Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: tenshii
03-10-2012, 20:09
Czy labrador bedzie wykonywał moje komendy ??
Autor Wiadomość
woojt 

Mój labrador: Demon
Pies urodził się:
  Wysłany: 04-07-2009, 16:26   Czy labrador bedzie wykonywał moje komendy ??

Mam pytanie chce kupic labradora i nie wiem czy bedzie wykonywał moje komendy ponieważ mam 15 lat i nie wiem czy bedzie mnie suchał ???

Katja628 
Find The Neverland

Mój labrador: Rihno - Cocker Spaniel Angielski
Wysłany: 04-07-2009, 17:29   

Wiek nie gra w tym roli, musisz być jednak konsekwentny i sumienny w nauce. Labradory to bardzo inteligentne psy, ale same się niczego nie nauczą.

qAulinkA 
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003

Wysłany: 04-07-2009, 20:07   

woojt, jak go nauczysz to je wykonna, nie oczekuj ze szczeniak wszystko będzie umiał.. a miałes kiedys psa i wiesz coś o tej rasie?

bartek.richie 

Mój labrador: Richie
Pies urodził się:
28.01.2009

Wysłany: 04-07-2009, 20:28   

chce go kupic od sasiada ale kij wie czy to labrador czy labradoro-podobny... labrador "labradorowi" nie równy...

woojt 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 21:03   

Ten pies sąsiada jest od goscia który hoduje labradory i napewno to nie jest mieszaniec. i chciałbym sie troche dowiedziec o tej rasie psa jak sie zachowuje, co lubi jesc , a i jesli chodzi o jedzenie to może jesc to co człowiek np ziemniaki , mieso, czy samą karme ?????:)

bartek.richie 

Pies urodził się:
28.01.2009

Wysłany: 04-07-2009, 21:23   

Cytat:
i napewno to nie jest mieszaniec

Ma metryke Polskiego Związku Kynologicznego lub jakiekolwiek papiery?

A o jedzeniu było sto razy, użyj szukajki. Mogę cie pocieszyć, worek karmy to średnio 150 zl na miesiąc.

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 21:34   

słuchajcie nie ma się co tutaj denerwować woojt, jeśli dobrze psa wyszkolisz bedzie suchal ciebie mimo Twoich 15lat bartek.richie, nie bardzo rozumiem co ma w związku z tym rodowód ? czy to kundel czy labrador każdego psa nauczy się komend jeśli się tego chce i jeśli jest się konsekwentnym pies bedzie słuchał się swojego pana- cierpliwości.

woojt napisał/a:
a i jesli chodzi o jedzenie to może jesc to co człowiek np ziemniaki , mieso, czy samą karme ?????:)

ryż z warzywami i mięskiem lub makaron , i sucha dobrej jakości karma w granicach ceny jaką podał bartek.richie,

woojt 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 21:50   

nie jest to pies z rodowodem ma tylko taka ksiazeczke gdzie sa wpisywane szczepienia i nic wiecej tylko wiem tyle ze na 100% jest to czysty labrador :) a nie labrador z inna rasa psa :) i mój pies jak bedzie miał 6 tygodzi to pojade z nim na szczepienie i tez wyrobie sobie taka ksiązeczke :)

bartek.richie 

Pies urodził się:
28.01.2009

Wysłany: 04-07-2009, 21:56   

effcyk mi chodzi o to że po co płacić za psa który nie ma papierów jak można pomóc psiakowi w potrzebie? Na forach dot. adopcji labradorów dużo psiaków szuka domu.

Cytat:
ma tylko taka ksiazeczke gdzie sa wpisywane szczepienia i nic wiecej tylko wiem tyle ze na 100% jest to czysty labrador

czyli to nie jest 100% bo nie ma metryki a każda legalna hodowla ma przegląd miotu i wystawiane metryki a rodzice mają rodowody

Cytat:
tez wyrobie sobie taka ksiązeczke

takie coś powinien mieć KAŻDY pies bo takie są przepisy

Vito 
Olcia&Vito

Mój labrador: Vito (Al-grom EL VITO)
Pies urodził się:
01.04.2009

Wysłany: 04-07-2009, 22:00   

woojt, wiek w szkoleniu nie gra roli, znam ludzi w Twoim wieku którzy szkolili swoje psy, sama jak byłam w Twoim wieku również szkoliłam :)
musisz byc tylko konsekwentny i poczytać jakieś książki ewentualnie iść na kurs a potem wykorzystać informacje do dalszej pracy :)

woojt 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:01   

a jak kupie psa to moge pojechac do weterynarza zeby mu te wszystkie potrzebne badania czy cos takiego zrobił zeby wszystko było legalnie ?????

Katja628 
Find The Neverland

Wysłany: 04-07-2009, 22:02   

woojt, kochany, pies bez metryki to pies w typie danej rasy, dlatego tutej nie masz racji:

woojt napisał/a:
na 100% jest to czysty labrador a nie labrador z inna rasa psa

Skąd wiesz, że to czysty labrador? Wiesz, jacy są jego rodzice, dziadkowie, przodkowie? Wiesz, czy jego rodzice są przebadani? Czy są zdowi? Mają badania na dysplazję? Piszesz, że jak będzie miał 6 tyg to wyrobisz mu książeczkę, przepraszam bardzo, ale w takim razie w jakim wieku ty go odbierasz? :-o

Przejrzyj tę stronkę: http://www.stoppseudohodowcom.org/

[ Dodano: Sob 04 Lip, 2009 ]
woojt napisał/a:
a jak kupie psa to moge pojechac do weterynarza zeby mu te wszystkie potrzebne badania czy cos takiego zrobił zeby wszystko było legalnie ?????

A o co pytasz? Legelnie? Żeby było legalnie, musisz kupić psa z HODOWLI z METRYKĄ ZK.

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:04   

bartek.richie, spokojnie rozumiem , ja tylko pisałam w związku ze szkoleniem że każdego psiurka da się wyszkolic , a nie w związku z r=r . :)
Ostatnio zmieniony przez effcyk 04-07-2009, 22:04, w całości zmieniany 1 raz  

Katja628 
Find The Neverland

Wysłany: 04-07-2009, 22:04   

woojt napisał/a:
mam 15 lat

Twoje wypowiedzi jakoś mnie nie przekonują do podanego przez Ciebie wieku...

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:06   

woojt, nawet jak zrobisz pieskowi wszystkie badania nie otrzymasz przez to metryki. To nie chodzi o legalne nielegalne - pies z metryką z hodowli jest rasowy i najprawdopodobniej zdrowy , pies bez metryki z pseudohodowli to pies który tylko przypomina daną rase i nie wiemy czy jego rodzice nie chorowali na coś i czy szczeniak tego nie odziedziczył .
Ostatnio zmieniony przez effcyk 04-07-2009, 22:08, w całości zmieniany 1 raz  

woojt 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:07   

odbiore go jak bedzie miał jakies 5 tygodni . jeszcze sie zastaniowe czy wziąsc go od tego sasiada czy od innego pana który choduje labradory i jezdzi na giełde je sprzedawac moze on by mi jakiegos załatwił pieska co o tym myslicie ??

effcyk 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:10   

woojt, :brick: a może wstrzymaj sie z kupnem psa i najpierw poczytaj troche forum ? co to za hodowca co sprzedaje psy na giełdzie to po 1., po 2. psa bierze sie przynajmniej w wieku no 7- 8 tygodni. Prawdziwy hodowca nie sprzedaje swoich psów na bazarku .
Ostatnio zmieniony przez effcyk 04-07-2009, 22:10, w całości zmieniany 1 raz  

woojt 

Pies urodził się:
Wysłany: 04-07-2009, 22:10   

czemu ??? Katja628

ambird
[Usunięty]

Wysłany: 04-07-2009, 22:12   

woojt napisał/a:
zastaniowe czy wziąsc go od tego sasiada czy od innego pana który choduje labradory i jezdzi na giełde je sprzedawac

:->

woojt napisał/a:
co o tym myslicie

myślę, że to prowokacja bo

Katja628 napisał/a:
Twoje wypowiedzi jakoś mnie nie przekonują do podanego przez Ciebie wieku...

asiolczuch 
Aiduchowe Stwory

Mój labrador: Aida i Luna
Suczka urodziła się:
Aida-27.08.2008/Luna-06.02.2006

Wysłany: 04-07-2009, 22:13   

O masakra....czytałam w spokoju cały wątek ale teraz muszę się odezwać.. woojt szczeniak w wieku 5 tygodni powinien być przy matce - suce!!! To szczenię jest za młode..Jeśli już się zdecydujesz weź szczeniaka ok. 7-tygodniowego...To bardzo ważne dla jego prawidłowego rozwoju!!!

A co do gościa, który sprzedaje psy na giełdzie..Nic mnie tak nie mierzi jak wystawianie psów w kartonach zbyt wcześnie odebranych od matki..Jeśli decydujesz się na psa w typie rasy...to lepiej zapłać więcej i kup szczeniaka z hodowli domowej...gdzie możesz zobaczyć w jakich warunkach są chowane, czy mają kontakt z ludźmi itp..To jest bardzo ważne...Jeśli oczywiście chcesz, żeby twój przyszły pies był normalny...

,,Na świecie nie ma lepszego psychiatry,od szczeniaka liżącego Cię po twarzy" E.Abbey
Ostatnio zmieniony przez asiolczuch 04-07-2009, 22:14, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu