Jest zakaz.
Tyle, że polskie prawo jest tak dziurawe, że pseudohodowcy obchodząc je potworzyli stowarzyszenia i teraz działaja na zasadzie "legalnej", zarejestrowanej hodowli..
A najokropniejsze jest to, że wystawiają sobie jakies śmieszne "rodowody" i biorą za to takie kwoty, że trzeba się dobrze wczytać, żeby wiedzieć, że pies pochodzi z pseudohodowli.. A niestety wielu ludzi przed zakupem psa, ma niewielkie pojęcie jak odróżnić hodowcę od chodofcy.
Wysłany: 11-11-2012, 22:36
Kochani! Mam pytanie czy ktoś z Was słyszał lub z Waszych znajomych o hodowli "Klonowa Ostoja" z Turka? Jeśli tak bardzo proszę o PW.
Mój labrador: Hera
Suczka urodziła się:
24-02-2010
Wysłany: 29-11-2012, 00:40
Ooo i tu też pyskówki
Moje zdanie po przeczytaniu wszystkiego, choć późno jest i mogłam czeguś nie zrozumieć B to nie dysplazja-czyli nie choroba, pies z A mający przodków z A, ale rodzeństwo z B co wtedy, szukać rodzeństwa i dopytywać się o wynik, no bo: kupuję sobie pieska z A, przodkowie tez mieli A, więc jestem happy i go rozmnażam, ale jego rodzeństwo ma B, albo i gorzej i co wtedy? czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal? (a dlaczego właściciele rodzeństwa muszą mi powiedzieć jaki mają wynik, może nie chcą-wolno im i co wtedy) Matko, nie za daleko się zapędziłyście dziewczyny? To tylko moje takie ple ple z moimi wnioskami.
Wada zgryzu to nie żaden problem, jeżeli ktoś chce do kanapy, ciachnie, dzieci nie będzie, a psu nic nie jest, a poza tym jeżeli to dziedziczne, to skąd pewność, kto przenosi, które pokolenie? To co wtedy wycofujemy sukę, lub psa, choć obydwoje mają garnitur równiutki?
Krystyna dzięki za wiedzę, widać, że ja masz, spokojnie i stanowczo napisane, ale z sensem.
Aganica za ten eksterier Loviaczka to jak możesz, on jest piękny, kawał faceta, ale ja laik Weronika S witam rodzinkę, spodobał mi się Twój post o zastanowieniu się 3 razy nad hodowlą, powiem więcej proponuje odwiedzić, jak się da, takową w momencie posiadania szczylków. Ja taką okazję miałam, mój sąsiad zapalony hodowca rotków ma taką z prawdziwego zdarzenia i powiem jedno-dziękuję bardzo, nigdy w życiu, spanie przy kojcu, sprzątanie po 9 srajkach o nie, wiem ile kasy wydaje na wszystko, a do reproduktora jechał do Serbii.
Tsunami Ty jesteś baba z charakterem, ale arogancka-sorry, a już Twój tekst o latach doświadczenia mnie powalił patrząc na Twój wiek-ja przy Tobie jestem starsza od kamienia przydrożnego To moja opinia patrząc na Twoje posty. Nie gniewaj się, ale jak pisała Weronika S jak spokojnie tłumaczysz, to aż miło się czyta.
Tyle i zakończę zdaniem adekwatnym do tematu: tylko r=r!!! a dalej: patrz jakie badania, rozmawiaj i oglądaj oraz pytaj.
Pies urodził się:
Wiek: 38 Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 2487 Skąd: z nikąd
Wysłany: 29-11-2012, 12:15
Nitka napisał/a:
Tsunami Ty jesteś baba z charakterem, ale arogancka-sorry, a już Twój tekst o latach doświadczenia mnie powalił patrząc na Twój wiek-ja przy Tobie jestem starsza od kamienia przydrożnego
a ja myślę że niepotrzebnie wykopywana jest dyskusja sprzed 5 miesięcy i na nowo podgrzewana. Jeśli chodzi o Tsunami to uważam, że nie na miejscu jest nazywanie jej arogancką osobą , w tym momencie to należałoby jej raczej pogratulować, gdyż z tego co się orientuje została ona świeżo upieczoną mamą .
Wiek: 42 Dołączyła: 29 Cze 2011 Posty: 853 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-11-2012, 12:16
Nitka, na każdym forum pewnie jest zagorzała dyskusja w tym temacie Wujek Olaf wita Hercię
[ Dodano: 29-11-2012, 12:17 ]
effcyk napisał/a:
nie na miejscu jest nazywanie jej arogancką osobą , w tym momencie to należałoby jej raczej pogratulować, gdyż z tego co się orientuje została ona świeżo upieczoną mamą
a ja myślę że niepotrzebnie wykopywana jest dyskusja sprzed 5 miesięcy i na nowo podgrzewana.
Jestem tego samego zdania.
Nitka napisał/a:
Ty jesteś baba z charakterem, ale arogancka-sorry, a już Twój tekst o latach doświadczenia mnie powalił patrząc na Twój wiek-ja przy Tobie jestem starsza od kamienia przydrożnego
Jeśli już chcesz pisac takie rzeczy to pisz ale przez pw.
_________________ "Mieszańce chroni więc sama natura, psy rasowe chroni mądry dobór hodowlany, "rasowych bez rodowodu" nie chroni nikt i nic. O tym naprawę nie wolno zapominać!"
Suczka urodziła się:
24-02-2010
Wysłany: 29-11-2012, 13:37
Na Miły Bóg, ja żartowałam i pisałam to z"humorem" Więcej luzu dziewczyny
dlaczego mam pisać na pw, przecież wszystkie pisałyście na tym forum -ja się tylko odniosłam do Waszych postów i nie mam nic do ukrycia i nikogo broń Boże nie obrażam. Ja lubię Tsunami i jej teksty, tak jak i wszystkie inne-poza takimi, że bez papierów to też czysty labek- kiedy one wszystkie brudaski są
Dlaczego jak ochy i achy to publicznie, a jak inne zdanie to na pw.
Ja doskonale wiem, że hodowla to orka na ugorze, a napisałam o Tsunami bo mnie rozbawiło jej stwierdzenie o latach, ot i tyle. Pa.
Pies urodził się:
Wiek: 38 Dołączyła: 24 Lis 2008 Posty: 2487 Skąd: z nikąd
Wysłany: 29-11-2012, 13:44
Weronika_S, moim zdaniem ma dużo. Nie sztuka wyciągnąć temat sprzed 5 miesięcy i poobrażać kogoś publicznie. Bez przesady. Jest to tym bardziej dla mnie nie fair, że Tsunami od kilku dni na forum nie ma z wiadomych względów i nie może pewnie nawet się odnieść do powyższego posta, szczególnie do fragmentu o niej. Mnie osobiście nie byłoby miło jakbym po kilku/kilkunastodniowej przerwie weszła na forum i poczytała o sobie, że ktoś uważa mnie za arogancką, bo coś tam pół roku temu napisałam . Paranoja....
Suczka urodziła się:
24-02-2010
Wysłany: 29-11-2012, 13:54
Cytat:
Nie sztuka wyciągnąć temat sprzed 5 miesięcy i poobrażać kogoś publicznie.
na miłość Boską, ja jej nie obraziłam, litości, znamy się z info, gdzie jestem od 3 lat i zawsze b. chętnie ją czytam, jej porady i nie tylko, dlatego napisałam, że ma charakter -z sympatią i wymieniłam też różne inne dziewczyny.
effcyk HUMOR HUMOR, świat jest taki szary.
A paranoja- to dobre słowo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum