Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Hodowla Z Sosonowego Kręgu
Autor Wiadomość
mw3105 

Mój labrador: Elza
Suczka urodziła się:
6.04

Wysłany: 25-05-2015, 23:03   

Faktycznie trudno się nie wypowiadać jak ktoś pisze bzdury... Starałam się załatwić z Panią sprawę kulturalnie a spotykam się z takim odzewem, ale cóż... Po pierwsze nie napisałam dział (polecam czytać ze zrozumieniem) tylko temat, bo temat rozpoczął się od dziedziczenia maści u labradorów i od pomyłki która miała miejsce, która nie ma żadnego związku z Pani problemem. Po drugie z takim podejściem "daj spokój oni mi nic nie pomogą" to się nie dziwię że pies ma depresję :)

Zapewniam Panią, że rozsądni kupujący, którzy kochają swoje psy zwracają się do hodowcy z każdą rzadką kupką. Hodowca ma obowiązek pomóc i doradzić w przypadku problemów ze zdrowiem czy z wychowaniem psa, dlatego tak ważne jest by jego właściciel się z nim w takich przypadkach kontaktował. W moim odczuciu takie zachowanie jak pisanie na forum bez konsultacji z hodowcom przeczy wszelkim prawom ludzkiej psychiki i na pewno nie służy dobru zwierzęciu.

Pozostaję w przeświadczeniu że jest to próba naruszenia naszego dobrego imienia. A skąd to samozadowolenie? A stąd, że byłam, widziałam i wiem w jakich warunkach hodowane są nasze psy, wychowywałam się z nimi od dziecka, widziałam i nadal widzę masę zadowolonych ludzi, którzy wychodzą od nas z nowym przyjacielem na lata. Ich życie kręci się wokół tych psów, przesyłają nam życzenia i podziękowania. Tak. Jestem dumna z hodowli jaką prowadzi moja mama :)

Nie będę w ogóle komentować takiego podejścia jakie Panie obrały, bo to jest rzeczywiście temat rzeka. Szkoda tylko, że już nie mogę się doszukiwać u właścicielki psa rozsądku. Mimo to mam nadzieję że problem z zachowaniem się rozwiąże.
Z całym szacunkiem pozdrawiam i życzę powodzenia.

deadend 

Mój labrador: Riko
Pies urodził się:
08.06.2006

Mój labrador: Mały
Pies urodził się:
24.12.2013

Wysłany: 25-05-2015, 23:08   

Czyli siostra nie kontaktowała się z hodowcami? Nie wiem czy hodowla jest dobra, czy zła, ale uważam, że jesli mam tak poważne argumenty do oskarżeń, wypadałoby skontaktowac się z hodowcą przed ich upublicznieniem.

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 26-05-2015, 09:19   

Nie żebym coś insynuowała, ale najbardziej jednak poraziło mnie stwierdzenie, że ZKWP się niczego złego nie dopatrzyło...

ZKWP to niestety taka organizacja, że u swoich nie dopatrzy się nigdy niczego...

Tutaj też niczego się nie dopatrzyli
http://uwaga.tvn.pl/repor...eka,165150.html

Także argument nietrafiony. W przyszłości polecam go nie podawać :P

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

mw3105 

Suczka urodziła się:
6.04

Wysłany: 26-05-2015, 09:43   

W każdym stadzie znajdzie się czarna owca. Rozumiem co chciała mi Pani przekazać jednak to porównanie jest mocno przesadzone. Przy tym rozumowaniu cały Kościół katolicki jest zły bo księża gwałcą chłopców.
Myślę że Zwaiązek przynajmniej nasz Bydgoski kontroluje warunki w hodowlach. Na szczęście nie słyszałam jeszcze o tak makabrycznym przypadku w zarejestrowanej hodowli i oby się nie zdarzyło.

tenshii 
Ania & labradość

Mój labrador: Teyla
Suczka urodziła się:
30.09.2009

Mój labrador: Fido
Pies urodził się:
15.06.2009

Mój labrador: Daisy [*]
Suczka urodziła się:
20.06.2007 - 26.10.2009

Wysłany: 26-05-2015, 09:47   

mw3105 napisał/a:
Myślę że Zwaiązek przynajmniej nasz Bydgoski kontroluje warunki w hodowlach.

Ja mam jednak swoje zdanie ;)

Pies może być dowolnej rasy, pod warunkiem, że jest
to labrador

Weronika_S 

Mój labrador: Olaf
Pies urodził się:
22.05.2008

Wysłany: 26-05-2015, 10:59   

Mały off top bo to nie o wyżej wspomnianej hodowli tylko właśnie o ZKwP. Tak kontroluje hodowle, że nawet na przeglądy miotu zabiera się szczeniaki do auta i jedzie się do kogoś kto je robi do domu bo nie opłaca się przyjeżdżać :( Nie widzą ani suki ani warunków w hodowli....jak dla mnie to wszystko powoli staje się fasadą, a niektóre hodowle nie różnią się od pseudo.

deadend 

Mój labrador: Riko
Pies urodził się:
08.06.2006

Mój labrador: Mały
Pies urodził się:
24.12.2013

Wysłany: 26-05-2015, 23:31   

No niestety, nasz "święty związek" sam pracuje na upadek swej opinii, od czasu do czasu wyjdzie jakiś mega kwiatek jeszcze...

Nitka 

Mój labrador: Hera
Suczka urodziła się:
24-02-2010

Wysłany: 27-05-2015, 12:57   

Boże jak ja się cieszę że trafiłam na właściwą hodowlę :haha:

Mnie poraziło stado robali w kupie :-o moja nie miała ani jednego, przynajmniej widocznego gołym okiem :D
A stwierdzenie Pani
mw3105 napisał/a:
Z tego co mi wiadomo pies był odrobaczany według zaleceń weterynarza, stąd może wynikać taka sytuacja.
jest dla mnie dziwny. Ja jako zupełny laik hodowlany wiem, że szczenie winno być odrobaczane więcej niż raz i więcej niż tylko na tasiemce, a co dopiero hodowca? poprzednio było o niewiedzy o kolorach, teraz znów, jak dla mnie to samo.

Moja hodowczyni dała mi tyle cennych rad na odchodnym przez 2 godziny co najmniej mnie męczyła :-P , ze żaden wet tyle nie da, bo hodowca ma większe pojęcie o rasie niż każdy wet, łącznie z chorobami tych psów- to tyle mojego wcinania się.

A pies o tak dziwnym zachowaniu mnie też by zastanowił, więc wcale się nie dziwię siostrze właścicielki psiaka, że o tym pisze, od tego jest forum, żeby się dzielić wiadomościami w różnych tematach, hodowców też, a może zwłaszcza ich.

mw3105 

Suczka urodziła się:
6.04

Wysłany: 30-05-2015, 23:10   

Nie wiem czy czytała Pani całą rozmowę ale nie wygląda na to.
Tak jest, "przeczytam sobie to co mi wygodne i wypowiem się a co mi szkodzi"
Temat dawno zszedł z torów, ale jak tu uniknąć czytania między wierszami.
Zaczęłam dyskusję bo pewne dość odważne osoby wysnuwały daleko idące wnioski. Powtarzać się nie będę bo nie widzę potrzeby.
Pani właścicielka o której tu tak dyskutujemy nie była tak miła aby się skontaktować ani w sprawie tych krwiożerczych robaków, ani w sprawie zachowania psa. Autorką wypowiedzi na forum była nawet jej siostra a nie ona sama.
Do dziś ani ja, ani hodowczyni, ani nawet Państwo, którzy tutaj się wypowiadają nie wiedzą czy rzeczywiście sytuacja miała miejsce. Nie dostaliśmy żadnego telefonu, a rozpuszczamy się nad rzekomo chorym psem, którego leczenia się nie podjęto bo przecież posty na forum są darmowe.
Ktoś mądry już pisał że zanim takie kroki się podejmie wypadałoby się skontaktować z hodowcą.

Pisałam wcześniej że nie podwarzam czy pies rzeczywiście miał robaki ale spotkałam się z taką odpowiedzią że zastanawiam się czy warto wierzyć na słowo zwłaszcza słowo pisane przez pośrednika.

Czekam na odpowiedzi osób,które zwyczajnie hodowczynię obraziły zarzucając nieodpowiednie warunki, pseudo produkcję i inne, nie mając ku temu żadnych podstaw. Forum internetowe daje nam jedynie złudzenie anonimowości jednak postępowanie o którym mówię jest karalne w świetle prawa cywilnego.
Myślę że zanim kogoś się obluzga kieryjąc się swoją intuicją warto byłoby się zastanowić czy chcielibyście aby o Was również ktoś tak śmiało rozprawiał.

agn.k 

Mój labrador: Fibi
Suczka urodziła się:
08.03.00-05.01.14

Mój labrador: Magnus
Pies urodził się:
14.10.13

Mój labrador: Vigo
Pies urodził się:
26.01.14

Wysłany: 01-06-2015, 11:06   

Prosze zakończyć ten off top i w wypowiedziach trzymać sie wątku hodowli "z Sosnowgo Kręgu" powstrzymując sie od osobistych wycieczek.

Odpowiedz do tematu