Przyjaciele forum Zgłoszenie
FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  ProfilProfil
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak z tym walczyć?
Autor Wiadomość
antarkowa
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2009, 19:35   Jak z tym walczyć?

Nie wiedziałam gdzie to zamieścić więc wybrałam Off topic zone. Tak się składa, że mieszkam w małej mieścinie gdzie tylko nieliczni dbają o swoje pociechy (tzn. psy). "Centrum" miasta nie jest za duży i jest tylko kilka sklepów (opisuję tylko ale nie o to chodzi) oraz domy takie kamieniczki i właśnie tam mieszkają Cyganie (bez obrazy). Z jedną chodzę do tej samej klasy, a ona i nie tylko mają pełno psów, co gorsza chodzą samopas, zapładniają się wzajemnie, rzucają się na inne psy (dosłownie i zazwyczaj na te na smyczy). Nie zwracałam na to uwagi bo mnie nie zaczepiały ale kiedy rzuciły się na mojego biednego Antarka nie wytrzymałam i chcę to gdzieś zgłosić. Nie przyglądałam się i nie wiem czy wszystkie mają obroże, nie wiem czy szczepione na dodatek jeden ugryzł mojego tate. Proszę o pomoc i informację :cring: .

supergirl 
Magda :)

Mój labrador: Amber
Pies urodził się:
12.08.2007

Wysłany: 01-04-2009, 19:40   

U mnie też pełno psów chodzi luzem, na szczęście póki co nie zaczepiały Ambra, no poza kilkoma wyjątkami :( Myślę, że póki co, to możesz to zgłosić na straż miejską. Jak właściciel dostanie kilka mandatów, to może będzie psa na smyczy trzymał. Mandat za brak smyczy, to 250 zł :)

Boże, daj mi siłę, abym mogła zrobić wszystko, czego ode mnie żądasz. A potem żądaj ode mnie, czego chcesz.

qAulinkA 
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003

Wysłany: 01-04-2009, 20:11   

antarkowa, Mówisz o cyganach taka jest natura że mogą się mścić .... :-> sama z doświadczenia wiem jacy są bo na osiedlu mojej babci mieszkają i nie raz wdałam się w kłutnie .. na Twoim miejscu bym zgłosiła ale prosiła o dyskrecje ... taka moja opinia [ i przepraszam jeżeli kogoś uraziłam ale nie wszyscy Cyganie muszą być tacy jakich ja znam ]

antarkowa
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2009, 20:37   

qAulinkA napisał/a:
[ i przepraszam jeżeli kogoś uraziłam ale nie wszyscy Cyganie muszą być tacy jakich ja znam ]

tak wiem jeden właśnie taki (Cygan) widział tą sytuację, mama opowiadała. mówił że po licha ciężkiego im te psy, że je nie karmią, nie dbają nie wiem jak u was ale u mnie co roku po mieście chodzi weterynarz i szczepi na wściekliznę, za jednego płaci się 15 zł. oni mają ich z osiem i ne jestem pewna (na pewno) ich nie szczepią nie mają naswet książeczki zdrowia (pewnie). wytępiłabym takich ludzi :bad: :bad:

qAulinkA 
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003

Wysłany: 01-04-2009, 20:48   

antarkowa, życie .. u tych co ja mam zabrał ze schorniska z rana wieczorem znowu oddał .. za jakiś tydzień wział kolejnego pobawił wieczorem oddał .. właścicielka schorniska nie pozwoli mu już zabrać żadnego psa ]:)

zaradna 
beata & elmo

Mój labrador: Elmo vel klusiaczek
Pies urodził się:
02.04.2008r.

Wysłany: 02-04-2009, 01:42   

antarkowa, znam ten problem u mnie też lata pełno psów samopas

qAulinkA 
Pięknie jest marzyć

Pies urodził się:
05.02.2003

Wysłany: 02-04-2009, 08:22   

zaradna, kiedyś po moim osiedlu biegał pies dosyć spory czarny i strasznie wychudzony ... dokarmiałam go z mama .. ale do domu wziąść nie mogłam bo miałam akurat suczkę z cieczką ]:) dałam ogłoszenie że biega taki i owaki pies.. ale nikt się nie zgłosił .. pies był zaniedbany i wiecznie głowdny więc zadzwoniłam do schroniska .. tam by miał przynajmniej jeść i pić a nie spał na chodniku .. a szanowna ta moja "ukochana" powiedziała ze oni po każdego psa przyjezdzać nie będą i zaczeła na mnie wrzeszczeć ]:)
w tym samym dniu już psa nie było i nie wiem czy znalazł go właściciel [chodź wątpie był aż za bardzo zaniedbany] czy ktoś go przygarnął ... :confused:

A z bezdomnymi psami nie poradzimy sobie chyba nigdy ... lub w najbliższch czasach :doubt:

gusia1972 
Agnieszka

Mój labrador: Kala
Suczka urodziła się:
28.05.2007

Mój labrador: Viva - NSDTR
Suczka urodziła się:
13.07.2010

Wysłany: 02-04-2009, 08:35   

antarkowa, na policję też możesz dzwonić i powiedzieć że trzymają agresywne nieszczepione psy które atakują ludzi i inne zwierzęta ... i powiedzieć że się boicie i ich psów i samych cyganów i aby zrobili z tym porządek nie informując kto dzwonił

antarkowa
[Usunięty]

Wysłany: 02-04-2009, 14:57   

gusia1972 pewnie tak zrobię bo jakoś straży miejskiej u mnie nie widać :(

supergirl 
Magda :)

Mój labrador: Amber
Pies urodził się:
12.08.2007

Wysłany: 02-04-2009, 15:30   

gusia1972, to bardzo dobry pomysł :) Bo w sumie jak ja raz zadzwoniłam na straż miejską, to powiedzieli, że wyślą dzielnicowego, a jego do dzisiaj ani śladu :|

Boże, daj mi siłę, abym mogła zrobić wszystko, czego ode mnie żądasz. A potem żądaj ode mnie, czego chcesz.

Odpowiedz do tematu