Lamblioza – zwana też giardiozą – choroba pasożytnicza jelita cienkiego – wyjątkowe paskudztwo, coraz częściej spotykane u naszych domowych pupili (psów i kotów), wywołujące przewlekłe biegunki z luźnym, cuchnącym, jasnożółtym kałem, zdarza się, iż podbarwionym krwią i śluzem.
Mój labrador: PUMA
Suczka urodziła się:
18.09.2009
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 13 Sie 2011 Posty: 4947 Skąd: Wrocław
Wysłany: 26-03-2015, 22:18
Warto też o tym pamiętać wybierając się w nieco cieplejsze kraje z psem, tam to podobno powszechność. W poprzednie wakacje nasze psy zostały zabezpieczone przeciw lambliozie kiedy wyruszaliśmy do Chorwacji.
Witam
Miał ktoś z was z do czynienia z tym paskudztwem, niestety u mnie w rodzinie pojawiły się lamblie i za doradztwem lekarza muszę też przeprowadzić kuracje u psów.
Jestem po konsultacjach u weta i stwierdził że nie mam mnie po co narażać na koszty testów na to paskudztwo skoro jest wykryta w rodzinie i polecił mi lek Aniprazol, jeden w psów York ma częściowe objawy Lambliozy - wymioty, kundelek i labrador bez objawów.
Za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum