Moja Majka ma pęknięty palec pierwszy od wewnątrz łapki, mały odprysk od kości. Kiedy to się stało, jak, od czego nie mamy pojęcia. Najpewniej od wściekania, skakania, uderzenia w coś łapką. Lekarz nie może łapy wsadzić w gips bo sunia rośnie (ma 5 m-cy). Zawinął jej taką bulwę na łapie (we wtorek) od góry do dołu z warstw ligniny, plastra i na czubku usztywniającej siatki. Mamy chodzić i zmieniać to co tydz. Najkrócej 2-3 tyg najdłużej 4 tyg. Pies ma tego nie moczyć (ciekawe jak jak pada od 2 dni a zawijasy z folii i taśmy nie wiele dają), ma nie szaleć (no z tym się nie da) i nie zerwać (na szczęście specjalnie jej to nie przeszkadza). Mam do Was pytanie czy mieliście taki niemiły wypadek ze swoim szczeniakiem? i czy metody leczenia były podobne? Na pewno pies z tym tydz nie wytrzyma (jutro idziemy to zmienić!) bo i ta bulwa jest brudna okropnie i już się zsunęła i pies chodzi jak pokraka. Boję się, że jej się łapka odkształci i zamiast dobrze, będzie gorzej. Proszę o info.
_________________ MM
Ostatnio zmieniony przez tenshii 02-04-2014, 21:34, w całości zmieniany 1 raz
Gosiamaczek, o kurka my nawet nie tak daleko od siebie mieszkamy i mamy podobny problem. Moja wet z Tłuszcza powiedziała, że też nie ma co wsadzać łapy w gips bo nie jest załamana. Nelka utyka i powiedziała, że może to potrwać jeszcze ze trzy tygodnie do całkowitego wygojenia.Neilla nie ma żadnej bulby owiniętej nasza wet kazała robić okłady z sody ( łyżeczka na pół szklanki wody) przez kilka dni i oczywiście nie forsować jej. A mogę wiedzieć gdzie chodzicie do wet szukam dobrego i sprawdzonego, tą naszą wet też chwalą, ale zawsze dobrze mieć kogoś w zanadrzu.
[ Dodano: 07-06-2013, 11:00 ]
O kurka, ale ze mnie gapa Twój pies pewnie już nieźle bryka, nie spojrzałam na datę postu, dopiero dziś mnie tchnęło aby zerknąć. Napisz jak długo dochodziła do formy jej łapka.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum