Wysłany: 29-12-2007, 15:14 Jak inaczej wołacie na swoje pieski?
Hmm.. pomyślałam, że oprócz tego że Nasz piesio ma imię to czasami wołamy na niego inaczej... U mnie tak np jest
Więc... na Hexę wołam czasem Watka, Hexowatka, Hetka, Muszka a ostatnio hitem jest.... Norbercik!!! hehehe wiem że brzmi głupio no ale tak jakoś wyszło... hehe.. czasem Muzułmanin
Enzo (imie rodowodowe, które wybraliśmy sami, po to aby nie było rozbieżności) Enzik, Enzuś, Enzulek, Misiek, Misiu, Misiulek, Michna (słowotwórstwo ), Eugień (słowotwórstwo ), no i Glista, Padlinka, Wariat, ADHD (ostatnie 4 nigdy publicznie) no i Piotrek jak się ktoś pomyli z imieniem syna
Bora, Borówka, Borowina, Borka , Diablica, Czort, Wariatka, Szuruburu, Kiełbiewełbie, Szalona Koza Mała, Maluda, Sierota, Oślica, dużo tego
Jednak jak już wołam to Bora, a ta cała reszta to takie wiecie... jak coś zmaluje
astaroth [Usunięty]
Wysłany: 29-12-2007, 18:24
oprócz różnorodnie przekształcanego imienia (Lestucha, Lestek itd.) to ponoć masowo mówię do niego serduszko, dzidziuch, diduń, serdolinka
mój brat go nie lubi (gdyby był jego to by go lubił, ale ze jest mój to niestety jest na odwrót) mówi na niego żółta świnia (jasne, a jak nikt nie patrzy to bawi się z nim tak że później obaj ledwo zyją)
Neska, Niunia, Szogun, Daiblica,Cycoch i Cycolina(to przy urojonych ciążach ) , Pychol, Pycholinka, Brzydal, Dzidzia,Pontonik, Grubasek i Blondyna ale najczęściej górują te trzy pierwsze To jest poprostu taka moja kawa z dużą ilościa mleka którą uwielbiam NESKA
Pieszczotliwie:Tara, Tarunia, Tusia, Trusiaa, Diablica
pieszczotliwie (również):Gupol, Wredna złodziejka, Safanduła, Odnoga od Piekieł
oraz powyższe we wszystkich odmianach osobowych i nieosobowych
U Nas jest:
Holly, Hollyna, Mała, Malucha, Młoda, Holly-Złodziejka, Gamoń, Blondyna....
Na początku przez rodzinę była nazywana: Halina, Hela;-)) ale juz im przeszło;-)
Leon jako główne imię, a pozostałe to: Leoś, Leonek, Morda, Mordeczka, Wariat - jak narazię więcej nie padło
BTW to początkowo chciałęm psiaka nazwać Morda, ale skoro to miałbyć pies ojca to on wybierał imię... i tak padło na Leon'a
Andevil [Usunięty]
Wysłany: 03-02-2008, 17:38
Mój Devil to też: Deviś, Devcio, Devulec, Diabełek, Piesynek, czasem Bestia, albo też Evil - Devil. Jak pływa, wołamy na niego Crocodilla
Niektórzy nie dosłyszą i myślą, że mój pies ma na imię Debil
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum