,a ja jestem powiedzmy,że z okoli Łodzi(choć bliżej mam do Kalisza). Moja rada-nie ograniczaj się tylko do okolic. I czasem naprawdę warto trochę dołożyć do szczeniaka. Przecież zawsze możesz zapytać,czy hodowca zejdzie coś z ceny. Przede wszystkim nawiąż kontakt z hodowcą(np.mailowy)napisz o swoich oczekiwaniach i o swojej rodzinie. Hodowca powinien pomóc Ci w wyborze psiaka. Spędzicie z tym psem minimum 10 lat(oczywiście jeśli nic złego się nie stanie),więc nie rób nic "na wariata".W internecie masz strony hodowli-możesz poczytać o miotach(jeśli akurat są),o rodzicach szczeniaków.Nie bój się zasypywać hodowców pytaniami-dobry hodowca zawsze Ci odpowie. Ja pisałam nawet z hodowczynią,która akurat nie miała miotu,ale bardzo chętnie odpowiadał mi na moje pytania. Polecam hodowlę,z której mam Sabę,ale na chwilę obecną nie mają już szczeniąt. Jest kilka naprawdę fajnych hodowli-życzę powodzenia!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum