|
Dieta szczeniaka |
| Autor |
Wiadomość |
mlena

Mój labrador: Blues
Pies urodził się:
02.09.2010
Wiek: 48 Dołączyła: 02 Lis 2010 Posty: 642 Skąd: Swarzędz
|
Wysłany: 12-12-2010, 11:18
|
|
|
ja sie nie dziwię ,ze piesek ma luźną kupe, pierwsza sprawa nagła zmiana karmy , druga zmiana na karmę bardzo niskiej wartości
pamiętam jak przy poprzednim p[iesku zamówiłam karmę i miała mega spóźnianie musiałam kupić szybko jakaś karmę była to sobota po południu więc nie miałam wyboru kupiłam mu pedi gree żeby dodatkowo dodać i doczekać poniedziałku , mały wtedy od razu dostał biegunki . nigdy więcej tego świństwa nie dostał
lepiej dać porządną karmę droga? zaoszczędzisz na witaminach i na weterynarzu policzcie ile kosztuje Was wizyta u weta kilka wizyt i doliczcie to do kosztów niskiej jakości karmy
przy dobrej karmie witamin sie nie dodaje gdyż posiada wszystkie niezbędne składniki |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
diox220

Mój labrador: Nesto
Pies urodził się:
16.07.2010
Wiek: 34 Dołączył: 04 Lis 2010 Posty: 22 Skąd: Ostrowiec Św
|
Wysłany: 15-12-2010, 19:54
|
|
|
| Niewiem czy dobrze pisze ale jest taki problem z Nesto że jje kamienie z tego co wiem to brakuje mu wapnia ? co moge mu dać do jedzenia co ma duzo wapnia i mu nie zaszkodzi ? |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Mój labrador: Lorena[*]
Suczka urodziła się:
25.12.2007
Mój labrador: Nitka Jamnior
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Mój labrador: Dolly chesapeak bay retriever
Suczka urodziła się:
01.02.2015
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 02 Mar 2008 Posty: 3359 Skąd: Bielsko Biała
|
|
|
|
 |
tenshii
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009
Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009
Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009
Pomogła: 7 razy Wiek: 41 Dołączyła: 21 Mar 2010 Posty: 8526 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 15-12-2010, 19:57
|
|
|
diox220, wysnułeś wniosek że brakuje mu wapnia po tym, że je kamienie?
Niekoniecznie. Niektóre laby po prostu tak mają, że jedzą różne rzeczy. Pilnuj go bo jedzenie kamieni może się źle skończyć. |
_________________ They gave me a Labrador Retriever cause other Angels
were busy
Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Suczka urodziła się:
01.02.2015
|
|
|
|
 |
mlena

Pies urodził się:
02.09.2010
|
Wysłany: 16-12-2010, 20:41
|
|
|
a co powiecie na to..
dzisiaj przyłapałam Bluesa w łazience wyciągnął chwilę wcześniej zrobioną przez kota kupę z kuwety mamy taką zamykaną kuwetę z drzwiczkami ten tam łeb wsadził i wytargał kupsko na środek łazienki nie zdążył zjeść bo weszłam ale nie wiem do końca co zamierzał z tym zrobić
to już kolejny raz kiedy ładuje łeb do kuwety , co go tam tak ciągnie ? |
_________________ Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, gdy nasze skrzydła zapomniały jak latać.
 |
|
|
|
 |
Lorena
TW...

Suczka urodziła się:
25.12.2007
Suczka urodziła się:
09.04.2010
Suczka urodziła się:
01.02.2015
|
|
|
|
 |
Bora

Pomogła: 7 razy Dołączyła: 26 Lis 2007 Posty: 4631 Skąd: Polska
|
Wysłany: 16-12-2010, 21:35
|
|
|
| mlena napisał/a: | | co go tam tak ciągnie ? |
Kocia kupa
Patrząc na zachowania psów, musi im wybitnie smakować. |
|
|
|
 |
Pattina
<3

Mój labrador: Tajson
Pies urodził się:
18.08.2010
18.08.2010
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 17 Paź 2010 Posty: 3831 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 16-12-2010, 22:09
|
|
|
Taj na dworze nie interesuję się kupalami.
Nawet nie niucha zbytnio.
Pójdziemy w odwiedziny do mojej mamy gdzie został kot i też robi atak na jego kuwetę , dlatego jak wpadamy nie tylko miski idą w górę ale i kuweta też |
|
 |
mlena

Pies urodził się:
02.09.2010
|
Wysłany: 18-12-2010, 19:55
|
|
|
| Lorena napisał/a: | | mlena, co pies je na codzień? |
dostaje RC junior large poza tym smaczki dla szczeniąt, jako przegryzki kurze łapki , kości , ostatnio jakieś płucka od weta kopiliśmy , jabłuszko , banan marchewkę do chrupania , od czasu do czasu gotowany obiadek np dziś ryz cielęcina marchew i buraczek
to tak prze biegowo jego menu
kocią kupę sobie dziwnie upodobał i wysypuje też żwirek z kuwety muszę pilnować jego wizyt w łazience a tam lubi najbardziej spać
[ Dodano: Sob 18 Gru, 2010 ]
dodam ,ze psie kupy i jego własne niespecjalnie go interesują , tak więc nie wiem skąd się to u niego wzięło |
 |
|
|
|
 |
katbryk88

Mój labrador: Laba
Suczka urodziła się:
10.10.2010r.
|
Wysłany: 20-12-2010, 18:16
|
|
|
| Witam Was po świętach będę posiadaczka pieknej suni- szczeniaczak 10tyg, hodowca mowi zeby ja karmic tylko sucha karma i ponoc najlepsza jest royal? co o tym sadzicie? |
|
|
|
 |
Pattina
<3

Mój labrador: Tajson
Pies urodził się:
18.08.2010
18.08.2010
Pomogła: 7 razy Wiek: 36 Dołączyła: 17 Paź 2010 Posty: 3831 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-12-2010, 20:18
|
|
|
| katbryk88 napisał/a: | | Witam Was po świętach będę posiadaczka pieknej suni- szczeniaczak 10tyg, hodowca mowi zeby ja karmic tylko sucha karma i ponoc najlepsza jest royal? co o tym sadzicie? | Poczytaj na forum o karmach, ile osób tyle opini o każdej różnej karmie Jednym ona odpowiada innym nie. Czym sunia była karmiona u hodowcy ? |
|
 |
nata
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Maj 2010 Posty: 5230 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 20-12-2010, 20:31
|
|
|
katbryk88, tutaj jest temat o karmach, na pewno znajdziesz wiele cennych informacji - http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=3143
Ogólnie można znaleźć coś tańszego z tej samej półki co royal, ale tak naprawdę i tak wszystko będzie zależało od psiaka, od tego jaką karmę najlepiej będzie przyswajał Ważne czym był karmiony u hodowcy, jeżeli będzie się dobrze sprawował na tej karmie, to można kontynuować, jeżeli chcecie zmienić, to najpierw poszukajcie i poczytajcie a następie stopniowo wprowadzajcie nową karmę, bacznie obserwując czy psiak będzie ją tolerował |
|
 |
frodolin

Mój labrador: Frodo(*), Figaro
Pies urodził się:
22.06.2010
|
Wysłany: 20-12-2010, 20:35
|
|
|
do katbryk88
ja też tak myślałam że royal jest dobry, niestety moja pani od szkolenia uświadomiła mi ,że jestem w błędzie dała mi opis składu karm bez nazw handlowych i poprosiła o wybranie moim zdaniem najlepszej, no i dowiedziałam się że royala wybrałam na piątym miejscu na sześć możliwych i teraz zamim coś kupię dla psiura do jedzenia to czytam skład, ja przeszłam na orijen, ale mogę polecić jeszcze akanę, white wolf, po orijenie pies miał trochę mniej zwartą kupkę ale po tygodniu wszystko wróciło do normy |
|
|
|
 |
mlena

Pies urodził się:
02.09.2010
|
Wysłany: 21-12-2010, 20:03
|
|
|
ja jestem z royala zadowolona , zaufanie miałam wcześniej tez do eukanuby , purinka pro plan tez dobra ponoć ale o acanie to tez rożne opinie słyszałam
nam wetka acane odradziła , wysokobiałkowa dieta obciąża nerki i wątrobę |
 |
|
|
|
 |
Czarrrna_

Mój labrador: Luna
Suczka urodziła się:
21.10.2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 35 Dołączyła: 22 Gru 2010 Posty: 232 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 25-12-2010, 20:51
|
|
|
jak zabieralam Lunke od wlascicielki to dostalam troszke jedzonka w woreczku (ANF PUPPY), wcinala to jak byla naprawde glodna, ale nie widzialam wielkiego entuzjazmu kiedy zblizala sie pora karmienia. postanowilam wiec zmienic karme, poprosilam w zoologicznym o jakas najbardziej zblizona pod wzgledem wartosci odzywczych do poprzedniej i kupilam z firmy Eukanuba, dla szczeniaczkow duzych ras. Mala wcina teraz ladnie, jednak zaczynam jej pokazywac pomalutku jak smakuje normalne jedzonko:)
rano dostaje sucha karme, w poludnie tez, ok 15-16 ryz z marchewka i piersia z kurczaka (wszystko gotowane!) i ok 19 troszke suchej karmy tez i mala jest w niebo wzieta:) |
_________________ Teraz wiem, ze niebo jest w domu. Niebo rozswietlone iskrami milosci i radosci w oczach mojego 30kg szczescia! Kocham najmocniej |
|
|
|
 |
kluszczonka

Mój labrador: Marey
Pies urodził się:
1.10.2010
|
Wysłany: 10-01-2011, 23:18
|
|
|
| A powiedzcie mi czy mój Marey powinien jeść oprócz suchej karmy cos jeszcze?mam mu wzbogacać jakoś posiłki?czy pełnowartościowa karma hill'sa dla juniora wystarczy?wspomne tylko, że od czasu do czasu zamiast karmy suchj daję mu taka z puszki, animoda gdzie ma pełno mięcha w mięchu. |
|
|
|
 |
Fafluchtacz

Mój labrador: Hera
Suczka urodziła się:
22.06.2010
|
Wysłany: 11-01-2011, 00:10
|
|
|
| kluszczonka napisał/a: | | A powiedzcie mi czy mój Marey powinien jeść oprócz suchej karmy cos jeszcze?mam mu wzbogacać jakoś posiłki?czy pełnowartościowa karma hill'sa dla juniora wystarczy?wspomne tylko, że od czasu do czasu zamiast karmy suchj daję mu taka z puszki, animoda gdzie ma pełno mięcha w mięchu. |
Ile posiadaczy psów tyle opinii. Generalnie są zwolennicy karmienia tylko karmą suchą (jeśli jest pełnowartościowa i dobrej jakości to nie ma problemu), są zwolennicy mieszania tj. czasami sucha, czasami gotowane, czy z puszki. Są tacy, którzy karmią tylko gotowanym, albo i tacy co stosują BARF. Wiadomo, że sucha karma jest najwygodniejsza, kupujesz wór i po prostu sypiesz, bez przygotowywania. Trochę wersja dla "leniwych", ale za to pełnowartościowa i nie trzeba się martwić o dobieranie składników. Ja lubię trochę swojej Herze pomieszać, tak żeby jej się nie znudziło . Zresztą zauważyłam, że gotowane jej bardzo smakuje, więc gotuję jej 2-3 razy w tygodniu, zależy, czy mam czas. Jednak uważam, że to co Ty podajesz swojemu pupilowi jest wystarczające. A jeśli chcesz się pobawić w gotowanie to tylko sprawisz swojemu Marey'owi przyjemność. Ja się muszę w końcu zabrać i samej wypiec ciasteczka wątróbkowe. Są dobre na używanie ich jako smaczków do nauki |
|
 |
bigsmith21

Mój labrador: Najka
|
Wysłany: 17-01-2011, 12:46 JAK KARMIC??!!
|
|
|
Witam wszystkich!
Od niedzieli mam pieska z hodowli gdzie byla karmiona pedegree junior i wiem ze to nie jest odpowiednia karma! teraz podaje jej ryz z warzywami i kurczakiem (skrzydelka i porcja rosolowa oczywiscie bez kosci ) Psinka ma 8 tygodni! Do tego ryzu dosypuje jej tej marketowej karmy zeby ja skonczyc, w sumie jakies witaminy napewno tez ma! Chcialbym sie dowiedziec ile jej dawac tego ryzu z warzywkami i kura! Stosuje proporcje 1:1:1 i daje 3 razy dziennie jakies 5 pelnych lyzek tego miksu na porcje! zjada w 30 sekund! Wiem ze nie bede stanie zapewnic jej kazdego dnia gotowanego jedzenia i musze kupic tez karme ale niewiem jaka zabardzo! Troszke czytalem i chcialbym zebyscie mi doradzili! Szukam karmy nie drogiej ale nie nagorszej! I jak myslicie,zdrowiej dla psa gotowane czy gotowa karma! i czy moge takiemu szczeniakowi podaac rozgotowane lapki kurze z tym ryzem i warzywami??!! Pozdrawiam! |
|
 |
nata
Natalia & Polina

Mój labrador: Pola
Suczka urodziła się:
27.03.2010
Pomogła: 2 razy Wiek: 37 Dołączyła: 17 Maj 2010 Posty: 5230 Skąd: Pabianice
|
|
|
|