Wysłany: 01-09-2013, 00:13 Potrzebuję pomocy w zakupie karmy!
Witam,
Mam na imię Paweł i mam 27lat. Około 4 lat temu przygarnąłem młodego labradora, którego w rowie znalazła matka mojego teścia. Pies w tamtym czasie miał okoł 5 miesięcy i podejrzewam, że poprzedni właściciele pozbyli się psiaka ze względu na jego alergię. Fado jest alergikiem i jest uczulony praktycznie na wszysto. Eksperymentowalismy juz z większością karm na które mnie było stać, zawsze konczyło się tak samo - gazy, złe samopoczucie, napuchnięta śledziona, nadwyrężona wątroba, krwawienia z odbytu, biegunki. Weterynarz zaproponował nam abyśmy gotowali Fadowi ryż z ważywami bez dodatku jakichkolwiek przypraw - efekt taki sam. Zmienilismy więc weterynarza, który z kolei zalecił nam stosowanie karmy hipoalergicznej Royal Canin, która kosztuje 312zł za 14kg. Karma starcza na miesiąc. Do tej pory jakoś dawałem radę kupować karmę, jednak na chwile obecną oboje z żona stracilismy pracę i nie jestem wstanie zakupić karmy. Dodam, że jeszcze mam 2 letniego synka,dla którego Fado jest obecnie najlepszym przyjacielem i kompanem zabaw. Wydatek rzędu 300 zł przy przychodach wynoszących 70zł (rodzinne) jest dla mnie rzeczą nieosiągalną. Obecnie jesteśmy z żoną po rozmowach w sprawie pracy, jednak na odpowiedzi trzeba czekać a i konkurencja jest dość spora. Fdo jest juz pełnoprawnym członiem mojej rodziny i nawet nie ma mowy abym go gdzieś oddał czy też jak sugerowało mi parę osób, uspał- tego nawet nie biorę jako ostateczność, rodziny się nie morduje z powodu choroby!. Z tego miejsca proszę o jaką kolwiek pomoc w zakupie karmy, bądź tez namiary na jakieś fundacje , które mogły by mi pomóc.
bardzo podoba mi się Twoje podejście, ale o ile zrozumiałam dziewczyny to go nawet na taką karme już nie stać, może jakiś bazarek? a może ktoś ma na zbyciu karme które jego psy nie tolerowały i się podzieli?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum