Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: AnIeLa
07-11-2010, 08:11
Podziel się przepisem na pyszne jedzonko! :)
Autor Wiadomość
pasiconik 
Martyna



Mój labrador: Figa - czarna jak kaszanka
Suczka urodziła się:
01.05.2012

Wiek: 37
Dołączyła: 04 Lip 2012
Posty: 2068
Skąd: Opole / Paris
Wysłany: 09-11-2012, 15:05   

AnIeLa, pomocne, dziękuję :)
_________________
Figusiowa galeria: http://forum.labradory.or...b45baf72#392189
 
 
Ewelina 
wesoła rodzinka



Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Wiek: 37
Dołączyła: 17 Kwi 2009
Posty: 25678
Skąd: Kołobrzeg
Wysłany: 09-11-2012, 15:51   

AnIeLa, Super przepis :) Wypróbuję :)
_________________


 
 
 
donia457 



Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]

Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010

Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014

Wiek: 45
Dołączyła: 12 Mar 2011
Posty: 5261
Skąd: warszawa
Wysłany: 09-11-2012, 16:03   

Maleńka, jesli chodzi o ryby,zawsze czekam ,aby woda z nich dobrze wyszła,kiedys okładałam rybe cebula,teraz wyciskam sok z cytryny ,lepiej smakuje :)
jaka rybe kupujesz?
_________________
zapraszamy do galerii Redy:)
http://forum.labradory.or...p=412938#412938
 
 
 
nathaliena 
Natalia


Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001

Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012

Dołączyła: 12 Gru 2010
Posty: 2513
Skąd: z labusiowej doliny
Wysłany: 26-11-2012, 15:06   

Dziewczyny, macie jakiś przepis na zapiekankę ryżową ze szpinakiem i żółtym serem?
_________________
 
 
 
donia457 



Mój labrador: (husky)RONA
13.01.1999-28.11.2008[*]

Mój labrador: Reda
Suczka urodziła się:
03,12,2010

Mój labrador: Bonnie
Suczka urodziła się:
10.04.2014

Wiek: 45
Dołączyła: 12 Mar 2011
Posty: 5261
Skąd: warszawa
Wysłany: 26-11-2012, 15:13   

nie mam
nathaliena,a patrzyłas w necie ? ,sa fajne przepisy :)
_________________
zapraszamy do galerii Redy:)
http://forum.labradory.or...p=412938#412938
 
 
 
nathaliena 
Natalia


Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001

Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012

Dołączyła: 12 Gru 2010
Posty: 2513
Skąd: z labusiowej doliny
Wysłany: 27-11-2012, 08:11   

donia457 napisał/a:
nathaliena,a patrzyłas w necie ? ,sa fajne przepisy
patrzyłam, ale nie mogłam sie zdecydować, żaden szczególnie mnie nie zainteresował, więc w zasadzie, zrobiłam, jak każdą inną zapiekankę ryżową, wyszła pyszna :) szpinak dałam liściasty z Hortexu.
_________________
 
 
 
Nulcia1 
Wesoła rodzinka<3



Mój labrador: Deksterek
Pies urodził się:
04.04.2010

Mój labrador: Didusia
Suczka urodziła się:
24.04.2011

Wiek: 34
Dołączyła: 26 Cze 2011
Posty: 1448
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 14-12-2012, 14:41   

Ryba po grecku

marchewkę , pietruszkę i selera ścieram na tarce o grubych oczkach , na masełku podsmażam cebulę i pora gdy się zrumienią dodaje do nich warzywa lekko podsmażam i zalewą wodą dodaję troszkę octu innego jasnego można też zastąpić musztardą , doprawiam łyżeczką papryki , zielem angielskim , listkami laurowymi pieprzem i koncentratem pomidorowym , duszę na niewielkim ogniu aż będą miękkie .

Rybę doprawiam i podsmażam

na koniec w naczyniu układam warzywa na to rybę i tak na przemian posypuje natką pietruszki ;)
_________________

Galeria Deksia i Didi http://forum.labradory.or...p=240975#240975
Galeria Smoczka Jasia http://forum.labradory.or...p=372906#372906


 
 
piotr0020 
Sylwia & Piotrek



Mój labrador: FADO
Pies urodził się:
02-07-2010

Wiek: 48
Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 3554
Skąd: Strzelin
Wysłany: 14-12-2012, 14:48   

Nulcia1, a jaką rybę najlepiej kupić?
_________________
GALERIA FADUSIA
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=3948
Suwaczek z babyboom.pl
 
 
Nulcia1 
Wesoła rodzinka<3



Mój labrador: Deksterek
Pies urodził się:
04.04.2010

Mój labrador: Didusia
Suczka urodziła się:
24.04.2011

Wiek: 34
Dołączyła: 26 Cze 2011
Posty: 1448
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 14-12-2012, 14:57   

piotr0020, może być filet z dorsza , soli , mintaja lub morszczuka
_________________

Galeria Deksia i Didi http://forum.labradory.or...p=240975#240975
Galeria Smoczka Jasia http://forum.labradory.or...p=372906#372906


 
 
piotr0020 
Sylwia & Piotrek



Mój labrador: FADO
Pies urodził się:
02-07-2010

Wiek: 48
Dołączyła: 27 Sie 2010
Posty: 3554
Skąd: Strzelin
Wysłany: 14-12-2012, 14:59   

Nulcia1, jeszcze raz dziękuję :)
_________________
GALERIA FADUSIA
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=3948
Suwaczek z babyboom.pl
 
 
nikolajewna 



Mój labrador: Dragon
Pies urodził się:
14.10.2008

Dołączyła: 18 Sie 2012
Posty: 1550
Skąd: Gdynia
Wysłany: 14-12-2012, 16:07   

Ja zamiast trzeć warzywa do ryby po grecku idę na łatwiznę- kupuję mrożoną włoszczyznę ciętą w paski :)
_________________
Galeria Dragona- zapraszam http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=8164
 
 
nathaliena 
Natalia


Mój labrador: Bari (Waldi Niewierskie Łąki)
Pies urodził się:
20.12.2001

Mój labrador: Goya
Suczka urodziła się:
01.03.2012

Dołączyła: 12 Gru 2010
Posty: 2513
Skąd: z labusiowej doliny
Wysłany: 28-01-2013, 19:05   

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem :-)

Makaron gotujemy al dente. Szpinak liściasty rozmrażamy (ja używam z hortexu, zwykły, nie ze śmietaną). Dwa serki śmietankowe topione rozpuszczamy w garnku ze śmietaną 18% (z kartonika, wlewam na oko). Następnie mieszamy makaron ze szpinakiem (odsączonym z wody), roztopionymi serkami i przyprawiami, ulubionymi przyprawami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy startym żółtym serem i podsmażoną uprzednio, pokrojoną w kostkę wędzoną szynką/boczkiem. Wkładamy do piekarnika lub mikrofalówki tak długo, aż ser się nie roztopi, gotowe!
SMACZNEGO!
_________________
 
 
 
AnIeLa 



Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Wiek: 37
Dołączyła: 18 Wrz 2008
Posty: 7384
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 21-02-2013, 21:45   

Ryby robię na różne sposoby, już się do nich przekonałam.

Przygoda z rybami zaczęła się na studiach kiedy to koleżanka usilnie starała się mnie przekonać jakie to rynki zdrowe i smaczne ;)

Przepis zrobiła prosty.

Filet z ryby, na to sok z cytryny, posypać koperkiem położyć plaster pomidora i ponownie cytryna i koperek. Zwinąć w folię i do piekarnika, po jakiś 15-20 minutach otworzyć folię aby ryba odparowała trochę.



Tym przepisem przekonałam się do ryb :)
_________________
"Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
 
 
 
missy 



Mój labrador: Lexi (Chocolate Milk)
Suczka urodziła się:
3.01.2013

Wiek: 40
Dołączyła: 19 Lut 2013
Posty: 1179
Skąd: UK / Szczecin
Wysłany: 11-06-2013, 12:37   

Wczoraj kupiliśmy truskawki i nie za bardzo miałam pomysł co z nimi zrobić, więc upiekłam takie jogurtowe placuszki! Nawet nie sądziłam że będą takie pyszne i szybkie z przygotowaniu ! Polecam

http://www.kwestiasmaku.c...mi/przepis.html
_________________
CZEKOLADOWA galeria:
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=9235
 
 
 
Mistycom 



Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
30.03.2013

Pies urodził się:
Wiek: 38
Dołączyła: 05 Cze 2013
Posty: 1068
Skąd: Poznań
Wysłany: 16-04-2014, 19:39   

Sałatka warstwowa.


Składniki:
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy
20 dag sera żółtego (pokrojonego w kostkę)
20 dag szynki (pokrojonej w kostkę)
5 jaj (pokrojonego w kostkę)
majonez
por

Robimy 2-3 warstwy z powyższych składników, w takiej kolejności jak podałam. Por najlepiej kupić taki mały, przekroić na pół i w plasterki-do posypania.
_________________
 
 
Wena 
Agata


Mój labrador: Wena
Suczka urodziła się:
18.11.2008

Dołączyła: 01 Kwi 2009
Posty: 634
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 16-04-2014, 20:17   

czy pora blanszujesz czy surowego?

[ Dodano: 16-04-2014, 21:18 ]
aa chociaż właściwie jak do posypania to surowy raczej
_________________
Wena
 
 
Mistycom 



Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
30.03.2013

Pies urodził się:
Wiek: 38
Dołączyła: 05 Cze 2013
Posty: 1068
Skąd: Poznań
Wysłany: 16-04-2014, 20:29   

Wena napisał/a:
czy pora blanszujesz czy surowego?

surowy, surowy :)

a jak ktoś bardzo nie lubi, można wrzucić młodą cebulkę albo szczypior
_________________
 
 
zaba 



Mój labrador: Rocco
Pies urodził się:
26.01.2009

Wiek: 32
Dołączyła: 01 Lut 2009
Posty: 2655
Skąd: Sanok / Rzeszów
Wysłany: 27-11-2014, 12:54   

Macie sprawdzony przepis na tagiatelle ze szpinakiem? Robiłam już milion razy, ale nie udało mi się uzyskać jeszcze tego kremowego i maślanego wymarzonego smaku. Może Wy macie jakieś przepisy?
_________________


http://best-wishes.blog.pl/
 
 
 
mibec 



Mój labrador: Prezes Barney (Miners Master)
Pies urodził się:
19.01.2010 - 26.11.2019

Mój labrador: Princess Shelby (Eromdop Maria to Amegilla)
Suczka urodziła się:
01.01.2013

Mój labrador: Princess Ellie (Amegilla Eleanor Alfacute)
Suczka urodziła się:
14.01.2015

Wiek: 46
Dołączyła: 29 Kwi 2010
Posty: 14690
Skąd: Telford UK
Wysłany: 21-04-2015, 14:48   

Dziewczyny rzuccie jakimis pomyslami na proste obiady bez ryby i bez fasoli - nie moge juz patrzec na to co w kolko gotuje :beated:
_________________
Waniliowo-hebanowa Galeria
PitaPata Dog tickers PitaPata Dog tickersPitaPata Dog tickers
 
 
 
AnIeLa 



Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Wiek: 37
Dołączyła: 18 Wrz 2008
Posty: 7384
Skąd: Nowa Sól
Wysłany: 21-04-2015, 16:14   

mibec, kurczak z warzywami i ryżem. Makaron ciemnoziarnisty z oliwką czosnkiem i pietruszą- dla mięsożerców pierś z kurczaka w kawałkach jeszcze do tego.
_________________
"Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


POMAGAJĄ NAM

POLECAMY


logo portalu - wejdź