|
Majówka |
| Autor |
Wiadomość |
Rinuś

Mój labrador: Brutus
Pies urodził się:
01.04.2005
Mój labrador: Salma
Suczka urodziła się:
04.02.2012
Pies urodził się:
01.04.2005
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:47
|
|
|
| cranbi napisał/a: | Po prostu prawo dżungli - "Kto pierwszy ten lepszy". |
Wiesz podejrzewam,że po prostu ja napisałam to co inni myślą,a nie napiszą tego...
Przykre niestety... |
_________________ www.labradorretriever.com.pl |
|
|
|
 |
cranbi

Mój labrador: Hojrak
Pies urodził się:
24.09.2006
Wiek: 42 Dołączyła: 25 Lis 2007 Posty: 498 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:48
|
|
|
| Rinuś ^^ napisał/a: | to tak jak reszta użytkowników by zrobiła "swój" zlot w innym terminie ale Ci co byli na majówce nie mogliby jechać...
dziwne trochę nie? |
To już nie byłoby dziwne. To już byłoby niemiłe, a wręcz chamskie. Dlatego takie sytuacje tutaj nie będą miały miejsca. Nie ma się co martwić na zapas. Można spać spokojnie. |
_________________ Oto jest miłość: dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie... |
|
|
|
 |
Tomek
Tomek

Mój labrador: Tytus
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:55
|
|
|
| Rinuś ^^ napisał/a: | Wiesz podejrzewam,że po prostu ja napisałam to co inni myślą,a nie napiszą tego...
Przykre niestety... |
Przeczytalem z uwaga wszystkie posty na temat ewentualnej majówki.
Moje spostrzezenia sa takie.
Nie tak to powinno sie robić.
Jako ze do maja jest naprawde jeszcze duzo czasu nalezaloby zamiescic oficjalne ogloszenie ze impreza taka jest organizowana.
Nastepnie zapisujemy wszystkich chetnych i liste zamykamy trzy tygodnie przed zlotem.
W miedzyczasie szukamy osrodkow na tego typu spotkania.
Osobiscie mogę pomóc gdyż dzialajac na innym labowym Forum gdzie jestem Administratorem organizowalem juz takie spotkania. Od osób ktore chcą jechac skarbnik Forum powinien w okreslonym terminie pobrac zaliczke w wiadomym celu.
Nie powinno być tak jak pisze Rinuś, ze ogranicza sie mozliwosc wyjazdu innym skoro ma byc to spotkanie Forumowe.....chyba ,że ma byc to spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji. To takie moje przemyslenia i oczywiscie propozycja.
Pozdrawiam |
_________________ Tomek&Tytus |
|
|
|
 |
Rinuś

Pies urodził się:
01.04.2005
Suczka urodziła się:
04.02.2012
Pies urodził się:
01.04.2005
|
Wysłany: 08-02-2008, 23:56
|
|
|
Heh nie no spoko...Życzę miłego wyjazdu...wydaje mi się,że ja raczej bym nie pojechała ,ale chodzi mi o resztę użytkowników
[ Dodano: Pią 08 Lut, 2008 ]
| Tomek napisał/a: |
Przeczytalem z uwaga wszystkie posty na temat ewentualnej majówki.
Moje spostrzezenia sa takie.
Nie tak to powinno sie robić.
Jako ze do maja jest naprawde jeszcze duzo czasu nalezaloby zamiescic oficjalne ogloszenie ze impreza taka jest organizowana.
Nastepnie zapisujemy wszystkich chetnych i liste zamykamy trzy tygodnie przed zlotem.
W miedzyczasie szukamy osrodkow na tego typu spotkania.
Osobiscie mogę pomóc gdyż dzialajac na innym labowym Forum gdzie jestem Administratorem organizowalem juz takie spotkania. Od osób ktore chcą jechac skarbnik Forum powinien w okreslonym terminie pobrac zaliczke w wiadomym celu.
Nie powinno być tak jak pisze Rinuś, ze ogranicza sie mozliwosc wyjazdu innym skoro ma byc to spotkanie Forumowe.....chyba ,że ma byc to spotkanie towarzystwa wzajemnej adoracji. To takie moje przemyslenia i oczywiscie propozycja.
Pozdrawiam |
Dokładnie to chciałam napisać
od razu mówię,że mam kilka ośrodków na oku...
ale to już raczej temat zamknięty więc nie będę się produkowała... |
|
|
|
 |
AnTrOpKa

Mój labrador: Hexa
Suczka urodziła się:
18.03.2007
Wiek: 39 Dołączyła: 25 Lis 2007 Posty: 6578 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 09-02-2008, 00:35
|
|
|
Spokojnie Coś wymyślimy, żeby wszyscy byli zadowoleni
Irefra miała doskonały pomysł ze zorganizowaniem majówki i bardzo dobrze się tym zajęła. Jeżeli jednak ilość chętnych przerosła ilość wolnych miejsc, postaramy się zrobić tak, by wszyscy chętni mogli być obecni.
Irefra, czy w ośrodku nie ma więcej wolnych miejsc? A może gdzieś nieopodal znajduje się jeszcze jakiś ośrodek?
Chciałam też wspomnieć, że pieski które będą widzieć się na oczy po raz pierwszy będą ustalać między sobą pewną hierarchię nad którą my będziemy czuwać, więc nie ma się o co martwić Musimy pamiętać, że takie spotkanie, może wiązać się z małymi potyczkami między naszymi pupilami, ale oczywiście działając powoli można wszystko osiągnąć.
Musimy zrobić konkretną listę, ile osób chce jechać, żeby nie było tak, że poszukamy czegoś większego, a póżniej połowa osób się wycofa. Tak więc trzeba rozsądnie podejść do sprawy, bo wszystkim nam zależy na poznaniu siebie, naszych piesków i dobrej zabawie |
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Mój labrador: Tsunami, Joy
Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:07
|
|
|
Wieicie co... Też tak sobie pomyślałam, że Tomek i Rinuś mają rację... Prawda jest taka, że do maja jeszcze ponad 2 miesiące. A użytkowników tego forum przybywa z dnia na dzień i chętnych na wspólny wyjazd też. Ja bym się cieszyła, żeby nas jak najwięcej było, a nawet i 50 osób jak się znajdzie. I szkoda mi tych, którzy się na taką przygodę nie mogą załapać tylko ze względu na brak wolnych miejsc.
Irefra, jest możliwość przemyślenia tego jeszcze raz od początku z uwzględnieniem wszystkich chętnych?
Tomek może Ty znasz jakieś ośrodki, które pomieściłyby więcej osób z psami?
Chciałabym być uczestnikiem takiego wyjazdu, w którym zarówno organizacja jak i atmosfera będą przyjemne, wesołe i w porządku wobec każdego... |
|
 |
labi
Labi

Mój labrador: Labi
Pies urodził się:
27.01.2006
Wiek: 63 Dołączył: 25 Lis 2007 Posty: 2185 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:09
|
|
|
| Rinuś ^^ napisał/a: | | ja raczej bym nie pojechała |
W takim razie uważam, że twoje komentarze są zbędne
| Rinuś ^^ napisał/a: | | mam kilka ośrodków na oku... |
Rinuś, to prędziutko do weta... sorry, do okulisty |
_________________ Galeryjka Labiego - 1385 fotek |
|
|
|
 |
Jola [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:11
|
|
|
| Brawo Natka!! Gwoli wyjaśnienia - popłakuję na forum o niemożności uczestnictwa ale z racji obowiązków zawodowych a nie możliwości stworzonych przez organizatorów. Brawko dla Irefry - padło hasło: zajęła się, ustaliła, dała info itp. Zapewniam, że jeśli miałabym możliwości wyjazdu własnym głosem powalczyłabym o to - zapewne z pozytywnym efektem. Bezproduktywne krytykanctwo niczego nowego nie wnosi. Chętni do lepszej organizacji mają pole do popisu w organizacji kolejnych spotkań forumowych np. wakacyjnych. Do wakacji wystarczająco dużo czasu na przeprowadzenie pełnej procedury organizacyjnej. Pozdrowienia dla wszystkich. |
|
|
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:17
|
|
|
Postawcie się na miejscu osób, które być może naprawdę chciałyby na taki wyjazd jechać
Ja nie wiem, po co od razu te niemiłe docinki... |
|
 |
labi
Labi

Pies urodził się:
27.01.2006
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:31
|
|
|
Tsunami, świat jest tak skonstruowany, że nie zawsze masz to, czego chcesz. Francuzi mawiają c'est la vie.
Irefra dała znać odpowiednio wcześnie, by chętni się zadeklarowali. A że nie wszyscy mogą jechać, czyt. jak wyżej.
Tak, jak pisze Jola, będą jeszcze nie raz i nie dwa okazje do spotkań A Wy będziecie mieli możliwość doradzenia "co, jak i dlaczego" mając już doświadczenia z tego "dziewiczego" zlotu w skali mikro : |
|
|
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:41
|
|
|
| Labi, niektórzy ludzie mawiają również "chcieć to móc". Wolę wierzyć w to drugie. |
|
 |
labi
Labi

Pies urodził się:
27.01.2006
|
Wysłany: 09-02-2008, 09:55
|
|
|
Tsunami, może tylko cieszyć takie podejście do życia młodego pokolenia, wszak "trzeba z żywymi naprzód iść..." pamiętająć jednak, aby "nie deptac przeszłości ołtarzy". My także chcielibyśmy być obecni na takim super zlocie, gdzie spotkalibyśmy wszystkich forumowiczów. Z drugiej jednak strony wiem, że nie obyło by się bez zgrzytów. Nie zawsze bowiem siła w partii
Uważam, że Irefra włożyła dużo wysiłku w organizację planowanej majówki i należy to docenić. Zresztą Ona sama na pewno wypowie się "w temacie" i wtedy będziemy wiedzieli, czy są jeszcze jakieś "wolne moce przerobowe", ewentualnie, jakie są inne możliwości rozszerzenia (jeśli są, czego wszystkim naprawdę chętnym życzę). |
_________________ Galeryjka Labiego - 1385 fotek |
|
|
|
 |
Tsunami
HODOWLA Wildfriends

Suczka urodziła się:
07.07.2007; 20.03.2009
Suczka urodziła się:
|
Wysłany: 09-02-2008, 10:15
|
|
|
Nie chciałabym, żeby Twoja wypowiedź była zrozumiana jako sugestia, że nie doceniam wysiłku Irefry. Uważam, że to świetna inicjatywa. Jednak jak już wspomniałam, czasem są wyjścia z różnych sytuacji, o istnieniu których ludzie nie mają pojęcia, dopóki nie zechcą ich zobaczyć
P.S. Jesteś polonistą? |
|
 |
Tomek
Tomek

|
Wysłany: 09-02-2008, 11:15
|
|
|
| Tsunami napisał/a: | Tomek może Ty znasz jakieś ośrodki, które pomieściłyby więcej osób z psami?
Chciałabym być uczestnikiem takiego wyjazdu, w którym zarówno organizacja jak i atmosfera będą przyjemne, wesołe i w porządku wobec każdego... |
Znam kilka takich osrodkow i w niektorych bywalem na Zlotach labomaniaków. Na najwiekszym zlocie na ktorym bylem bylo 48 labów i ponad 70 osob:):)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Rinuś

Pies urodził się:
01.04.2005
Suczka urodziła się:
04.02.2012
Pies urodził się:
01.04.2005
|
Wysłany: 09-02-2008, 12:08
|
|
|
| labi napisał/a: | Tsunami, świat jest tak skonstruowany, że nie zawsze masz to, czego chcesz. Francuzi mawiają c'est la vie.
Irefra dała znać odpowiednio wcześnie, by chętni się zadeklarowali. A że nie wszyscy mogą jechać, czyt. jak wyżej.
Tak, jak pisze Jola, będą jeszcze nie raz i nie dwa okazje do spotkań A Wy będziecie mieli możliwość doradzenia "co, jak i dlaczego" mając już doświadczenia z tego "dziewiczego" zlotu w skali mikro : |
Ale widzisz..już na dzień dobry ja np się zraziłam...
Doceniam wysyiłek Irfery bo wiem jak to jest coś organizować...
Jednak nie należy spoczywać na laurach..można dopuścić chyba też pomysły innych prawda?
Ale jeśli to ma być spotkanie kółka wzajemnej adoracji to faktycznie nic tam po mnie i Brutusie... |
|
|
|
 |
Adamek [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 15:08
|
|
|
| Rinuś ^^ napisał/a: | | kółka wzajemnej adoracji |
takich kółek tutaj nie było i nie będzie
Brak wolnych miejsc to nie jest problem. Nie ma się teraz nad czym rozwodzić. Jest jeszcze dużo czasu to zjazdu ( chociaż i tak ten okres przeleci nawet nie wiadomo kiedy) i... dla chcącego nic trudnego |
|
|
|
 |
Aleksandra [Usunięty]
|
Wysłany: 09-02-2008, 15:53
|
|
|
| Rinuś, wyjaśnij mi, co miałaś na myśli pisząc o towarzystwie wzajemnej adoracji- jestem na tym Forum dopiero od listopada i chciałabym sie zorientować z kim pojadę na pierwsze spotkanie( bo ja chyba sie załapałam na ten wyjazd) |
|
|
|
 |
Bora

|
Wysłany: 09-02-2008, 18:15
|
|
|
hym dziwna sprawa sie robi... atmosfera nie do końca czysta
Ja niestety nie bede mogła uczestniczyć w majówce, wtedy jestem na konferencji czy tudzież innym dziadostwie. |
|
|
|
 |
Tomi

|
Wysłany: 09-02-2008, 20:19
|
|
|
Przeczytałem uważnie wszystkie posty. Wymiana poglądów jak najbardziej pożądana , dobrze byłoby aby na bazie różnorodnych opinii zbudować dyskusję prowadzacą do ustalenia konkretów. Ważne , by uszanować wszelkie sugestie i pomysły.
| Rinuś ^^ napisał/a: | | Ale jeśli to ma być spotkanie kółka wzajemnej adoracji to faktycznie nic tam po mnie i Brutusie... |
Owe kółka tajemnicze o których piszesz nie są dobrym elementem współżycia forumowego, jednak myślę ,że takowe się nie zawiązały ; po prostu początki zawsze są trudne i następnym razem będziemy wszyscy bogatsi o doświadczenia organizacyjne
Swoją drogą świetnie ,że udzielił się w tym temacie Tomek , dla którego takie spotkania to nie pierwszyzna
| Rinuś ^^ napisał/a: | | Ale widzisz..już na dzień dobry ja np się zraziłam... |
Nie zrażaj się Kasiu ..... i uśmiechnij się |
|
 |
Tomek
Tomek

|
Wysłany: 09-02-2008, 21:00
|
|
|
| Tomi napisał/a: | | Swoją drogą świetnie ,że udzielił się w tym temacie Tomek , dla którego takie spotkania to nie pierwszyzna |
Spotkania takie jak wczesniej pisałem nie sa dla mnie pierwszyzną a także organizacja i tego typu spotkań jak rownież program. Nie uwazam ,że na takim weekendowym spotkaniu powinno sie dawac tylko wyszalec psom i napic sie piwa ale rownież mozna z takiego spotkania wywieżć dużo wiedzy na temat labiszonów. Mozna zaprosic odpowiednich gosci ktorzy chociazby przedstawia fachowo zasady szkolenia metodą pozytywną. Zreszta to tylko przykład jeden z wielu pomysłów. Wszystko oczywiście poddaje pod przemyślenia i rozwagę szanownych Forumowiczów i służę pomocą. W odpowiedzi na pytania zadane mi na PW przez dwie osoby pozwole sobie odpowiedziec na ogóle dla wszystkich informacji.
Tak jestem administratorem Forum Klub Miłosników Labradora,lecz Forum to ma charakter zamkniety i przyjmujemy do swojego grona osoby tylko i wyłacznie z rekomendacji któregoś z członków naszego Forum. W tej chwili mamy 46 członków i wszystkich chetnych starannie selekcjonujemy. Zasada która u nas obowiązuje to pies
rasowy=rodowdowy
Pozdrawiam Tomek |
|
|
|
 |
|
|