Ja w pokojach mam panele i dywaniki a w przdpokoju kuchni i łazience kafle. Same kafle czy panele z pewnością są łatwiejsze w utrzymaniu czystości bo z dywanów faktycznie ciągle trzeba odkurzać a i tak kłaki zostają, ale ja jakoś nie lubie gołych podłóg w pokoju, więc mam dywaniki.
My mieliśmy dywan czarno-szaro-czerwony takie kwadraty w tych kolorach. Ale odkąd mamy jasnego psa dywan został zwinięty w rulon i pozostały tylko beżowe jaśniutkie panele na których tak nie widać kłaczków. Ale trzeba odkurzyć raz-dwa razy dziennie... Moim zdaniem panele to chwila moment i już "czysto".
My mamy panele, a teraz musimy powracać do dywanów, ponieważ Cziko zaczyna się bać chodzić po panelach.. I coraz częściej umieszczamy w pokojach dywany, albo chociaż ręczniki. A jeśli chodzi o utrzymanie czystości, to zdecydowanie łatwiej jest zebrać kłaki z paneli, w dywan często się wbijają, zależy jaki rodzaj
Mój labrador: Szakti
Suczka urodziła się:
01.06.2016
Mój labrador: Szanti
Suczka urodziła się:
16.06.2016
Wysłany: 22-04-2018, 15:16
Nie pamiętam, gdzie był temat o kleszczach, więc piszę tutaj Ponieważ mam nową ciekawostkę - przez dwa ostatnie miesiące podawałam moim dziewczynom czystek, bo podobno jest super na kleszcze, tzn. przeciwko kleszczom u ludzi również się sprawdza, ja jestem za naturalnymi metodami i tam, gdzie tylko można, to właśnie je wybieram i na te obsr...e kleszcze ciągle szukam, bursztynowe obroże były mało skuteczne, no a czystek - no cóż, ciekawe jest to, że na jedną zadziałał, a na drugą nie, czekolada żadnego kleszcza, żadnych też nie ściągam, nie wyczesuję, a biała - miała już dwa wbite i nażarte, a do tego na spacerze non-stop jakieś z niej ściągam, czy potem wyczesuje, także nie wiem, dlaczego tak, ale skoro na jednej to się sprawdziło, to i tak Wam polecam czystka zamiast innych inwazyjnych chemicznych sposobów, czystek ma poza tym mega cenne wartości zdrowotne - warto poczytać, ja niestety musiałam zakupić foresto i tak, ale może kiedyś odkryję coś naturalnego całkowicie skutecznego na te przebrzydłe pajęczaki, których u nas jest ciągle taka inwazja nad morzem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum