Wysłany: 23-11-2014, 23:31 Nala sunia w tragicznym stanie, być może w ciąży, Lidzbark W
Cytat:
AFN Fundacja
Udostępniamy grzecznościowo:
KTOŚ MOŻE POMÓC SUNI?
"POTRZEBNA NATYCHMIASTOWA POMOC! W Lidzbarku Warmińskim natknęłam się na bardzo zaniedbaną, chorą sunię. Sunia jest mieszańcem labradora, ma na imię Nala. Ma właściciela, który jej nie chce, nie zajmuje się nią i nie leczy. Na terenie jej "kojca" były odchody z dwóch miesięcy, jej buda to dziura w ścianie, śpi na gołym betonie. Nala ma prawdopodobnie nużeńca, w momencie gdy zaczęłam się nią zajmować miała już otwarte rany na uszach i łapach. Dostała leki, antybiotyk. W czasie badania przez weterynarza okazało się, że na domiar złego jest w ciąży... i to dość zaawansowanej. Sunia natychmiast potrzebuje nowego domu, którego nie jestem jej w stanie dać. Na razie opiekuję się nią tam gdzie się znajduje, ale potrzebuję pomocy w znalezieniu jej nowego właściciela. Nawet jeśli podejmiemy się teraz sterylizacji aborcyjnej, Nala nie będzie miała się gdzie goić. Jeśli ktoś może dać jej dom, pomogę w znalezieniu domów dla szczeniaków, jeśli jednak nie zdążymy i się urodzą. Sunia jest przekochana, wspaniała, bardzo łagodna. Zawsze się do mnie przytula i dziękuje mi za pomoc. Taki typowy labrador. Pomocy. Udostępniajcie proszę. Nie udało mi się jej zrobić dobrych zdjęć, bo jest bardzo ruchliwa. Wstawię więcej w poniedziałek. KONTAKT: Dorota, 503331745"
wieści bardzo smutne
Niestety sunia nie żyje. Miała komplikacje pociążowe, jeden ze szczeniaków został jej w brzuchu. Został wyjęty, ale niestety za późno. Nala dostała czegoś w rodzaju sepsy i zmarła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum