Wysłany: 29-10-2014, 18:13 Narośl na dolnej powiece
no cholercia coś nam się znowu przyplątało. Powstała narośl i powiększa się. Przypomina może brodawkę jest tak trochę od wewnątrz powieki. Czy u waszych psiaków też coś takiego zaobserwowaliście?
Na ostatnim zdjęciu wyraźnie widać, że to mała brodawka na dolnej powiece, więc skąd ta diagnoza? Miałam kiedyś owczarka kaukaskiego, który miał robiony zabieg na grudkowe zapalenie trzeciej powieki i wyglądało to zupełnie inaczej.
Anusiax, ja poszłabym do weta i zapytała co z tym zrobić.
Anusiax, ja poszłabym do weta i zapytała co z tym zrobić.
Pójdę, tyle że dopiero w przyszłym tygodniu bo teraz nie mam samochodu. Zaczeła mnie zastanawiać ta narośl i chciałam się z wami skonsultować najpierw
[ Dodano: 05-11-2014, 11:32 ]
Zapalenie to nie jest. Lekarz nazwał to naroślą o kalafiorowatym kształcie - zapewne bakteryjna. A ponieważ rośnie ona od wewnątrz powieki to będzie trzeba ją operacyjnie wyciąć, by nie obcierała mu oczka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum