Wysłany: 03-03-2014, 21:52 Problemy z wychowaniem Blade..Pomoc
Mianowicie mam z nim już kłopot że tak powiem prubowaliśmy w szkółce ale nic nie dało może tu mi ktos pomoże.... Blade ciągnie na smyczy nie wiem jak już temu zaradzić pociągm go gdy ciągnie mówie nie i ide w innym kierunku i nic kupiłem uzde zaciskową nic myśle teraz o kolczatce bo już mija żona nie daje sobie rady z nim na dworze:(
2 Sprawa to nikt nie może go pogłasakac bo zaraz skacze mi sie udaje że spokojnie sie podda ale ktos chce do niego podejśc i jest problem zaraz skacze nie wiem jak soboe z tym poradzić :(:( Do domu nie może za bardzo nawet nikt przyść bo musze go zamykać ale wtedy potrafi 3 godziny miałczeć juz nie mam siły bardzo wasz prosze o pomic co robić...
Bo to już nie jest fajne gdy dziewczynka 14 letnia podchodzi do niego a on strasznie skacze :(
Z góry dziekuje za pomoc
Mój labrador: Hermiona (*)
Suczka urodziła się:
30.08.2003-02.05.2018
Mój labrador: Fiona (*)
Suczka urodziła się:
23.01.2008-12.12.2019
Mój labrador: LOVE STORY Lualaba(*)
Pies urodził się:
14.09.2008-19.06.2022
Wysłany: 03-03-2014, 22:02
Siekiera napisał/a:
kupiłem uzde zaciskową
Schowaj ją do szafy bo...jeszcze psu krzywdę zrobisz.
Siekiera napisał/a:
myśle teraz o kolczatce
Nie pomoże, tylko wzbudzisz w psu agresję.
Jedyne co mogę poradzić to..zakup szelek treningowych "EASY WALK"
Tu masz ofertę Dog Style.
http://allegro.pl/szelki-...ign=FB_newsfeed
Siekiera napisał/a:
nikt przyść bo musze go zamykać
Nie zamykaj tylko ćwicz spokojne witanie gości.
Zamykanie, szarpanie, przemoc to ... nie metoda na wychowanie psa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum