Wczoraj dowiedzieliśmy się, że nasz piesek choruje na lipazę, a do tego prawdopodobnie ma alergię pokarmową (nie toleruje mięsa drobiowego, wieprzowiny i wołowiny). Weterynarz zalecił ścisłą dietę i Kreon 10000. Czy ktoś z Was ma podobne problemy ze swoim przyjacielem? Chętnie przyjmę wszelkie rady dotyczące żywienia psa. Przykro jest patrzeć jak nasz kochany piesek cierpi
Właśnie będziemy ją wprowadzać. Teraz przez dwa tygodnie pies jest pod obserwacją. Je karmę z jagnięciną i ryżem, a jak tej nie będzie tolerować to wtedy już tylko ryba nam pozostaje
Ja mam chyba podobny problem Zrobiliśmy Lunie wyniki krwi, wiele rzeczy Nas niepokoiło w Jej zachowaniu.
Ma troche podniesioną Glukozę, ale Lipaza - na wynikach napisane,że norma to 60, a Bidulka ma 168. Za tydzeń powtórzymy badanie krwi ale w klinice we Wrocławiu.
Niepokoi mnie to bardzo Co to takiego ta lipaza - co to za choroba?
Nasz weterynarz powiedział nam, że lipaza to choroba trzustki, która nie pozwala na przyswajanie tłuszczów przez psa. Nasz pies musi brać kreon 100000 do każdego posiłku. Muszę przyznać, że Tifie bardzo to pomaga. Skończyły się uporczywe biegunki i wielkie spadki wagi. Nasz piesek już od miesiąca przyjmuje ten lek i wszystko wróciło do normy Nie martw się, na pewno wszystko dobrze się skończy. Trzymam kciuki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum