Moja siostra właśnie mi napisała,że w weekend jedzie po 2 owczarki podhalańskie. Mało tego ponoć musi je kupić. Jakiś czas temu znajoma moje drugiej siostry kolejny raz rozmnożyła swoje psy w typie rasy. Ponieważ moja siostra nosi się z zamiarem kupna 2 suk ta dziewczyna zaproponowała swoje szczeniaki. Moja siostra powiedziała wstępnie,że ok weźmie na wiosnę. Cena szczeniak to 200 zł. za sztukę. Wczoraj ta dziewczyna skontaktowała się z siostrą,że mają zabrać psy,bo gonią jej kaczki. Moja siostra została postawione pod murem,choć po moim wykładzie na temat kupowania psów od takich ludzi zmieniła zdanie. To kretyński pomysł brać te szczeniaki i to teraz,gdy będą siedziały całymi dniami same w garażu. Przeprowadzka mojej siostry do domu na wsi opóźni się co najmniej o rok z powodu wypadku. Bez sensu brać psy,by raz dziennie jechać 7 km.dać im jeść. A gdzie jakiekolwiek kontakty z ich 6 letnią córką, która będzie je widywać do lata może z 2 razy w miesiącu. Mówię poczekajcie, aż się przeprowadzicie a potem kupcie psy z prawdziwej hodowli. No i oni zadzwonili do mojej drugiej siostry żeby przekazała tym znajomym,że rezygnują. Znajomi oburzeni, moja druga siostra wściekła,że odmawia się jej znajomym. I teraz nie wiem co w końcu postanowią. a ci ludzie bezczelni-rozmnażają psy bez uprawnień. Potem je opychają za grosze i jeszcze mają pretensję,że ktoś nie chce! "Hodowczyni" tak troszczy się o szczeniaki,że ma w nosie co z nimi będzie dalej-byle zgarnąć te cztery stówy i mieć problem z głowy. Takie praktyki powinny być zakazane! Kiedy to się w końcu skończy?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum