Wysłany: 27-11-2019, 09:18 Suplementacja dla szczeniaka
Witam wszystkich na forum, jest to mój pierwszy post więc korzystając z okazji chciałem się również przywitać wraz ze szczeniaczkiem Leo.
Piszę ponieważ prosiłbym o informację bardziej doświadczonych osób o suplementację dla 6 tygodniowego szczeniaka.
Od hodowcy dostałem zalecenie stosowania następujących środków:
- Canosan - codziennie przez 3 miesiące, później 3 miesiące przerwy, i dalej codziennie 3 msc.
- Biotyna na sierść Biotin Plus MSM - nie otrzymałem informacji kiedy mam zacząć podawać
- Witaminy Cafortan - 2 razy w tygodniu
Chciałem zweryfikować dawkowanie i zapytać czy jest potrzeba podawania tych środków w tak młodym wieku i czy ewentualnie są jakieś lepsze suplementy powiedzmy nowszej generacji?
Z góry bardzo dziękuje za informację!
adresprzema [Usunięty]
Wysłany: 27-11-2019, 14:31
Podstawą jest zdrowa, zrównoważona dieta.
I od tego zacznij.
Ideałem było by dostarczenie psu wszystkich niezbędnych substancji zawartych w świeżych nie przetworzonych produktach. Zacznij od zebrania informacji o diecie BARF.
Przy zdrowej diecie suplementacja jest symboliczna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum