Wysłany: 10-11-2018, 14:55 Kulka , Narośl na łapie przedniej !!!!!!!! PROSZĘ O POMOC
Witam Wszystkich
Około 2 tygodni temu zauważyłem u mojej labradorki kulkę jakby pęcherz ropny na łapie przedniej. Kulka w szybkim tempie urosła . W dotyku galaretowate jak kaszak albo ropień.
Dziś byłem u weterynarza .wygoliła, znieczuliła, nakuła i polała się tylko krew zero ropy . Pies w ogóle nie zwraca na to uwagi, nie kuleje nie liże tego.
Wydaje mi się ,że vet w ogóle nie miał styczności z tym.... Propozycja ich ….dali jakąś maść.. jak do wtorku nie zmaleje to chirurgicznie się za to brać
BŁAGAM O POMOC JEŚLI SIĘ KTOŚ SPOTKAŁ Z CZYMŚ TAKIM...NIE SZTUKA STÓWKAMI WYDAWAĆ U VETA A WIEM ŻE NA FORUM PSISKA NIE WYLECZE
Mój labrador: Szakti
Suczka urodziła się:
01.06.2016
Mój labrador: Szanti
Suczka urodziła się:
16.06.2016
Wysłany: 10-11-2018, 19:12
A co wet o tym powiedział, że co to jest? To wygląda jak naczyniak, ale sama jestem ciekawa co to naprawdę jest, naczyniaków się nie wycina, a maść też nie pomoże
Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018
Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019
Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022
Pomogła: 17 razy Dołączyła: 31 Paź 2008 Posty: 9815 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-11-2018, 22:05
lukaszadamiec7 napisał/a:
NA FORUM PSISKA NIE WYLECZE
Słuszne stwierdzenie ale .. ja bym zmieniła weta . Miałam styczność z podobną zmianą w tym samym miejscu i wet to rozpoznał jako ziarniak jałowy. Leczył lekami immunosupresyjnymi, w tym konkretnym przypadku Prednizolonem. Ale.. powodów takiej zmiany może być wiele np. zakłucie źdźbłem trawy, kolcem czy drutem i nie należy się sugerować podobnym wyglądem zmiany..
Ale tak czytałem że ziarniaki są z wykonywania .ona się tym wogole nie interesuje .teraz jak to ruszyła ta weterynarz to już wogole jest przypuchnidte i nabrzmiałe.ale nic ja nie boli.daje to bez problemu smarować i nie utyka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum