Mój labrador: Fifka
Suczka urodziła się:
3.07.2009
Pomogła: 4 razy Wiek: 40 Dołączyła: 19 Sie 2009 Posty: 17027 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 23-11-2014, 20:52
My jesteśmy prawie, że od początku na Arionie, na różnych rodzajach - obecnie na łososiu i jesteśmy bardzo zadowoleni i nigdy nie było problemu z datą ważności, ani z niczym innym
Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018
Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019
Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Posty: 9815 Skąd: Warszawa
Wysłany: 02-07-2015, 20:35
Arion wprowadza nową linię "Original".. Karma bez glutenu,kukurydzy,zbóż.
Właśnie dostałam ulotkę i czytam skład karm tej serii.
No pierwszy ogień pójdzie Adult Giant Breed .. Ponieważ jest dla psów >45kg to kupię go na smaczki .. /ciekawe jakie będzie miał kulki?/
Skład zapowiada się fajnie ; 52% kurczaka .. ziemniaki,ryż, zielony grosze,pulpa z buraka cukrowego,chondroityna,glukozamina ,ziarna winogron, ekstrakt z rozmarynu ,drożdże browarniane
Jeśli kulki będą duże to ....zastąpi smaczki.
Podstawowe karmienie pozostawię na łososiu, ale wejdziemy na linię Original.. oby moim futrom posmakowało bo zapowiada się fajnie.
Czy ten arion na łososiu nadaje się żeby labrador nabrał trochę masy bo na 58 cm wzrostu waży zaledwie 32 kg. A kupiłaś już to nową linię original??
Byłem dzisiaj na wystawie w Konopiskach ale niestety nie mieli próbek na łososia
witam.... co sie tyczy Arion Original, karmiłem mojego szczeniaka najpierw Arion Premium - wszystko było ok, potem przeszedłem na Arion Original Puppy Large - i niestety sierść zrobiła się matowa i pies linieje już 1,5 miesiąca !!!
Zadzwoniłem do hodowcy, ponieważ ona swoje psiaki także krami Arionem... po przejściu z A Premium na Original zauważyła ten sam problem. Nadmierne linienie...
Nie wiem co zrobili nie tak z nową formułą, ale odradzam... Ja teraz przechodzę na Chicopee Puppy Large, zawartość biotyny jest obiecująca (chociaż od wczoraj i tak podaje osobne aminokwasy z biotyną)
Czy ktoś także zauważył wypadanie sierści oraz matowienie po A Original ??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum