Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: FADO- Martyna
28-03-2017, 22:50
*Imbir -6 lat - DT Kępno
Autor Wiadomość
KACHNA 
DT CZARNA INKA

Mój labrador: INKA
Suczka urodziła się:
15.01.2011

Mój labrador: IMBIR Z DT NA DS
Pies urodził się:
22.06.2010

Wysłany: 07-03-2017, 08:02   

Kochani bardzo Was przepraszam, że tak długo się nie odzywaliśmy. Ostatnio mamy niezłe zawirowania życiowe :( Postaram się dzisiaj odrobinkę nakreślić sytuację Imbira.
Po konsultacjach mailowych u ortopedów wiemy, że Imbira łapki nie są w najlepszym stanie. Dysplazja i zwyrodnienia są dosyć poważne i zaawansowane, ale, ale .... nie martwcie się na zapas. Dzisiaj (jeśli lekarz nie będzie miał pilnego zabiegu) śmigamy na Wrocław i ortopeda dr Tomasz Szczypka obejrzy Imbira na żywo i zapewne wdroży leczenie, które zapewni mu swobodę w poruszaniu się bez dyskomfortu i bólu. My ze swojej strony możemy Wam obiecać, że zrobimy wszystko, żeby chłopak był szczęśliwy i nie cierpiał. W związku z tym już jedzie do nas legowisko ortopedyczne z pianką memory ;D
Zdjęcia dodamy wieczorem jak wrócimy z Wrocławia. Może uda się wrzucić też jakiś filmik, także czekajcie na fotorelacje.
Buziaczki od Imbira ;*

FADO- Martyna 

Mój labrador: FADO
Pomogła: 2 razy
Wysłany: 07-03-2017, 21:03   

Sezon na działkę uważam za otwarty :-P cudowny Imbir ;*

pado 

Mój labrador: Bari [*]
Pies urodził się:
10.12.2003- 11.06.2015

Mój labrador: Dejzi
Suczka urodziła się:
26.04.2009.

Mój labrador: Brego (Max Sodalis)
Pies urodził się:
16.03.2015.

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 09-03-2017, 15:49   

Imbirku! Piękny jesteś ;* Zdrówka życzymy ;*

KACHNA 
DT CZARNA INKA

Mój labrador: INKA
Suczka urodziła się:
15.01.2011

Mój labrador: IMBIR Z DT NA DS
Pies urodził się:
22.06.2010

Wysłany: 11-03-2017, 18:09   

Witajcie! :haha:

Nie odzywaliśmy się od razu po wizycie we Wrocławiu, bo wróciliśmy bardzo późno. Więc poszliśmy szybciutko spać :dreaming:

Dr Szczypka po obejrzeniu Imbira na żywo stwierdził, że chłopak jest sprawniejszy niż mogłyby wskazywać na to zdjęcia rtg. :) Kuleć kuleje na łapeczki, ale świetnie sobie radzi. Żeby ulżyć Imbirowi w bólu i dyskomforcie, który nie ukrywajmy na pewno odczuwa, Pan dr zrobił punkcję stawów łokciowych, czyli tych, które są najbardziej uszkodzone i podał do nich kwas hialuronowy. W prawym stawie dodatkowo ujawnił się stan zapalny. :(
Po kilku dniach od zabiegu stwierdzamy, że kwas Imbirowi pomógł. Nie jest to jakaś spektakularna przemiana, ale widzimy, że łatwiej i sprawniej porusza się po schodach, po powrocie ze spaceru nie kładzie się od razu, tylko stoi i czeka na ściągnięcie obroży i na świeżą wodę, którą lejemy do miseczki. Czujemy, że po prostu jest mu lżej chodzić. :haha:
Imbirek ma zaleconą dietę do momentu osiągnięcia wagi 30 kg, z czego nie jest zadowolony :doubt: Mamy zamówić Imbirowi szelki z Admirała, żeby pomagać mu chodzić po schodach i odciążać odrobię łapki. Zmieniamy też suplement, na niestety droższy, ale skuteczniejszy, czyli CortaVet HA.
Jeżeli ktoś chciałby wspomóc Imbirka grosikiem, :$ to będziemy bardzo wdzięczni. Chłopak zasługuje, żeby cieszyć się życiem bez bólu. Popatrzcie na tą kochaną mordeczkę, czy można mu czegoś odmówić. Czysta uzależniająca radość i miłość w biszkoptowym ciałku ;*

Tak sobie smacznie z Inką śpimy :dreaming:

Sępy żebradorkowate :D

Poprzytulam się ciociu do Ciebie, a przy okazji trochę Cię poroluję :-P :beated:

Na koniec bardzo chcielibyśmy podziękować Panu doktorowi, że poświęcił nam tyle czasu podczas wizyty i nie zwrócił uwagi, że już taką późną godzinę (prawie dwie godziny po zamknięciu) wskazywał zegar. Imbir przesyła soczyste buziaki ;*

Ryniu 

Mój labrador: Enzo [*]
Pies urodził się:
9.08.2005 - zm.11.01.2019

Mój labrador: Pola [*]
Suczka urodziła się:
4.12.2008 - zm.21.07.2022

Wysłany: 11-03-2017, 19:28   

FADO- Martyna 

Wysłany: 21-03-2017, 11:05   

Imbir i jego cudowne działanie na innych :-P kilka dni temu Imbir i Inka mieli spotkanie w którym uczestniczył nasz dawny podopieczny Baron. Król Baron tolerował tylko Inkę żaden inny pies nie przypadł mu wcześniej do gustu. A tu taka niespodzianka z Imbirem nawet się pobawili ;*

FADO- Martyna 

Wysłany: 28-03-2017, 22:49   

Cudowne wieści nadeszły :haha: Imbir nasz przystojniak zostaje na stałe w DT.
Pięknie dziękuję za opiekę nad chłopakiem ;* ;*
Kasiu, Darku całusy dla was a i Inka pewnie szczęśliwa a Imbir to już na maxa uradowany :-P

Odpowiedz do tematu