Przesunięty przez: Ewelina 11-03-2010, 15:21 |
Labrador z Rodowodem |
| Autor |
Wiadomość |
wamilka

Mój labrador: Zoltan
Pies urodził się:
13.01.2008
|
Wysłany: 16-04-2009, 21:18
|
|
|
| a może spójrzmy od drugiej strony, może właśnie im zależy na doskonałym właścicielu i z jakichś tam powodów (dla mnie nie przekonujących) uważają, że kto będzie licytował i pilnował aukcji ten będzie dobrym nowym panem?? |
_________________ Potrzebuję wczoraj...
.
 |
|
|
|
 |
qAulinkA
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003
|
Wysłany: 16-04-2009, 21:24
|
|
|
| wamilka napisał/a: | | a może spójrzmy od drugiej strony, może właśnie im zależy na doskonałym właścicielu i z jakichś tam powodów (dla mnie nie przekonujących) uważają, że kto będzie licytował i pilnował aukcji ten będzie dobrym nowym panem?? |
Ale no wiesz .. powiedz mi czy jak byś miała oddać Zołtana to wstawiła byś go na licytacjię?
Wiesz jak zapytałam się w jakiej cenie chciała by sprzedać pieska to ona że licytować, i ja tak to rozumuję że ona chce po prostu zbić na nim kasę.. |
|
 |
wamilka

Mój labrador: Zoltan
Pies urodził się:
13.01.2008
|
Wysłany: 16-04-2009, 21:33
|
|
|
| qAulinkA napisał/a: | | wamilka napisał/a: | | a może spójrzmy od drugiej strony, może właśnie im zależy na doskonałym właścicielu i z jakichś tam powodów (dla mnie nie przekonujących) uważają, że kto będzie licytował i pilnował aukcji ten będzie dobrym nowym panem?? |
Ale no wiesz .. powiedz mi czy jak byś miała oddać Zołtana to wstawiła byś go na licytacjię?
Wiesz jak zapytałam się w jakiej cenie chciała by sprzedać pieska to ona że licytować, i ja tak to rozumuję że ona chce po prostu zbić na nim kasę.. |
Zoltana never
qAulinkA ja bym zrobiła taką inwigilację potencjalnym właścicielom, że nawet dżdżownic by im się odechciało trzymać.
musiałaby być kretynką uważając, że zbije kasę na licytacji, wiesz ja mam taką chorobliwą wiarę w dobre chęci ludzi, że tak właśnie pomyślałam - może chcą się przekonać kto będzie walczył o pieska tylko, że allegro to nie jest dobra droga. |
_________________ Potrzebuję wczoraj...
.
 |
|
|
|
 |
qAulinkA
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003
|
Wysłany: 16-04-2009, 22:54
|
|
|
| wamilka napisał/a: | Zoltana never |
nie wątpię
| wamilka napisał/a: | qAulinkA ja bym zrobiła taką inwigilację potencjalnym właścicielom, że nawet dżdżownic by im się odechciało trzymać.
musiałaby być kretynką uważając, że zbije kasę na licytacji, wiesz ja mam taką chorobliwą wiarę w dobre chęci ludzi, że tak właśnie pomyślałam - może chcą się przekonać kto będzie walczył o pieska tylko, że allegro to nie jest dobra droga. |
ważne by suczka znalazła dobry domek
Przesłała mi Katja poczytajcie sobie o tej suczce to dziwne tam piszą że nikt nie odbiera a u mnie panie odebrała coś według mnie nie tak poczytajcie
http://labradory.info/vie...der=asc&start=0 |
|
 |
labradorka
Magda&Molly

Mój labrador: Molka
Suczka urodziła się:
06.03.2007
Wiek: 35 Dołączyła: 26 Lis 2007 Posty: 376 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 16-04-2009, 23:02
|
|
|
| qAulinkA napisał/a: | | coś według mnie nie tak poczytajcie | co nie tak? pani odebrala, bo dzwonilas rano, moze teraz nie moze odebrac. |
|
 |
effcyk

Pies urodził się:
Pomogła: 1 raz Wiek: 38 Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 2487 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: 18-04-2009, 08:31
|
|
|
a jednak sie myliłam - suka ma ogomne wzięcie do konca aukcji pozostało 11 dni a już wylicytowano ją za ponad 400 zł , czyli wszystko kasa kasa kasa o to chodziło |
|
 |
Cok [Usunięty]
|
Wysłany: 18-04-2009, 09:06
|
|
|
powiedzcie mi co was to obchodzi???
może musi ją sprzedac a jednoczesnie potrzebuje kasy na np. operacje dziecka ktora jest kosztowna ? ludzie pomyslcie zanim cos napiszecie... |
|
|
|
 |
effcyk

Pies urodził się:
|
Wysłany: 18-04-2009, 09:24
|
|
|
| Cok, ale po co sie unosisz? przepraszam bardzo a ciekawa jestem czy hodowca o tym wie , może nie znam sie za bardzo na tych sprawach hodowlanych ale uważam że hodowca powinien wiedziec , bez względu na to czy w umowie kupna sprzedaży było że hodowca weżmie psa z powrotem w razie czego czy nie , i tak powinien moim zdaniem zostać poinformowanym o takiej decyzji . Skieruje pytanie tutaj do osób które sie na tym znają - czy jeżeli kupujemy psa z hodowli to możemy sobie od tak po np. roku czasu sprzedać komuś innemu ? czy hodowca w tym przypadku musi byc o tym poinformowany - o zmianie wlasciciela i czy nie bedzie miał nic przeciwko takiej sprzedaży ? jak to jest ? z góry dziekuje za inf . |
|
 |
Salerno

Mój labrador: Bazylek [*]
Pies urodził się:
25.01.2008-26.08.2021
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 28 Sty 2008 Posty: 2476 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18-04-2009, 12:09
|
|
|
| Cok napisał/a: | | powiedzcie mi co was to obchodzi??? |
Obchodzi to, że pies w tej sytuacji traktowany jest na równi z PRZEDMIOTEM. |
|
|
|
 |
Szyszunia

Mój labrador: Bonus (Kenocto Dash)
Pies urodził się:
16.09.2008
Wiek: 40 Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 1565 Skąd: Northampton
|
Wysłany: 18-04-2009, 13:25
|
|
|
Cok, a może to to Twój pies? hmmm
Podpisuję się pod wypowiedzią Patrycji |
_________________ Bonus zaprasza do swojej galerii!!!
There is no psychiatrist in the world like a puppy licking your face… - Ben Williams |
|
|
|
 |
supergirl
Magda :)

Mój labrador: Amber
Pies urodził się:
12.08.2007
|
Wysłany: 18-04-2009, 14:08
|
|
|
| Szyszunia napisał/a: | | Cok, a może to to Twój pies? | zapewne, bo niby skąd taki pomysł:
| Cok napisał/a: | | potrzebuje kasy na np. operacje dziecka ktora jest kosztowna |
|
|
 |
Jagusia
Aga i jej sfora

Mój labrador: Sara
Suczka urodziła się:
w maju 2003 r.
Wiek: 48 Dołączyła: 02 Lut 2009 Posty: 1774 Skąd: skierniewice
|
Wysłany: 18-04-2009, 14:35
|
|
|
A jak tak sobie czytam i pojawiła mi jeszcze jedna koncepcja. Zobaczcie ile labow w wieku niespelna roku lub lekko ponad roku trafia do "obrotu wtórnego", nie zależnie czy z rodowodem czy bez...
Laby to psy piękne i niestety w obecnych czasach wyjątkowo modne. Bohaterowi książek, reklam TV, nie ma serialu w ktorym jakiś bohater nie prowadzilby wlaśnie laba. Ludziam się wydaje, że to są takie wielki maskotki na czterech lapach. Idealne, spokojne i nagle upsssss.... Ze ślicznego puszystego szczeniaczka wyrasta niekontrolowana fura energii, wulkan ciężki do opanowania.... I tak iddylla się kończy, a idealny piesek, który okazuje się nie byc tak idealny jak na relkamie trafia w najlepszym wypadku do nowego domu... oczywiście pod pretekstem choroby dziecka, czy innych powodów losowych (o takie przecież najlatwiej i nikt tego nie sprawdzi) No bo przecież nikt o zdrowych zmyslach nie napisze: oddam pięknego laba bo nad nim nie panuję |
_________________ Ratując jednego psa, nie zmienimy świata...ale świat zmieni się dla tego jednego psa.
 |
|
|
|
 |
Katja628
Find The Neverland

Mój labrador: Rihno - Cocker Spaniel Angielski
Wiek: 33 Dołączyła: 05 Lut 2009 Posty: 330 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 18-04-2009, 14:37
|
|
|
| Cok napisał/a: | | powiedzcie mi co was to obchodzi??? |
Obchodzi nas to, co się stanie z tą suńką. Nie pomyślałeś o tym, że skoro właścicielowi tak bardzo zależy na pieniądzach za psa, to odsprzeda go obojętne komu, byleby zarobić? Właściciel nawet nie raczył ustalić orientacyjnej ceny, zasugerował tylko, że ma być wysoka.
| Patrycja napisał/a: | | pies w tej sytuacji traktowany jest na równi z PRZEDMIOTEM. |
Nic dodać, nic ująć.
| Cok napisał/a: | | ludzie pomyslcie zanim cos napiszecie... |
I nawzajem.
A tak w ogóle, to witamy na forum |
_________________ ''Słuchajcie, mam pomysł - (...) - to znaczy, nie mam żadnego pomysłu, ale tam leży takie coś. To do mnie przemawia, z tym, że nie wiem co mówi'' - Joanna Chmielewska |
|
|
|
 |
qAulinkA
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003
|
Wysłany: 18-04-2009, 19:23
|
|
|
Szkoda się wypowiadać .. |
|
 |
sodalis

Wiek: 44 Dołączyła: 02 Cze 2008 Posty: 582 Skąd: już nie Warszawa :)
|
Wysłany: 19-04-2009, 10:41
|
|
|
| effcyk napisał/a: | | przepraszam bardzo a ciekawa jestem czy hodowca o tym wie , może nie znam sie za bardzo na tych sprawach hodowlanych ale uważam że hodowca powinien wiedziec , |
Oczywiście, że hodowca powinien zostać poinformowany.
| effcyk napisał/a: | | czy jeżeli kupujemy psa z hodowli to możemy sobie od tak po np. roku czasu sprzedać komuś innemu ? czy hodowca w tym przypadku musi byc o tym poinformowany - o zmianie wlasciciela i czy nie bedzie miał nic przeciwko takiej sprzedaży ? jak to jest ? z góry dziekuje za inf . |
To zależy od hodowcy i od umowy. Ja np. w umowie spisywanej przy sprzedaży szczeniaka mam wyraźnie zapisane, że nie wono go sprzedać, że pies ma wrócić do mnie, ewentualnie za moją zgodą pies w wyjątkowych sytuacjach może zmienić właściciela, ale najczęściej jeśli osoba, która go kupiła nie chce lub nie może go dłużej mieć pies wraca do mnie i ja decyduje o jago dalszym losie. |
|
|
|
 |
effcyk

Pies urodził się:
|
Wysłany: 19-04-2009, 11:40
|
|
|
| sodalis napisał/a: | | ale najczęściej jeśli osoba, która go kupiła nie chce lub nie może go dłużej mieć pies wraca do mnie i ja decyduje o jago dalszym losie. |
sodalis dziekuje za odp. i według mnie właśnie tak powinno być , a nie właściciel robi sobie z psem co chce i sprzedaje byle komu na aukcji |
|
 |
Ryniu

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019
Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022
Pomógł: 27 razy Dołączył: 27 Lis 2007 Posty: 27550 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 19-04-2009, 12:00
|
|
|
| sodalis napisał/a: | | Ja np. w umowie spisywanej przy sprzedaży szczeniaka mam wyraźnie zapisane, że nie wono go sprzedać, że pies ma wrócić do mnie, ewentualnie za moją zgodą pies w wyjątkowych sytuacjach może zmienić właściciela, ale najczęściej jeśli osoba, która go kupiła nie chce lub nie może go dłużej mieć pies wraca do mnie i ja decyduje o jago dalszym losie. |
Aby tak postępujących hodowców było jak najwięcej. |
|
 |
anna34
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016
Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016
Pomogła: 7 razy Wiek: 52 Dołączyła: 15 Sty 2008 Posty: 6152 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-04-2009, 14:39
|
|
|
Może moja wypowiedz trafi do śmietnika,ale właścicieli,którzy kupili psa,a potem się go pozbywają powinno się wpisywać do rejestru jakiegoś tam(nazwe trza wymyśleć) i nie powinni mieć już możliwości kupienia nowego szczeniaka
To tak jak rejestr niesolidnych kredytobiorców |
|
 |
supergirl
Magda :)

Mój labrador: Amber
Pies urodził się:
12.08.2007
|
Wysłany: 19-04-2009, 14:48
|
|
|
anna34, dobre Bardzo dobry pomysł Ale wtedy częściej będą psy po prostu porzucać |
|
 |
anna34
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016
Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016
Pomogła: 7 razy Wiek: 52 Dołączyła: 15 Sty 2008 Posty: 6152 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-04-2009, 14:54
|
|
|
No nie,ale jak bedzie nakaz rejestracji kupionego psa w jaki kolwiek sposób to trzeba będzie udokumentować śmierć psa np.u weterynarza.Polska to taki treść usunięta kraj,tylko nakazy i zakazy,ale jeśli chodzi o karalność to juz nie ma jej.Nie można spuszczać bez smyczy i kagańca,trzeba sprzatać itp.Ale bez problemu mozna kupić szczeniaka,a potem jak się znudzi to sprzedać,wyrzucić,zabić,właściwie bez jakiejkolwiek kary.
Proszę o ważenie słów podczas wyrażania się o Polsce, mając na uwadze oddzielanie jej jako kraju (ze swoimi symbolami narodowymi) od stosowanego weń, nie zawsze zdrowego prawa. Mod. |
| Ostatnio zmieniony przez Tomi 19-04-2009, 21:29, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|