Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Ryniu
06-07-2014, 17:08
Akita- roczna biszkoptowa labradorka szuka domu na cito
Autor Wiadomość
figula1 

Mój labrador: Bono (*)
Pies urodził się:
ok. 13 lat

Mój labrador: Ayla (*)
Suczka urodziła się:
około 10 lat

Mój labrador: Figa, Merlin
Suczka urodziła się:
około 10 lat, około 10 lat

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 26-06-2014, 18:27   

Ryniu napisał/a:
Szkoda, że nie ma takich o treści jak pomóc DS.

Ryniu żeby pomóc DS to najpierw DS musiałby chcieć być w dalszym ciągu DS :(

1-roczny lab to jeszcze dziecię jest - leje w domu, "kupa" na każdym kroku" to pytam, ile razy dziennie i na jak długo pies jest wyprowadzany na dwór, ile razy dziennie dostaje jeść, w końcu czy nie ma problemów ze zdrowiem - nerki, pęcherz etc.
Pies musi mieć życie unormowane, wszystko o stałych, niezmiennych porach. Rozumiem, że przy trójce dzieci to jest bardzo trudne, ale w takim przypadku nie bierze się drugiego psa, w dodatku szczeniaka. Założenie, że 7-czna suka jest psem już ułożonym i spokojnym jest błędem :|
I na koniec - pod hasłem PIES NIE JEST RZECZĄ tzw, psiolubni lajkują tysiącami, a tu
pisze się o niezgodności z umową , z opisem koordynatora czy schroniska ( bez różnicy) to co to ma być - reklamacja ??? z tytułu czego gwarancji czy rękojmi :bad:

Suczce życzę najlepszego domu pod słońcem, z właścicielem który będzie potrafił psa wychować :)

Gosikowa 

Mój labrador: LORA
Suczka urodziła się:
przyjęłyśmy, że 03.02.2012

Wysłany: 26-06-2014, 20:25   

Myślę, że wszyscy chętnie pomoglibyśmy DS, podzielili się własnym doświadczeniem, namiarami na behawiorystów itp. tylko nikt nie wie, co dom do tej pory zrobił z problemami i na czym one konkretnie polegają. Sika i niszczy to ogólnik.
Temat kończył się pięknym zdjęciem dwóch słodkich mordek i nagle po 2 miesiącach szok - jedna z nich szuka domu. Nie dziwię się "powszechnemu oburzeniu", bo takie sytuacje zawsze budzą skrajne emocje. I dobrze - znaczy jeszcze czujemy :)

zuzia 

Mój labrador: Lunia (*)
Suczka urodziła się:
14.04.2008r. - 16.11.2018 r.

Mój labrador: Dżok (*)
Pies urodził się:
ok. 2000r. - 19.08.2014 r.

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 27-06-2014, 08:09   

figula1,
figula1 napisał/a:
1-roczny lab to jeszcze dziecię jest - leje w domu, "kupa" na każdym kroku" to pytam, ile razy dziennie i na jak długo pies jest wyprowadzany na dwór, ile razy dziennie dostaje jeść, w końcu czy nie ma problemów ze zdrowiem - nerki, pęcherz etc.

zgadzam się,
tenshii napisałaś:
Nie jest dla mnie zatem sprawiedliwe stwierdzenie:
zuzia napisał/a:
W pierwszym poście jest informacja że jeszcze wtedy Akita jest nauczona czystości w domu, a jak sie okazuje to zupełne kłamstwo.

jak można zarzucić komuś kłamstwo w takim aspekcie?

Nie bardzo rozumiem, dla mnie pies albo jest albo nie jest nauczony czystości w domu. Jeśli ktoś pisze że jest to rozumiem z tego że JEST! Inna sprawa że te problemy mogą wynikać nie z braku umiejętności psa, a moga siedzieć gdzieś głębiej - nie wiem. Uważam, że jeśli w ogłoszeniu ktos napisze ze pies robi to czy tamto to nie ma się co dziwić że adoptujący będzie się tym sugerował. Trudno brac pod uwagę fakt, że ze względu na to że DT krótko zna psa to wszystkie zawarte w ogłoszeniu informacje są o kant t... potłuc, bo jeśli wyjdziemy z takiego założenia, to w jakim celu ogłoszenia. Niech będą zamieszczane same zdjęcia z krótkim opisem wyglądu zewnętrznego.

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 27-06-2014, 09:44   

zuzia napisał/a:
Nie bardzo rozumiem, dla mnie pies albo jest albo nie jest nauczony czystości w domu. Jeśli ktoś pisze że jest to rozumiem z tego że JEST! Inna sprawa że te problemy mogą wynikać nie z braku umiejętności psa, a moga siedzieć gdzieś głębiej - nie wiem. Uważam, że jeśli w ogłoszeniu ktos napisze ze pies robi to czy tamto to nie ma się co dziwić że adoptujący będzie się tym sugerował. Trudno brac pod uwagę fakt, że ze względu na to że DT krótko zna psa to wszystkie zawarte w ogłoszeniu informacje są o kant t... potłuc, bo jeśli wyjdziemy z takiego założenia, to w jakim celu ogłoszenia. Niech będą zamieszczane same zdjęcia z krótkim opisem wyglądu zewnętrznego.

no to widać albo nie przeczytałaś całości mojego postu albo go kompletnie nie zrozumiałaś
W takim przypadku nie mam jak prowadzić z Tobą dyskusji w tym temacie

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

zuzia 

Suczka urodziła się:

Pies urodził się:

Wysłany: 27-06-2014, 10:51   

tenshii napisał/a:
W takim przypadku nie mam jak prowadzić z Tobą dyskusji w tym temacie

to samo mogę powiedzieć o Tobie, dobrze że przynajmniej w jednym się zgadzamy

Monisiaczek 

Mój labrador: SAMBA (Samba de Janeiro vel Luna)[*]
Suczka urodziła się:
styczeń 2009 - 16.02.2021

Mój labrador: Skipper Lab Commando
Pies urodził się:
25.02.2011

Mój labrador: Zulus [*]
Pies urodził się:
23.09.1993 - 24.07.2005

Pomogła: 30 razy
Wysłany: 27-06-2014, 10:57   

Ryniu napisał/a:
Szkoda, że nie ma takich o treści jak pomóc DS.

Jedyna rada, jeśli avangarda79 chce jeszcze zawalczyć o Akitę, to jak najszybszy kontakt z behawiorystą i prośba o wizytę domową.

zuzia 

Suczka urodziła się:

Pies urodził się:

Wysłany: 27-06-2014, 11:03   

Ryniu napisał/a:
Pani która chce adoptować Akitę została już wcześniej sprawdzona i jest pozytywna opinia wolontariuszki ze schroniska (skąd wyadoptowano jej Marleja) oraz od behawiorysty który szkolił jej labradora.

namiar chyba jest, pozostały jeszcze chęci

Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 06-07-2014, 17:08   

Cytat:
Witaj Ryniu. Od wczoraj Lunka jest w nowym domku Ma swoich ludzi, dzieci jest jedynym zwierzęciem w domku i wygląda, że o to jej chodziło...zazdrośnica jedna ma ogród i wkoło same tereny zielone. Nigdy nie będzie sama bo zawsze ktoś jest w domku. Śpi w łóżku z synkiem 10 letnim i w razie czego są gotowi na pracę z behawiorystą. Póki co chodzi za nimi krok w krok jest bardzo grzeczna i nic nie nabrudziła od wczoraj ani nic nie zjadła Być może jak sugerował Kajetan jej zachowanie było rodzajem manifestu z zazdrości może ona potrzebuje być tylko dla kogoś jedyna, ale zobaczymy bo to dopiero początek. Na bieżąco monitoruje sytuacje i jak coś siś dowiem na pewno napisze. Pozdrawiam i dziękuje za wszystko raz jeszcze.

Poprosiłem o fotki

Ewelina 
wesoła rodzinka

Mój labrador: Yoko
Suczka urodziła się:
25.05.2007

Mój labrador: Serdusia
Suczka urodziła się:
01.09.2015

Suczka urodziła się:
Pomogła: 10 razy
Wysłany: 07-07-2014, 13:51   

Mam nadzieje, że fotki się pojawią :)

tamis20 

Mój labrador: Gloria
Suczka urodziła się:
28.12.2010

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 08-07-2014, 10:50   

Hej hej, my też adoptowaliśmy z forum Lusię. Siurała w domu, końca nie było widać. na dworze mogła chodzić i nic, przekroczyła próg i siur. dosyć długo to trwało zanim zatrybiła że to na odwrót. potem znowu zaczęła siurać byliśmy przerażeni, a to się okazała bakteria w moczu. dostała antybiotyki i minęło. powodow do sikania jest mnóstwo, tylko bardzo trzeba chcieć je znaleźć i je leczyć(avangarda nie bierz sobie tyle na głowe, wyluzuj kobito :) ) . licze na to że w nowym domku wszystko się poprawnie ułoży. powodzenia

Suwaczek z babyboom.pl

Odpowiedz do tematu