Wysłany: 06-08-2014, 08:12 hodowla Siostry z Zamkowego Wzgórza
Witam!
Jestem tutaj nowa, dość długo podczytywałam różne tematy ponieważ po kilkunastu latach gmerania męża o psie dojrzałam do tej decyzji i nasz wybór padł na labradory... dowiedziałam się z tego forum mnóstwa różnych bardzo przydatnych rzeczy i wiem, że zawsze służycie pomocą... mając już dość pokaźną wiedzę teoretyczną (to będzie mój pierwszy psiak w życiu, mąż wychowywał się z psami) zaczęłam szukać szczeniaka dla nas (dzięki wątkom tu zrezygnowałam z jednej hodowli) i zainteresowała nas hodowla "SIOSTRY Z ZAMKOWEGO WZGÓRZA" z Golubia Dobrzynia
chciałabym dowiedzieć się czy znacie ją i możecie polecić?? są zarejestrowani w ZKwP, oddział Toruń - z tego co zdążyłam się zorientować to nieduża, domowa hodowla, mają (raczej) jedną suczkę (DIUNA Fera Magna), ojcem kilku ostatnich miotów jest KARMEL Alfa Matrix - znalazłam sporo informacji o nim i zdjęć... jednak o samej hodowli nie ma praktycznie nic w internecie poza ogłoszeniami ze szczeniaczkami
annafreud, skontaktuj sie z hodowla i dowiedz sie jakie badania maja rodzice, bo w ogloszeniach, ktore znalazlam jest tylko napisane: "Rodzice wolni od dysplazji HD-A". Jesli rodzice maja faktycznie tylko biodra przebadane to troche malo.
Wysłany: 06-08-2014, 09:55
Od jakiegoś czasu fakt posiadania jednej suki i rozmnażania jej "regulaminowo" raz w roku rok w rok, wcale mi się nie podoba (wiele osób uważa to za duzą zaletę, że niby super opieka czy coś). Znałam już jedną taką "małą domową hodowlę", tylko że suka jako jedyna, była "regulaminowo" eksploatowana regularnie, sama naliczyłam z 7 miotów rok w rok, krycie tym samym reproduktorem nie było bynajmniej wynikiem tego, że rodziły się super dzieci,a "iściem" po najniższej linii oporu. Nie piszę o wymienionej wyżej hodowli, po prostu jak widzę, że Diuna ma co rok od 2011 szczeniaki i zawsze ten sam reproduktor, a jej osiągnięcia to wychowanie z trójką dzieci, tak mi się skojarzyło. No, chyba,że zaraz ktoś zacznie mi sądem grozić
annafreud [Usunięty]
Wysłany: 06-08-2014, 09:56
mibec napisał/a:
annafreud, skontaktuj sie z hodowla i dowiedz sie jakie badania maja rodzice, bo w ogloszeniach, ktore znalazlam jest tylko napisane: "Rodzice wolni od dysplazji HD-A". Jesli rodzice maja faktycznie tylko biodra przebadane to troche malo.
tak, tak oczywiście to wiem (dzięki forum) i będę o to pytać... tylko myślałam, że może ktoś zna tą hodowlę, być może ma psiaka od nich i przekaże mi kilka słów opinii... bo wiem też że zdarzają się hodowle, które mimo, że są w ZKwP to nie zawsze jest u nich kolorowo... i przez telefon, maile często wszystko jest ładnie pięknie dopiero po przyjeździe do hodowcy okazuje się, że niekoniecznie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum