Wysłany: 11-12-2014, 21:35 Sąsiad głodzi swojego psa, co robić?
Proszę Was o pomoc. Jakiś czas temu zauważyłam, że sąsiad mojego chłopaka przywiązał jednego ze swoich psów do klamki od "garażu" (w zasadzie to coś w rodzaju starego wagonu, zresztą nie ważne, na pewno nie jest tam ciepło...). Zaczęłam się mu częściej przyglądać. Pies jest strasznie chudy, wręcz przeraźliwie, nigdy nie widziałam aby mógł swobodnie pobiegać, zawsze biedula siedzi przypięta. Łańcuch ma jakieś 1,5m długości... Wczoraj, wstając o 5 do pracy zauważyłam że pies śpi na dworze, bez schronienia, na ziemi (!), drzwi otwarte, temperatura -6! Serce mi pęka, nie mam możliwości zabrać psa do siebie. Co mogę z tym zrobić, tak aby nie wiedzieli, że "maczałam w tym palce" ? Rodzice mojego chłopaka są starszymi ludźmi, nie rozumieją, że pies się męczy, nie chcą konfliktu z sąsiadami... Pomóżcie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum