Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co zrobić żeby pies nie gryzł swojego posłania?
Autor Wiadomość
Niteczka95 
Krzysztof

Mój labrador: Jenny
Suczka urodziła się:
21.06.2013

Wysłany: 17-09-2014, 20:12   Co zrobić żeby pies nie gryzł swojego posłania?

Jak reagować i co robić, żeby pies nie gryzł swojego posłania?, jak już pisałem Jenny "zjadła" swój wypasiony materac :< planuje kupno jakiegoś nowego legowiska, ale nie warto bo i tak zostanie zeżarte :bad:
Co z tym zrobić, nie dotyczy to tylko legowiska ona gryzie wszystko co dostanie jej się pod pysk, czasem nawet nie wiem jak, nie jestem w stanie zareagować, bo nie wiem kiedy to się stało.
Tak samo było z poprzednim legowisko, ciach zębami i narożnik rozpruty. :cring:

"Przeciętny pies jest przyjemniejszym człowiekiem od przeciętnego człowieka" - Andrew A. Rooney

Dexterxvs 

Mój labrador: Timur
Pies urodził się:
28.01.2013

Wysłany: 17-09-2014, 20:44   

Powiem tak: ja swojemu Timurowi w szczenięcych miesiącach, jak i teraz zapewniłem i zapewniam stertę "szarpaków" jak ja je nazywam. a to są różne plusz misie, zające i takie tam. Kosztują grosze w Kerfurze, a dają niesamowitą frajdę psu - zabawa w rzucanie, podrzucanie, a i rozpruwanie - podgryzanie - rozzzszarrrrpywanie :) To powoduje, że tylko raz zajął się swoim posłaniem i żadnych poważnych szkód w domu nie czynił i nie czyni. Ma jakieś sznury jeszcze, plecionki. Duża ilość zabawek sprawia, że ma na czym się wyżywać. I to jest moim zdaniem klucz do sukcesu, chyba, że się mylę, ale w przypadku mojego diabełka zdało egzamin.

fanpage na facebooku
https://www.facebook.com/...872100846164318

kamil8406 

Mój labrador: INUSIA
Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 17-09-2014, 21:25   

Niteczka95, w jakich sytuacjach zazwyczaj gryzie jak zostaje sama (lęk separacyjny) czy przy tobie ( chce zwrócic na siebie uwagę)?

Niteczka95 
Krzysztof

Mój labrador: Jenny
Suczka urodziła się:
21.06.2013

Wysłany: 17-09-2014, 22:46   

kamil8406 napisał/a:
Niteczka95, w jakich sytuacjach zazwyczaj gryzie jak zostaje sama (lęk separacyjny) czy przy tobie ( chce zwrócic na siebie uwagę)?

I tak i tak, ale nawet gdy jestem z nią to potrafi tak to zrobić, że nie zdążę zareagować :( a gdy zostaje sama to zazwyczaj jak wychodzę na chwilę zostawiając ją samą w pokoju, bo jak na dłużej ma zostać sama to zostaje w klatce, więc nie wiem dlaczego tak się dzieje? Obecnie niema żadnego legowiska, tylko klatka a w niej kocyk, ponieważ boje się że zniszczy, w kocu, też są dziury. Zabawki typu szarpaki, liny... - ostatnia linia pleciona z Trixie wytrzymała max. 2 tyg. jeśli się nie mylę

"Przeciętny pies jest przyjemniejszym człowiekiem od przeciętnego człowieka" - Andrew A. Rooney

kamil8406 

Mój labrador: INUSIA
Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 17-09-2014, 22:58   

Niteczka95, moim zdaniem w moim pytaniu napisałem tobie od razu odpowiedz jak jest sama to może mieć lęk separacyjny jak jest z tobą to chce zwrócić na siebie uwage.

scarlet 

Mój labrador: FIGO
Pies urodził się:
04-09-2013

Wysłany: 18-09-2014, 00:20   

Niteczka95 napisał/a:
Zabawki typu szarpaki, liny... - ostatnia linia pleciona z Trixie wytrzymała max. 2 tyg. jeśli się nie mylę

:D mój zeżarł już chyba z 4 posłania. Zazwyczaj zabiera się do tego pod osłoną nocy. Teraz ma tylko kocyk (oczywiście z dziurami) a i tak śpi tylko na podłodze :< Ciesz się, że szarpaki wytrzymują u ciebie tak długo - Figo ostatnio swojego załatwił w 40 minut podczas głupawki na podwórku ]:)

Feliks 
M&M

Mój labrador: Feliks
Pies urodził się:
19.08.2014

Wysłany: 29-12-2014, 14:39   

My w Niemczech jak zobaczyliśmy ceny legowisk to kupiliśmy w Tedim, taki tani market ze wszystkim jak KIK, mniejsze posłanie za śmieszne pieniądze no i oczywiście gryzaki. Jednak to co zakazane najlepiej smakuje. Gryzł kojec mimo naszych zakazów, aż pewnego dnia zniszczył go kompletnie. Następnego dnia wziąłem igłę z nitką, zszyłem cały kojec i teraz w nim słodko śpi jak ma po drodze:) Nawet go nie szarpnie:)

http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=12859

michal-doberman 

Wysłany: 03-02-2015, 20:25   

a masz KONGa? może poprostu z nudów sobie podgryza? ja bym nie dał pare dni jedzenia w misce tylko w KONGU, jak spędzi godzinę wyjadając z Konga jedzenie to może nie będzie już miała energii na posłanie.

Możesz też wypróbować dawanie jej karmy np. w pojemniku po jajkach, żeby sobie rozwaliła pudełko i wyjadła jedzenie ze środka. Niech ma zajęcie na pół godziny czy więcej, a to KONG a to pudełko z żarciem do otwarcia...itp

Odpowiedz do tematu