Wysłany: 21-01-2013, 11:48 Jak oduczyć psa wachania i lizania mojego krocza?
Witam, mam pytanie dot. "dojrzewania chłopców", 4 miesiące temu adoptowaliśmy Bobka( miał wtedy 8 m-cy), jego poprzedni właściciel nie miał dla niego czasu. Było widać,że psiak ma braki w wychowaniu: ciągnął na smyczy, rzucał się na wszystko i wszystkich. Mimo pracy z nim mamy problem z tym, że pies nie zawsze przychodzi na naszą komendę, "leci" jak szalony jak zobaczy innego psa. Dużym problemem dla mnie jest, że pies bardzo nachalnie i kiedy tylko ma okazję(a znajduję ją co chwila) wącha i próbuje lizać moje krocze. Nie potrafię sobie z tym poradzić, nie wiem jak go tego oduczyć. Ma ktoś pomysł?
Kiedy go wzięliśmy często próbował "gwałcić" swoja poduszkę i kocyk a zdarzało się,że mnie i dziecko znajomych. Pani wet. pow,że to tez jest jego forma chęci dominacji, po krótkim czasie przestał. Niestety teraz powrócił do swojego "nawyku" myślę o kastracji, myślicie, że to pomoże? Chce bardzo oduczyć go tych zachowań bo czuje się niezręcznie gdy odwiedzają nasz znajomi a Bobek siedzi im" z nosem w kroku".
Karolina i Bobe, moja Megan mimo tego, że jest suczką też mi czasem wącha krocze nie wiem co jest tego powodem. Czasem jak goście do nas przychodzą to im też wącha..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum