Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: FADO- Martyna
17-04-2016, 20:38
Ziajka -sunia ok 5 lat- DT Kępno
Autor Wiadomość
Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 15-03-2016, 09:44   

ależ pieknie czekoladowo :)

KACHNA 
DT CZARNA INKA

Mój labrador: INKA
Suczka urodziła się:
15.01.2011

Mój labrador: IMBIR Z DT NA DS
Pies urodził się:
22.06.2010

Wysłany: 17-03-2016, 18:57   

Jutro o 8:10 jedziemy z Ziajką do przychodni. Prosimy więc o ściskanie z całych sił kciuków, żeby wszystko przebiegło szybko i sprawnie.
W poprzednim poście zapomniałam napisać, że nasza Ziajeńka osiągnęła wagę 27,5 kg :haha: Jesteśmy z niej bardzo dumni, bo dzięki temu zabieg będzie bezpieczniejszy i nasza królewna nie wygląda już jak mały czekoladowy klocuszek na czterech łapkach. Wiem, że nie było tego widać na zdjęciach, ale możecie mi wierzyć na słowo. I najważniejsze Piękność wreszcie ma talię :girl:
A teraz patrzcie i podziwiajcie :D

Ciociu, szybko, zobacz, znalazłam wiosnę, tzn. stokrotki :)

Inka chodź się poopalamy, połóż się, a ja pokażę Ci wszystko...

... tak leżysz kiedy opalasz prawy boczek...

... a tak leżą nudyści, kiedy opalają brzuszki i cycuszki :D

Ciocia bardzo prosiła, więc jej pozwoliłam dodać nasze całuśne selfie (chyba ma parcie na szkło :confused: ), ale musicie przyznać, że to ja jestem gwiazdą tego zdjęcia - ach ten mój lewy profil ;*

FADO- Martyna 

Mój labrador: FADO
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 18-03-2016, 12:20   

trzymam ;* ;* ;* ;*

KACHNA 
DT CZARNA INKA

Suczka urodziła się:
15.01.2011

Pies urodził się:
22.06.2010

Wysłany: 20-03-2016, 19:26   

Przed chwilą opisałam dwa dni Ziajki po zabiegu. Kliknęłam 'wyślij' a wtedy przeniosło mnie na stronę logowania, a cały tekst poszedł.... :bad: :bad: :bad:
Ależ się wkurzyłam.
Nie mam siły siedzieć znowu godziny na napisanie go od nowa.
Więc krótko, u Ziajki po zabiegu jest już ok. Dzisiaj dziewczyna zaczęła nawet żebrać. Dodam kilka zdjęć z tych dwóch dni.

Nareszcie w domku

Sobotni spacerek

Ineczka dotrzymuje mi towarzystwa ;*

Najlepsze miejsce na obserwacje

Dzisiejszy spacerek

Ziajeńka życzy wszystkim dobrej nocy ;*

P.S. Jutro wieczorem wrzucę post z opisem postępów Ziajki, także wszystkich chętnych, którzy chcą, żeby taka Piękność :girl: zamieszkała w ich domu i sercu zapraszam do lektury :haha:

aganica 
Junior Admin

Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018

Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019

Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 20-03-2016, 19:43   

KACHNA napisał/a:
cały tekst poszedł.
W takim przypadku, cofnij kursorem do poprzednie strony, kopiuj i ponownie wklej w temacie.To jedyna metoda by nie stracić już napisanego tekstu.
KACHNA napisał/a:
Dzisiaj dziewczyna zaczęła nawet żebrać
Prawdziwy żebrador, widać ...panienka wraca do formy ;*
;*

robert_8.05 

Mój labrador: Fado
Pies urodził się:
8.05.2009

Wysłany: 21-03-2016, 20:12   

KACHNA, jak się logujesz zaznacz ten kwadracik

KACHNA 
DT CZARNA INKA

Suczka urodziła się:
15.01.2011

Pies urodził się:
22.06.2010

Wysłany: 21-03-2016, 23:26   

Obiecałam, że wstawię post odnośnie postępów Ziajki. Zaczynajmy więc. Nie mogę zacytować sama siebie, więc w cudzysłów ujęłam wcześniejsze zachowanie, a tuż za nim opis, jak to wygląda na dzień dzisiejszy :)

„Wszędzie jej pełno, chodzi za człowiekiem krok w krok. Wg mnie dziewczyna nadrabia wszystkie lata spędzone w zamknięciu” – Kiedy Ziajka przyzwyczaiła się do nas i kiedy zrozumiała, że zniknięcie za ścianą lub drzwiami nie oznacza, że została pozostawiona sama sobie, odpuściła. Teraz kiedy wstaję rano i kręcę się po kuchni, mówię, żeby poszła się położyć, a ja tu cały czas będę, to Ziajka wraca do pokoju. Kładzie się na łóżku tak, żeby mnie widzieć. Chwilę obserwuje, czy czasami nie zniknę, a później słychać już tylko głośne chrapanie :dreaming: Myślę, że z czasem będzie tylko lepiej. Ona bardzo potrzebuje uwagi człowieka, swojego człowieka i kiedy zrozumie, że jest już na stałe w czyimś sercu, to będzie spokojna i ‘wyluzuje’ 8)

„Nie lubi zostawać sama, co głośno i stanowczo obwieszcza. Po tygodniu mogę stwierdzić, że jest już dużo lepiej. Zdarzają się sporadyczne popiskiwania, ale coraz rzadziej. Powoli zaczyna rozumieć, że wrócimy i chyba bierze dobry przykład z Inki” – Ten punkt przenika się z poprzednim, kiedy zrozumiała, że zawsze wrócimy przestała szczekać, piszczeć i czuwać pod drzwiami czekając na nasz powrót. Teraz spokojnie śpi na łóżku lub u siebie. Będziemy jeszcze testować, jak zachowa się kiedy zostanie całkiem sama w domu (bez Inki). Zdamy relację.

„Intensywnie pracujemy nad najważniejszymi problemami w zachowaniu Ziajki. Pierwszy z nich to słaba, jak to u wielu psów kojcowych umiejętność chodzenia na smyczy” – Jeśli idziemy w trójkę (Ziajka, Inka i ja) to Ziajka próbuje dotrzymać kroku Ince, która zawsze wszędzie musi być pierwsza, więc to chodzenie na smyczy bywa chaotyczne. Natomiast jeśli idziemy z Ziajką na spacer tylko we dwie, to pięknie potrafi iść przy nodze i nie ciągnie, a nawet jeśli się zdarzy, to łatwo daje się skorygować :)

„a drugi to szczekanie na prawie każdy odgłos usłyszany za drzwiami do domu. Obszczekiwanie gości też nie jest jej obce. Zero w tym agresji, świadczyć mogą o tym kopytka w górze po dwóch minutach wizyty nowo poznanego gościa i spojrzenie pt : "smyraj mnie po brzuszku człowieku"”- Przyzwyczaiła się już, że mieszkanie w bloku ma swoje minusy, jak choćby głośni sąsiedzi. Zdarza się jeszcze szczekać na odgłos pukania lub dzwonka, ale coraz rzadziej. Goście, obcy ludzie na ulicy lub psy również mogą usłyszeć jej głos, ale wynika to bardziej ze strachu niż agresji. Nie każdego obszczekuje, zdarzają się ludzie i psy emanujący tak dobrą energią, że Ziajka bez strachu podchodzi i daje się głaskać lub obwąchać :haha:

„Uczymy się również podstawowych komend” – Ziajka jest pojętną uczennicą. Uczymy się siad, leżeć, stój, do mnie, noga. Skupianie uwagi też jest ważnym ćwiczeniem, bo Ziajka ma tendencję do opuszczania wzroku kiedy się do niej mówi lub ją głaszcze. Wygląda wtedy jakby przepraszała, że żyje :cring: My wiemy, że nie musi za to przepraszać i staramy się sprawić, żeby zawsze nosiła pyszczek wysoko i była szczęśliwą psiną ;*

[ Dodano: 21-03-2016, 23:29 ]
[quote="aganica"]
KACHNA napisał/a:
cały tekst poszedł.
W takim przypadku, cofnij kursorem do poprzednie strony, kopiuj i ponownie wklej w temacie.To jedyna metoda by nie stracić już napisanego tekstu.

Dziękuję za radę, kiedy ją przeczytałam wydała się oczywista, ale w tamtym momencie emocje mną zawładnęły :D

[ Dodano: 21-03-2016, 23:33 ]
[quote="robert_8.05"]KACHNA, jak się logujesz zaznacz ten kwadracik

Dziękuję. Skorzystam. :haha:

FADO- Martyna 

Wysłany: 16-04-2016, 23:03   

trzymamy kciuki :haha: jutro Ziajeńka jedzie na DS :-P

FADO- Martyna 

Wysłany: 17-04-2016, 20:37   

Ziajka pojechała do domku stałego ;* ;* Kasie i jej mężowi oczywiście bardzo serdecznie dziękuję za opiekę nad sunią ;* ;*

Chelsea 

Mój labrador: CHELSEA Królowa jest tylko jedna
Suczka urodziła się:
31.10.2010

Mój labrador: SZANTA
Suczka urodziła się:
2010

Pomogła: 17 razy
Wysłany: 18-04-2016, 12:07   

szczescia ;*

FADO- Martyna