Wysłany: 16-06-2014, 20:03 Bąbel 14-letni samiec szuka domu po śmierci właściciela
Ołloszenie ze strony schroniska w Milanówku ;
rasa: mieszaniec
wysokość w kłębie: cm
miasto: Babice
sterylizacja: nie
szczepienie p. wściekliźnie: tak
odrobaczenie: tak
opis:
Apel do Ludzi Dobrego Serca.....zwracamy się z gorącą prośbą o dom dla Bąbla. Jego Pan zmarł a Pani - osoba w sędziwym wieku wyjeżdża za granicę na poważną operację, nie będzie miała siły na dalszą opiekę nad psem, cała rodzina przebywa poza granicami. Tak o Bąblu pisze właścicielka Pani Krystyna: "Bąbel urodził się 12 lipca 2000 roku w naszym mieszkaniu, matak była kundlem łajkowatym. Maści biszkoptowej, waży nieco ponad 20 kg, nos i oczy czekoladowo-kakaowe, ogon puszysty, przeważnie zawinięty do góry z fantazją. Jest spokojny choć lubi poszczekać na przechodzące obok naszego płotu inne psy. Niemniej na ulicy, na smyczy (nigdy nie puszczałam go luzem) jest bardzo grzeczny i łagodny, wita się i bawi z innymi psami. Wita mnie głośno i wylewnie gdy wracam z zakupów. Bardzo gościnny - od razu idzie łasić się do ludzi. Na murawie zabawia się swoją zabawką. Jest psem mądrym. Rozumie wiele słów i wykonuje rozkazy np. "idź jedz" lub "idziemy spać". Zna swoje miejsce - znaczy nie narzuca się by go podkarmiać jak ludzie jedzą - on wie, że w końcu dostanie smakołyka. Nie niszczy niczego w domu - nie rozrabia! Niestety jego ukochany pan zmarł i piesek chodzi, wącha, oczekuje, że pan wróci - byli bardzo do siebie przywiązani. Piesek pragnie pieszczoty pana - lgnie do każdego mężczyzny. Niestety, ja jestem już zbyt stara i słaba jak na opiekuna takiego psa. Mało tego, dochodzi też inna kwestia. Zostałam sama, na jednej emeryturze i bedę miała kłopoty finansowe z utrzymaniem się w tym miejscu gdzie obecnie mieszkam. Mąż był od dłuższego już czasu chory i pies był przyzwyczajony, że zawsze ktos jest w domu a przynajmniej nie był zostawiany sam na dłużej niz pół dnia. Teraz jest bardzo nieszczęśliwy. Bąbel doprawdy zasłużył sobie na dobrych opiekunów i spokojną starość..."
kontakt:
W sprawie zwierząt z tego działu prosimy nie dzwonić do Schroniska. Jedyną osobą do kontaktu w sprawie adopcji jest Opiekun tymczasowy. Schronisko oraz wolontariusze nie ponoszą odpowiedzialności za podany kontakt.
Więcej informacji - sąsiadka Pani Krytystyny (Opiekun tymczasowy) tel. 509 441 907
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum