Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Psia angina a deflegmin
Autor Wiadomość
Cornel 

Mój labrador: Ralf.
Pies urodził się:
02.05.2011

Pies urodził się:
Pies urodził się:
Wysłany: 23-02-2015, 17:46   Psia angina a deflegmin

Witam!

Ralfik złapał niestety psią odmianę anginy i od soboty strasznie się krztusi :( Generalnie wet go już oglądał, dostaje serię zastrzyków ( licząc od soboty ) i staramy mu się jakoś ulżyć. Na szczęście oprócz czerwonego gardła i powiększonych węzłów nic mu nie dolega, zachowuje się w miarę normalnie, ogranicza trochę swoją aktywność, ale nie dramatycznie :)
Stąd moi drodzy pytanie - weterynarz przepisała nam dzisiaj deflegmin, który ma mu teoretycznie pomóc. Czy ktoś już stosował ten lek przy anginie ? Daje jakieś efekty ? Czy ktoś ma w ogóle jakieś porady dotyczące leczenia tego cholerstwa ? Wet poleciła pojenie Ralfa łyżką oleju dwa razy dziennie, ale mówiąc szczerze nie za bardzo po nim widać, żeby mu to jakoś pomagało :)

kamil8406 

Mój labrador: INUSIA
Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 23-02-2015, 18:07   

Deflegmin to zamiennik starej flegaminy ( oba leki wykrztuśne) jeśli Ralf ma zdiagnozowaną anginę to pomoże. Na czerwone gardło możesz podać mu jeszcze syrop prawoślazowy. Po za tym namaczaj karmę mniej będzie podrażniała gardło

Cornel 

Mój labrador: Ralf.
Pies urodził się:
02.05.2011

Pies urodził się:
Pies urodził się:
Wysłany: 28-02-2015, 18:49   

I kolejny problem :( Angina u Ralfa już chyba minęła, albo jest w końcowej fazie, praktycznie już nie charcze. Ale dzis, kolejna atrakcja. Ralf od razu po jedzeniu wymiotuje, czy ktoś wie co może być tego przyczyną? Póki co zdarzyło się dwa razy, rano i przed chwilą. W ciągu dnia zachowuje się normalnie, nie zdradza żadnych problemów. Czy ktoś miał już podobny przypadek?

kamil8406 

Mój labrador: INUSIA
Suczka urodziła się:
28 sierpnia 2013

Wysłany: 28-02-2015, 19:08   

Cornel, przyczyn może być wiele. Mógł np: za szybko jeść lub ma podrażnione gardło. W obu przypadkach powinno wystarczyć namoczenie karmy. Jeśli sytuacja będzie się powtarzać przejdź się jutro Ralfem do weterynarza.

Odpowiedz do tematu