Dawno nas nie było... styczeń był dla nas trudnym miesiącem, ponieważ odszedł od nas nasz kochany przyjaciel Telluś.
Tymczasem Kamusia już się u nas coraz lepiej czuje.
Oto filmik z psiej pielęgnacji:
Tutaj jeszcze z Tellusiem
Ostatnio zmieniony przez Ryniu 04-02-2015, 15:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie wiemy jaka była do końca jej historia, ale wywnioskowaliśmy, że musiała być świadkiem śmierci swojego poprzedniego właściciela. Bardzo nie lubi, jak ktoś przyśnie np. przed TV, wtedy zaczyna na niego szczekać, a jak to nie pomaga, to wskakuje na kanapę i łapkami atakuje. Ot natychmiastowa pobudka i do działania...
Ewelina, U naszego Tellusia zdiagnozowano nowotwór kości. Na początku miał prawą przednią łapkę całą w małych guzkach. Biopsja tych guzków nie wykazała nowotworu. Był leczony antybiotykami, ale bez większego powodzenia. Pojechaliśmy zgodnie z zaleceniem weterynarza do Kliniki w Chorzowie. Miał mieć wycięte guzki, które jak pierwotnie myśleliśmy przeszkadzały mu w chodzeniu. Na miejscu najpierw zrobili Tellusiowi zdjęcie RTG i okazało się, że operacji nie będzie, bo kość jest zajęta. Bez jakichkolwiek szans na wyleczenie... to były strasznie trudne chwile.
Tell dostawał wtedy Tramal i Encorton, nabrał wtedy ochoty na jedzenie, zabawę i figle, jednak z dnia na dzień był coraz słabszy. Bardzo trudno było się rozstać, ale nie mogliśmy pozwolić, żeby Telluś pamiętał tylko ból...
Anusiak85, też dopiero teraz przeczytałam tą smutną wiadomość, strasznie mi przykro szkoda, że Tellusiowi nie było dane dłużej cieszyć się siostrzyczką A Kama, widać, że ma się u Was jak w niebie
Kama świetnie wygląda nabrała ciałka .Moja rodzinka nie mogła uwierzyć że ta dostojna dama na zdjęciu to " nasza" szalona , rozbrykana Jessie Pozdrawiamy
aga130, jeszcze raz bardzo dziękujemy za wspaniałą opiekę nad naszą łobuziarą. Przez to całe zamieszanie z Tellusiem nawet nie podziękowaliśmy. Pora to naprawić, dziękujemy wszystkim zaangażowanym za to, że Kamusia do nas trafiła i mam nadzieję ma się dobrze. Pozdrawiamy serdecznie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum