Witam jestem tutaj nowy, od czwartku stałem się szczęśliwym posiadaczem suczki Labrador Retrievera i mam kilka pytań co do tej rasy, moja suczka aktualnie ma 9tyg waży około 5kg czy ta waga jest dobra ? Pies w zasadzie jadł wszystko, był uczony od małego jeść suchą karmę, kaszę z warzywami itd.
Aktualnie daję mu jedzenie 3x dziennie rano sucha karma w południe kasza+warzywa dzisiaj doszła do tego niewielka ilość mięsa i wieczorem znowu sucha karma w między czasie Sali dostaje "nagrody" za wysikanie się na dworze, za to że podejdzie do mnie jak ją wołam....
I mam tutaj też jedno bardzo ważne pytanie, słyszałem od wielu osób że taki pies NIBY nie może przekroczyć dziennie dawki 80gram karmy czy to prawda? 80gram to według mnie troszkę za mało, patrząc na suchą karmę jaką mu daje to według dawkowania powinna dostawać około 280gram tej karmy dziennie... 3/4 szklanki wychodzi jakieś 100gram na porcje, czy jeśli będę jej dawał rano około właśnie 3/4 szklanki w południe kaszę w proporcjach 1/3 saszetki (ma 100gram) do tego troszkę warzyw i wieczorem znowu 100gram karmy będzie dobra?
I jak to jest z tą wagą? Ile pies 9tyg. powinien warzyć ? bo według mnie 5kg to troszkę za mało.
Przepraszam jeśli jest już taki temat i prosiłbym o odpowiedź
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum