|
Hodowla Zebra Labrador |
| Autor |
Wiadomość |
acab89 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-05-2009, 21:30 Hodowla Zebra Labrador
|
|
|
Witam wszystkich
Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tej hodowli ZEBRA LABRADOR http://www.labradory.org.pl/ ponieważ rozmyślam zakup psa z tej hodowli .
Proszę powiedzieć czy ma ktoś psa z tej hodowli.
Z góry dziękuje
[ Dodano: Nie 31 Maj, 2009 ]
Witam
Mam jeszcze jedno pytanie . Czy jak zadzwonię do Związku Kynologicznego i zapytam o wyżej wymienioną hodowlę czy mi powiedzą coś o tej hodowli?
Proszę o szybką odpowiedź
[ Dodano: Wto 02 Cze, 2009 ]
Widzę że nikt nic nie wie albo nikt nic nie chcę powiedzieć ehhh.......szkoda... |
| Ostatnio zmieniony przez tenshii 28-10-2012, 14:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robiola1

Mój labrador: mafi
Pies urodził się:
25.01.2009
|
Wysłany: 05-06-2009, 12:17
|
|
|
zaznaczam, ze nie jestem znawca.
patrzac na suki to z tej hodowli maja jedną ładna: biszkoptową.
czarna ma kiepska figure i nieforemny pysk.
z brazowych pierwsza jest fajna. pozostale dwie mają nieforemne glowy.
co do czarnej to też ma łeb nieforemny.
co do brazowych reproduktorow pierwszy jest ok poza grubym ogonem.
drugi jest jakis dziwny, ma za dluga siersc.
ciezko bedzie cos "zrobic" z tych krzyżowek.
jezeli szukasz psa na wystawy to raczej w tej hodowli bedzie ciezko trafic psa zblizonego do ideału.
jezeli do domu to najwazniejsze, zeby byl stabliny psychicznie i nie mial problemow ze stawami.
najlepiej jest wziasc psa odchowanego, ktory ma z 5 miesiecy - wtedy wiesz co bierzesz i nie narazasz sie na loterie z wygladem i stawami.
niestety wszyscy hodowcy chcą jak najszybciej sprzedac miot.
najwazniejszy minus to : że jak wezmiesz psa juz odchowanego 5 miesiecznego to stracisz frajde patrzenia jak rosnie: najslodsze szczenieta to takie ktore maja 10-12 tygodni i mozna juz zabrac je od suki
[ Dodano: Pią 05 Cze, 2009 ]
nie kupuj psa z podejrzanych hodowli bez rodowodu!!!
tak samo sprawdz dobrze hodowle rodowodową czy jest ok.
chyba, że z polecenia bez rodowodu od kogos, kto nie jest nastawiony na zysk, gdzie suka jest doganiana raz albo dwa razy w zyciu. ja mam swojego bez rodowodu.
ostatnio widzialem łazje, ktora przyszla do weterynarza - szukał reproduktora (jak powiedzial żeby mial co najmniej 12 miesiecy).
koles byl brudny, zaniedbany, z tatuazami wieziennymi i miał kilka ras w swojej hodowli.
po 15 minutowej rozmowie z tą łajzą dowiedziałem się o nim bardzo dużo i nie mogłem uwierzyc co robi z psami.
dogania suki co cieczke czyli co 6 miesiecy. np. na odrobaczanie stosuje środek dla małych dzieci, ktory kosztuje 8 zł i wg. niego zabija wszystko w psie! - starcza mu ten srodek na kilka miotów. psy rozmnaża miedzy rodzenstwem i dziecmi i rodzicami z braku reproduktorow - co powoduje wedlug niego kilka wadliwych psow - ktore i tak zdychaja.
koles jezdzi po jarmarkach w miastach i je sprzedaje.
p.s.
moj kolega, ktory liczy kazdy grosz kupil szits-tsu od pseudohodowcy i niestety piesek po 2 tygodniach musial byc uspiony -bardzo sie meczyl- okazalo sie, ze mozg mu tak pecznial, ze wysadzilo mu oczy na wierzch - pozniej okazalo sie, ze kupi psa z kiepskiej hodowli i weterynarz stwierdzil ze prawdopodobnie byl to miot kazirodczy. oczywiscie reklamowal pieska i dostal nastepnego w ramach reklamacji- jak na razie piesek ma 6 miesiecy i żyje |
|
|
|
 |
sodalis

Wiek: 44 Dołączyła: 02 Cze 2008 Posty: 582 Skąd: już nie Warszawa :)
|
Wysłany: 05-06-2009, 12:47
|
|
|
| robiola1 napisał/a: |
co do brazowych reproduktorow pierwszy jest ok poza grubym ogonem.
|
Nie oglądałam zdjęć psów z tej hodowli, więc nie wiem jaki ogon ma ten pies, ale mi sie zawsze wydawało, że gruby ogon u labradora to zaleta, więc trochę dziwi mnie ta ocena wyglądu psa. |
|
|
|
 |
robiola1

Pies urodził się:
25.01.2009
|
Wysłany: 05-06-2009, 13:00
|
|
|
ogon z tego co ogladalem psiaki to musi byc gruby u nasady i coraz cienszy az do konca. jak dla mnie jest za gruby przy koncu.
za caloksztal psiak jest ladny, mam nadzieje, ze moj jak urosnie bedzie podobny! |
|
|
|
 |
gusia1972
Agnieszka

Mój labrador: Kala
Suczka urodziła się:
28.05.2007
Mój labrador: Viva - NSDTR
Suczka urodziła się:
13.07.2010
Wiek: 53 Dołączyła: 29 Gru 2007 Posty: 4198 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-06-2009, 13:38
|
|
|
| sodalis napisał/a: | | mi sie zawsze wydawało, że gruby ogon u labradora to zaleta, |
ogon labradora ma przypominać ogon wydry ... o ile się nie mylę
i specjalnie włoski na jego końcu się podcina aby wyglądał na grubszego
jednym słowem zgadzam się z Sodalis
a wracając do pytania (zadanego chyba też już na labradory.info), odpowiadam - moja Kala jest z Zebry Labrador jej matką jest Kika(miot R 2007), hodowczyni P. Kasia wydała mi się bardzo sympatyczną osobą, udzieliła mi mnóstwa rad, przekazała 4 str. maszynopisu z "instrukcją obsługi", cierpliwie odpowiadała na moje telefony z pytaniami laika.
a Kala jest piękną i zdrową suczką, wesołą, przyjazną dla wszystkich
acab89, zapraszam do galerii
| acab89 napisał/a: | | Czy jak zadzwonię do Związku Kynologicznego i zapytam o wyżej wymienioną hodowlę czy mi powiedzą coś o tej hodowli? |
na pewno coś Ci odpowiedzą, zadzwonić zawsze warto |
|
 |
acab89 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
gusia1972
Agnieszka

Suczka urodziła się:
28.05.2007
Suczka urodziła się:
13.07.2010
|
Wysłany: 05-06-2009, 14:04
|
|
|
jakie słodziaki ostatnie zdjęcie najsłodsze piękne zdjęcia, bardzo profesjonalnie zrobione |
|
 |
acab89 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
robiola1

Pies urodził się:
25.01.2009
|
Wysłany: 05-06-2009, 14:26
|
|
|
gusia1972
| Cytat: |
i specjalnie włoski na jego końcu się podcina aby wyglądał na grubszego |
no wlasnie a te psy maja ogony jak pały bejsbolowe z stojaca sierscia, a to jest wada.
widocznie podcinaja wlosy do wzorca, zeby oszukac ogladajacego. ale to latwo wykryc bo obciety wlos ma inna koncowke niz caly. |
|
|
|
 |
gusia1972
Agnieszka

Suczka urodziła się:
28.05.2007
Suczka urodziła się:
13.07.2010
|
Wysłany: 05-06-2009, 14:28
|
|
|
wrócę do | robiola1 napisał/a: | | zaznaczam, ze nie jestem znawca. | i to widać |
|
 |
anna34
rude szczęście

Mój labrador: Chopper
Pies urodził się:
03.07.2007-24.05.2016
Mój labrador: Biscuit John Cage(Hearty)
14.06.2016
Wiek: 52 Dołączyła: 15 Sty 2008 Posty: 6152 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 05-06-2009, 15:34
|
|
|
Dla mnie wszystkie te psiaki są cudne
A już te czekolady to poprostu mniam,mniam,mniam |
|
 |
robiola1

Pies urodził się:
25.01.2009
|
Wysłany: 05-06-2009, 15:35
|
|
|
| gusia1972 napisał/a: | wrócę do | robiola1 napisał/a: | | zaznaczam, ze nie jestem znawca. | i to widać |
widac ty jestes znawca skoro potrafisz "zobaczyc" nie znawce.
gusia1972
| Cytat: |
i specjalnie włoski na jego końcu się podcina aby wyglądał na grubszego
jednym słowem zgadzam się z Sodalis |
w tej hodowli tylko jeden pies ma ogon przypominajacy ogon wydry, pozostałe mają grube ogony az do samego konca.
mozesz to wytlumaczyc znawczynio? |
|
|
|
 |
acab89 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2009, 16:15
|
|
|
| robiola1, zrób foto swojego psiaka żebyśmy zobaczyli jaki on ma ogonek |
|
|
|
 |
gusia1972
Agnieszka

Suczka urodziła się:
28.05.2007
Suczka urodziła się:
13.07.2010
|
Wysłany: 05-06-2009, 17:43
|
|
|
robiola1, nigdzie nie napisałam że jestem "znawczynią"
nie rozumiem jak można z jednej strony napisać, że się "nie jest znawcą", a z drugiej skrytykować po kolei wszystkie psy - zrozumiałabym hodowcę lub sędziego .... |
|
 |
robiola1

Pies urodził się:
25.01.2009
|
Wysłany: 05-06-2009, 19:14
|
|
|
nie krytykuje tylko oceniam - a to moze pomoc komus w wyborze.
zeby ocenic wyglad psa np. czy ma zeza, niekształtny łeb, niewymiarowe nogi czy tez korpus nie trzeba byc sedzia. wystarczy porównac zdjecia championów z wystaw miedzynarodowych, zeby miec mniej wiecej pojecie na temat wygladu psa.
mi bardziej podobaja sie masywne dobrze umiesnione/spasione labradory o masie okolo 42-45 kg- wiem że jest to niezgodne z "wzorcem".
p.s.
co do mojego psa to dla mnie nie ma znaczenia jaki bedzie mial ogon - moze miec gruby i puszysty jak niektore z tej hodowli, chociaż wolałbym żeby miał taki wg. wzorca.
jak podejmowalem decyzje o kupnie psa nie miałem zamiaru jezdzic na wystawy i go rozmnazac -nie interesuje mnie to i nie mam czasu.
dla mnie pies ma byc zdrowy, nie agresywny i towarzyski; tak żebym miał poczciwego kumpla do zabawy. |
|
|
|
 |
iwonadp
Rajan

Mój labrador: Rajan
Pies urodził się:
05.10.2005-13.07.2013
Mój labrador: Ziller
Pies urodził się:
11.04.2013
|
Wysłany: 05-06-2009, 19:22
|
|
|
Moim zdaniem ,po obejrzeniu zdjęć psy i suczki są O.K. nawet bardzo O.K.
[ Dodano: Pią 05 Cze, 2009 ]
robiola1, chyba masz dzisiaj gorszy dzień . |
_________________ Rajan
 |
|
|
|
 |
Huberto

Mój labrador: Gordon
Pies urodził się:
29.10.2008r
Wiek: 35 Dołączył: 08 Kwi 2009 Posty: 1053 Skąd: Wągrowiec, Poznań
|
Wysłany: 05-06-2009, 20:54
|
|
|
| Ale słodziutkie są te szczeniaczki na fotkach |

|
|
|
|
 |
acab89 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
gusia1972
Agnieszka

Suczka urodziła się:
28.05.2007
Suczka urodziła się:
13.07.2010
|
|
|
|
 |
Aneta
Aneta

Mój labrador: Figaro
Pies urodził się:
15.05.2008
|
Wysłany: 29-06-2009, 08:31
|
|
|
A ja z własnego doświadczenia mogę szczerze odradzić tą hodowlę. Mój piesek jest z tej hodowli. Kupiłam go jako odchowaniego, bo miał 6 miesięcy kiedy go kupowałam. Pani zachwalała pieska, jaki to on cudowny i wspaniały, zostawiła go do hodowli jako najlepszego z 11 szczeniąt, jednak po 6 miesiącach sprzedaje go bo kupiła nowego labka i któregoś musi się pozbyć i wypadło na mojego. Jak się później okazało jasne dlaczego pozbyła się tak wspaniałego okazu, bo zrobiła mu badania i wyszło, że piesek ma dysplazję, i aby się pozbyć problemu sprzedała go byle prędzej. Niestety nie poinformowała o tym
Na mnie też hodowca zrobiła dobre wrażenie, odpowiadała na każde moje pytanie i dość profesjonalnie, chociaż później po weryfikacji okazało się że nie dość profesjonalnie. Zapewniała mnie, że będzie chciała utrzymywać z nami kontakt, będzie chciała widzieć jak piesek rośnie i takie tam ściemy. Nigdy więcej się do nas nie odezwała, gdy napisałam jej maila, że Figaro jest chory, odpisała jedynie że jest jej przykro.
Piesek jest wspaniały i kochany, ale szczerze mogę powiedzieć iż NIE POLECAM HODOWLI ZEBRA i nigdy więcej nie kupiłabym tam pieska |
|
 |
|
|