Mój labrador: Szakti
Suczka urodziła się:
01.06.2016
Mój labrador: Szanti
Suczka urodziła się:
16.06.2016
Wysłany: 11-11-2017, 21:38 Kichanie po wyjściu na dwór
Mam taką zagwostkę - od 3 dni moja jedna sunia kicha jak opętana tuż po wyjściu na dwór, w domu nie ma problemu, kicha tak cały spacer i jestem w szoku, bo nigdy wcześniej coś takiego nie miało miejsca, alergia o tej porze roku to chyba mocno naciągana historia, reakcja na zmianę temperatur - brzmi spoko, jednak kichanie powinno po jakimś czasie ustąpić, a tu nic, oczywiście jak tylko wrócimy do domu - to znowu cisza i spokój, zero kichania. Spotkał się ktoś z czymś takim? Bo intryguje mnie to... Dodam, że żadnych innych objawów nie ma na spacerze, zachowuje się jak zawsze - dzikun mały
Mój labrador: Gustaw vel Gucio ( Magnum Mera Vallis )
Pies urodził się:
21.06.2017
Mój labrador: Klocek
Pies urodził się:
15.01.2009
Mój labrador: Max ( Grom Sodalis )
Pies urodził się:
20.07.2014
Pomogła: 13 razy Wiek: 51 Dołączyła: 23 Paź 2011 Posty: 3193 Skąd: Bergen op Zoom-NL
Wysłany: 12-11-2017, 01:50
Jesienią ,w pazdzierniku,listopadzie ,zwłaszcza jak jest wilgotno i deszczowo bardzo uczulają zarodniki grzybów , przede wszystkim pleśniowych z gatunku Cladosporium. Objawy to właśnie kichanie , ból gardła ,nieżyt nosa ..
Po powrocie do suchego powietrza w domu wszystko wraca do normy .
Mój labrador: Szakti
Suczka urodziła się:
01.06.2016
Mój labrador: Szanti
Suczka urodziła się:
16.06.2016
Wysłany: 12-11-2017, 12:35
O, dziękuję bardzo za te cenne informacje A czy można coś z tym zrobić? Bo domyślam się, że pies może odczuwać jakiś tam dyskomfort - chociażby kichanie non-stop nie należy zapewne do przyjemnych, z drugiej strony pewnie to chwilowe i wraz z przymrozkami wygaśnie, więc faszerować jakąś chemią też jej nie chcę, ale pomóc jakoś zawsze warto, tylko jak..?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum