Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Ryniu
18-09-2012, 23:17
Młodziutka Vivien DT okolice Warszawy
Autor Wiadomość
Rinuś 

Mój labrador: Brutus
Pies urodził się:
01.04.2005

Mój labrador: Salma
Suczka urodziła się:
04.02.2012

Mój labrador: Brutus
Pies urodził się:
01.04.2005

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 19-09-2012, 15:16   

Monisiaczek napisał/a:
Czy w takim razie można prosić o zamknięcie tego tematu?

Tak by było najlepiej...

Vivciu biegaj teraz na czterech łapkach szczęśliwie... [*]

myszkapatii 
HADES

Mój labrador: HADES
Pies urodził się:
22.02.2011

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 19-09-2012, 15:21   

[*]
,,On jest Twoim przyjacielem,Twoim partnerem, Twoim obrońcą, Twoim psem. Ty jesteś Jego życiem, Jego miłością, Jego panem. On będzie Twój, wierny i posłuszny do ostatniego bicia Jego serca. Ty jesteś Mu winien zasłużyć na takie oddanie."

usia155 

Mój labrador: Bella
Suczka urodziła się:
10.07.2010

Mój labrador: Asta
Suczka urodziła się:
26.09.2009

Wysłany: 19-09-2012, 15:29   

[*] :cring:
http://forum.labradory.or...p=278096#278096 ----> Zapraszamy do galerii Belli i Asty

AnIeLa 

Mój labrador: Asior
Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Wysłany: 19-09-2012, 15:31   

Żaden z psich tematów nie był zamykany w tęczowym moście. Niech forumowicze mają szanse wrócić tu za miesiąc , rok jak emocje już opadną i jeśli będą mieli potrzebę napisać, że pamiętają o Viv.

Jednak prosiłabym o uszanowanie pamięci o Vivce.

Padło tu wiele słów w różnym tonie.

Wystarczająco wiele.

Pikuś 

Wysłany: 19-09-2012, 16:18   

Ja się z Viv nie pożegnałam.
Nie wierzę w to co się stało... Nie będę się powtarzać, ale jak można było do tego dopuścić?!

Vivienko kochana byłaś w moim serduszku i Ty jedna wiesz ile dla mnie znaczyłaś i jak starałam Ci się pomóc - nie ja jedna z resztą - nie ma Cię już z nami, ale my ciągle jesteśmy z Tobą.

pado 

Mój labrador: Bari [*]
Pies urodził się:
10.12.2003- 11.06.2015

Mój labrador: Dejzi
Suczka urodziła się:
26.04.2009.

Mój labrador: Brego (Max Sodalis)
Pies urodził się:
16.03.2015.

Wysłany: 19-09-2012, 16:24   

(*) dla Vivki :cring:

ambird
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2012, 16:28   

Dziś nawet niebo płacze...

ryba1 

Mój labrador: AZA
Suczka urodziła się:
22.10.2010

Mój labrador: CHA-CHA
Suczka urodziła się:
22.10.2010

Mój labrador: Lili
Suczka urodziła się:
.......2010

Wysłany: 19-09-2012, 17:47   

:cring:

byq 

Mój labrador: Kaizen[*]
Mój labrador: Puma
Suczka urodziła się:
18.09.2009

Mój labrador: Zefir
Pies urodził się:
01.05.2007

Wysłany: 19-09-2012, 21:00   

Tak jak pisałem, nie rozumiecie i dopowiadacie sobie historię, zarówno do Viv jak i do Kaizena.
Kaizen nie chodził po rzece skutej lodem, tylko po parku, po drodze mijaliśmy co najmniej dwie rozmarznięte rzeczki do których nie wlazł mimo że kochał wodę i zawsze do niej leciał, na końcu parku jak zobaczył, w sumie to bardziej strumyk niż rzekę, bo wody było do połowy uda to poleciał jak wariat i skoczył. tak jak już wspomniałem, gdybym wiedział że się przewrócę to bym usiadł, więc podarujcie sobie te komentarze że ktoś specjalnie Viv utopił.
A to że do tej pory waszym psiakom nic się nie stało, weźcie pod uwagę że możecie mieć po prostu dużo szczęścia, jedyna możliwość to trzymać psa na krótkiej smyczy non stop przy nodze a i to nie zagwarantuje Ci że jakiś wariat nie potrąci Cię samochodem zabijając przy tym psa.
Czy wtedy byłaby to Twoja wina bo szłaś za blisko drogi?
jak chcecie udowodnić jakimi wspaniałymi jesteście opiekunami swoich psiaków zróbcie to w innym, pozytywnym wątku, a nie urządzacie sobie pojazdówkę po kimś komu utopił się właśnie pies.
Zresztą cała ta dyskusja jest bez sensu, pieniacze zawsze będą najwspanialsi i pierwsi do krytyki wszystkich.
EOT

joanna 

Mój labrador: BRANDO
Pies urodził się:
15 01 2010

Wysłany: 19-09-2012, 22:06   

wrócę tu jak ochłonę.. Vivciu ,czemu piszecie ze Viv była nieszczęsliwa całe zycie,przeciez ona nie rozumiała że jest na DT,dla niej był to po prostu DOM,czemu piszecie ze nie miała swojego ludzia?a kim była Arleta?pies nie wie tego ze tu w necie tocza sie poszukaiwania ,akcje i inne wydarzenia,przeciez Viwka była kochana,miała ciepełko,zabawy,i wygladała ze jest szczęśliwym psem.na poczatku byłam wściekła na Arletę ale kto jak nie ona zajął sie Viv?czemu nikt inny z Was tego nie zrobił,czemu ja tego nie zrobiłam?Nie podcinajcie dzeiwczynie skrzydeł bo odpowiedzialnosc za ten wypadek jest dostateczna kara ,chyba najgorsza z mozliwych.VIVCIU-nigdy Cię nie zapominy,do zobaczenia maleńka...

lucky73r 

Wysłany: 19-09-2012, 22:25   

:bad: krew mnie zalewa jak czytam te oszczercze i jadowite komentarze,skąd w was ludzie tyle tego jadu i nienawiści???lepiej tą złą gadkę zamieńcie na jakiś dobry uczynek nieważne czy względem zwierzęcia czy człowieka.Dopóki ludzie będą się tak właśnie zachowywać jak wy co oceniacie to nie będzie na tym świecie nikomu lepiej ,ani zwierzakom ani nam ludziom.Nie wiem jak można pisać jakieś domysły nie będąc tam na miejscu i obwiniać ludzi posądzając jakbyście byli wszechwiedzący,no ale w sumie u nas w kraju to zawsze tak jest .Myślę ,że każdemu tu piszącemu forumowiczowi przydałaby się chwila refleksji i zastanowienia nad sobą i swoim postępowaniem(bo nikt z nas nie jest święty,a jeśli ktoś tak o sobie myśli to czemu nie zajął się Vivką?) a nie pisanie pod wpływem chwili i emocji i jednego komentarza który pociągnął lawinę innych.
:cring: wiem że Vivka jest szczęśliwa tam gdzie teraz jest czyli w psim raju (*)

katerina 
Ami i 2 oswojonych

Mój labrador: Ami
Suczka urodziła się:
21.12.2010

Wysłany: 20-09-2012, 11:28   

"Dokąd idą psy gdy odchodzą? No bo jeśli nie idą do nieba,
to przepraszam Cię, Panie Boże, mnie tam także iść nie potrzeba.
Ja proszę na inny przystanek - tam gdzie merda stado ogonów;
zrezygnuje z anielskich chórów tudzież innych nagród nieboskłonu.
W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły;
w moim niebie będę znowu głaskać moje wszystkie pożegnane psy..."

Myślę, że nie ma już co szukać winnych, rozdrapywać ran. Boli mnie, że los napisał dla Vivki taki scenariusz bez happy endu. To takie niesprawiedliwe. Nie umiem się z tym pogodzić. I miałam w głowie taką myśl, i pewnie nie tylko ja...że któregoś dnia ułożę swoje życie na tyle, że będę mogła ją zabrać do siebie, że to ja będę jej ludziem. Niestety chyba tylko w bajkach zawsze wszystko kończy się dobrze, a życie to jak widać nie bajka. Vivciu mam nadzieję, że jesteś teraz szczęśliwa, żałuję że się nigdy nie spotkałyśmy, mam nadzieję, że będzie nam dane tam...po drugiej stronie tęczy. Żegnaj (*)

Galeria Amuli Żabuli:
http://forum.labradory.org/viewtopic.php?t=5205

agusia1974
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2012, 11:45   

[*] :cring:

AnIeLa 

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Wysłany: 20-09-2012, 11:50   

Powtarzam :
Prosiłabym o uszanowanie pamięci o Vivce.

Padło tu wiele słów w różnym tonie.

Wystarczająco wiele.

kolorowooka 

Mój labrador: Lady
Suczka urodziła się:
17.09.2011

Wysłany: 20-09-2012, 19:08   

Dopiero sie dowiedzialam :cring: :cring: :cring:

Zegnaj Vivien, zawsze usmiechniety czarny pucholku [*]

Di 

Mój labrador: Bianka
Suczka urodziła się:
4.12.2011

Wysłany: 20-09-2012, 20:48   

jestem w szoku; jest mi bardzo przykro;
szczerze współczuję DT, Arlecie, wbrew temu wszystkiemu, co się mówi, pisze, to nie była jej wina.

Vivien, jestem pełna nadziei, że teraz za TM masz swoje cztery łapki i ukochany dom! ;*
będę pamiętać o bohaterce na wózku.

www.bianucha.blog.pl

Olga47 

Wysłany: 21-09-2012, 15:45   

Wiecie co bluzgacze musicie być bez serca skoro obwiniacie o to wszystko Arlete - Arleta jako jedyna dała Vi dt. Podkreślam sama bo nikt nie chciał Viv się zająć. Nikt tego nie widzi... Lepiej kogoś zgnoić i nie zostawić na nim suchej nitki - jasne w internecie fajnie się rzuca błotem. Każdy mówił co by zrobił i tak dalej ale nikt się nie zgłosił wówczas gdy Viv potrzebowała dt. Teraz każdy jest do rozliczeń. Wstyd!

AnIeLa 

Pies urodził się:
27.06.2005 -08.02.2021

Wysłany: 21-09-2012, 15:50   

Olga47, proszę o zaprzestanie podgrzewania atmosfery na forum.
Daj odejść Vivienne w spokoju

A Arleta nie była jedyna która dała Vivienne DT. Proponuję przeczytać wątek najpierw zanim zacznie się pisać.

Kolejne posty które będą podgrzewały atmosferę będą usuwane. Proponuję użyć opcji pw.

anna3678 
Ania & Lusi

Mój labrador: Lusi
Suczka urodziła się:
28.03.2009

Wysłany: 21-09-2012, 20:19   

Dopiero zobaczylam na fb... lzy mi sie zakrecily w oku.... badz szczesliwa Viv za TM .... (*).....

dogomaniaczka 

Suczka urodziła się:
1.02.2011

Mój labrador: Kawa
Wysłany: 21-09-2012, 20:42   

Śmierć Vivci wstrząsnęła mną. Nie udzielałam się zbyt wiele w jej temacie, ale zawsze była mi bliska i na bieżąco śledziłam jej losy. Trzymałam za nią kciuki. Chciałam ją poznać, ale nie było mi to dane...

Nie pisałam do tej pory nic, bo wiadomość o jej śmierci wywołała we mnie mnóstwo pytań i emocji. Nie zamierzam jednak poruszać tu tego tematu. Niech śmierć Viv stanie się dla nas zapalnikiem do czegoś dobrego, niech nie pójdzie na marne. Wyciągnijmy z niej naukę na przyszłość, wyostrzmy swoją ostrożność w opiece nad naszymi ukochanymi pupilami, ale też popracujmy nad naszymi ludzkimi odruchami w stosunku do drugiej osoby, bo to, co teraz ma tu miejsce nie ma nic wspólnego z tą dobrą stroną naszego gatunku. Zamiast koncentrować się na złości, spożytkujmy tą energię na pomoc psiakom, które żyją i tej pomocy rozpaczliwie potrzebują. Niech Viv stanie się pomnikiem tego, co my ludzie jesteśmy w stanie zrobić dla czworonożnych przyjaciół. Bo za życia zaznała wiele dobrego i gdyby właśnie nie pomoc i ludzka desperacja, nie byłaby tak szczęśliwa, jak była.

Viviciu, biegaj już bez wózeczka. [*]
http://forum.labradory.or...e76c6562#332237

Odpowiedz do tematu